• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: kdyby mi někdy něco spadlo na hlavu a chtěla to dělat, tak bych se nejspíš vykašlala na tu celou krůtu a jen šla po co nejlepším kuřeti a dostatečně tučné kachně, kterou bych nepošírovala, ale pekla, popřípadě konfitovala.


    Což vlastně mě přivádí k dalšímu masovému dárku, který není potřeba sníst hned a fakt potěší - velký hrnec rillets, ať už vepřových, nebo kachních.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Hele a dával bys to maso do nálevu už vykosteny?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jako ten turducken je dobrej, ale musis vsechny ptaky dat do brine. jinak je to nahovno. neochuceny je to fakt zlo a jeste toho je tuna masa. to je proste pro spousta lidi. jinak je to nesnezitelny..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOOMBRINGER: ja treba sem uchyl na pekingskou kechnu. mam tady ve meste obslaply vsechny cinany, co je pecou a i pres my nezmerny drzgresleni si vzdycky oduvodnim cestu kolem cinsky jidelny, abych si aspon pulku koupil. po ceste domu si ale musim dat takovej kolicek na nos (tim co se zaviraj chipsy aby nezvetraly), protoze uz se mi stalo, ze sem lehce naboural, kdyz sem za jizdy brutalne uziral z pixly vonavou kachnu!
    tak jako jestli este k tomu sezenes nejaky ty buns, nebo udelas (coz neni uplne ultra tezky). udelej treba 3 kachny, v cesku sou levny a koreni je dostupny. ja sem zkousel pekingskou kechnu doma a nafukoval sem kuzi pumpickou na kolo, coz bylo nehezka operace a docela se mi to semi-povedlo. ale za 13 dolaru koupim uz hotovou, tak jako uz se s tim doma netrapim...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: To budu stopro zkoušet
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A pak se tedy nabízí Turducken. . A to pak sem prosím dokumentuj :-D

    uděláš nádivku, vykostíš kuře, pošíruješ kuřeí roládu. Vykoštěnou kachni naplníš roládou a nádivkou a opět pošíruješ. Plněnou kachnu dáš do krůty a upečeš.

    The Ultimate Turducken Recipe
    https://www.seriouseats.com/the-ultimate-turducken-recipe

    Kenji's Turducken Recipe for Thanksgiving in under 60 seconds (from the Food Lab)
    https://www.youtube.com/watch?v=Lj8FDooK7w4
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nepodceňvala bych sílu kouzla velké hromady řízků :-D

    Ale asi bych sáhla po nějakém středoamerickém vepřovém. Buď do tacos a nebo s rýží a fazolemi.

    No-Waste Tacos de Carnitas With Salsa Verde Recipe
    https://www.seriouseats.com/no-waste-tacos-de-carnitas-with-salsa-verde-recipe

    Pressure Cooker Garlicky Cuban Pork Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1018851-pressure-cooker-garlicky-cuban-pork
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: kohout na vine v pomalaci je moc dobra vec:)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: žabí stehýnka, šneci, klokan?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOOMBRINGER: Tak on půst začne až někdy ke konci února, zatím se můžou cpát i křesťani, jestli se nemýlím:-) Co svíčková wellington, nebo roastbeef? To není úplná exotika, ale samotnej chlap se s tím crcat asi nebude a přitom je to dobrý teplý i studený.
    KURE
    KURE --- ---
    DOOMBRINGER: exotické druhem masa, nebo úpravou?
    nějaká zvěřina? bažanti, perličky, holoubátka, pštrosi, krokodýly, koně?

    úpravou, buď něco z té asie,
    nebo třeba welington? nebo jiné kdysi slavné, dnes už nepopulární recepti.
    třeba Coq au vin ale z opravdovýho kohouta.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DOOMBRINGER: a co nějaký fakt dobře udělaný bůček? Pomalu pečený a s lehkou kůrčičkou viz poznámka od DEVIL :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MUTHA: tzv. asijska porchetta. to by mohlo bejt dobry. jen aby si ale na ty krupavy kuzi nevylamal ty posledni zuby co mu drzej celou zubni protezu..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Jestli ti jde o zdravotni dusledky, tak kapsle s rybim tukem vyresi vsechno :D.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Pujdu proti masopustnimu proudu a zeptam se na tip na jednu vec. Mam souseda masozravce, kterymu dluzim sluzbicku a chtel bych mu uvarit nejakou masovou vec. Je to skoro 70 lety chlap. Rad by neco trochu vic exotickeho, co jeste nejedl. Takze nejake gulase, stejky, kari, hovezi po burgundsku, nebo chili con carne asi neprojde.
    Nejaky napad?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: rozhodně lepší sardinky, než klobása...

    Are sardines healthy? | BBC Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/are-sardines-healthy
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: Podepisuju v plném rozsahu :-) a taky jsem to myslel na kurcicku z pánve (iPhone opravil na kurvicku :-))

    Mimochodem. Jak moc “zdravé” jsou takové ty ryby z konzerv a nakladane? Ja bych mel jít víc ryb, ale proste nemám na to, abych kupoval čerstvý. Takže mi jde o rybičky z Lidlu v rajcatove omáčce, tunak, matjesy v oleji a tak… nebo je to víc škody než užitku?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LADY_MYSKA: Nikdy v životě jsem nevyhodil to, na čem se peklo maso.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ETERNITY: Jj, podle ni tohle a jeste veprove v mrkvi
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    LADY_MYSKA: samo, ze s cibuli (mixuju)
    Tohle je fakt overena topovka https://www.kucharkaprodceru.cz/veprova-pecene-recept/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Dnes delam veprovou peceni. Stavu s ni delate s cibuli ( na ktere se pekla) a nebo vyhazujete?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MOODYCAT: nekdy vod vynalezu mycky :-) navic pokud chci vic porci tak je toho smodrchani na muj vkus moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam