• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOODYCAT: tak ses doktor, povazka je taky soucast masa, kolagen, elastin a tak - to je protein - ano je to k jidlu :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: I was today years old, kdyz jsem zjistila, ze ty bily veci jsou taky k jidlu? Vzdyt to neni tuk, ten by se vypekl…

    COZE

    Mind blown, jakoze fakt :).
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: To je rozdíl mezi námi. Já to jím všechno, nic nevykrajuju.
    :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: No ale na taliri to pak musis okrajovat a vykrajovat, jakoze pro me je to “moc prace”, abych se dostala k masu, neco jako kdyz musis lososa vyloupavat z kuze nebo tahat kosti z ryb…me pak to jidlo vic sere nez tesi.
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: Ne, nevykrajuju. Koupím krkovici bez kosti a nakrájím potřebně silné pátky a tepelně upravuji.
    :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOODYCAT: mno, eh, většina lidí to jí i s tím žvejkavým okolo masa :)) já to taky nemusím.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: to co vykrajuješ je to nejlepší :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: Jak nevykrajuje? Musis si prece pak vykrajet to maso z toho…
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: No to je právě to... Krkovice se nevykrajuje.
    ;-)
    Je skvělá na stejky, řízky a pod.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: Me na tom sere, ze se s tim clovek donekonecna vykrajuje a pak ma z toho treba pulku masa…”moc prace” pro me.
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: No, záleží na tom, jestli jíš prorostlejší maso. Je to celkově šťavnatější a křehčí maso než kotleta nebo kýta. Jsou tam kratší svalová vlákna.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: A v cem je krkovuce lepsi? Mne prijde, ze je s ni strasnyho srani a pitvani, a masa z toho nakonec minimum.
    FAT
    FAT --- ---
    ANDREJKA: Když koupíš krkovici, bude to ještě lepší.
    😉
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NYA: nemam ani pomalej a ni papinak a hovezi proste tahnu 4h na nejmensi teplotu. delam klukum vyvar z zeber, maso se rozpada. druhej den jen vyberu bordel, sundam luj (v tom pecu brambory), nahazu smes na svickovou, udelam jatrovy a podavam s citronem
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ANDREJKA: nakonec hodně cibule, maso, smetana, sul, pepř. bylo to tak strašne dobrý. děkuju všem, myslím, že to maso příště koupím schválně a tohle bude jeden z našich stálých receptů. jste úžasní!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NYA: tak pak ten ponalý hrnec - večer to tam dáš a ráno je to hotové
    NYA
    NYA --- ---
    TOOMIX:
    LADY_MYSKA: moc díky za odpovědi. pomalý hrnec! to by mohlo být řešení pro mě. papiňáku se trochu bojim
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    NYA: sem tam hodim kus masa a udelam si vyvar a maso jde pak k omacce. Jinak mi na hovezi maso pomohl pomoly hrnec, vse nahazim vecer do nej a v poledne mam obed
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NYA: vaření rapidně urychlí papiňák, jestli máš
    NYA
    NYA --- ---
    Potřebuju radu.
    Můj synek je vybíravej a moc toho moc nejí. Ve školce se ale naučil jít tradiční českou kuchyni, kterou neumím.
    Teď přes zimu je hodně nemocnej (případně když mu zrovna "skoro nic nebylo", tak byl pozitiv). Takže je hodně doma a já jsem se rozhodla (aby nejedl pořád dokola těstoviny a brambory), že se naučím ty tradiční český jídla vařit.

    A přineslo to úspěch! Moje dítě jí, to co uvařím, a s velikou chutí :) Teda .. uspěla jsem s gulášem, a taky rajskou z bujónu a rajčat z plechovky.

    Mluvil taky o tom, že mu chutná to "hnědý masíčko", co je třeba v rajský. No a já jsem se ho pokusila připravit. Teda .. ještě pořád ho dělám a pořád není hotové.

    Postupuju podle tohoto receptu, "Hovězí maso vařené v troubě do tmavých omáček"
    Omáčky k masu: základní recepty české kuchyně krok za krokem
    https://www.kucharkaprodceru.cz/omacky-k-masu/

    Většinou si recept nepřečtu celý, než se do něj pustím, tak mě nenapadlo, že upéct to maso bude trvat víc než 3 hodiny, možná až 6 hodin (tvl).

    Měly/li byste pro mě prosím nějaký recept nebo doporučení, jak na hovězí maso do rajské omáčky, které bude trvat nějakou rozumnou dobu?
    Moc díky a držte mi palce :) Dneska budu ponocovat s masem v troubě :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam