• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: https://fresh.iprima.cz/recepty/zadelavana-srdicka tohle vypadá jako dospělácká verze :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: dělávala jsem to jako dětské jídlo, takže hodně jednoduše, ale očištěná srdíčka uvařit doměkka (většinou v papiňáku), vývarem rozředit světlou máslovou jíšku, provařit, na konci přidat nakrájená srdíčka, trochu smetany, osolit opepřit. Dobré to je i s hráškem (mražený přidat na poslední minutu), případně servírovat s hráškovou rýží.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BONEMINA: v sendvicovaci rikas? tak to je vyzva :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: to zní jako tip přímo na míru. máš na to nějakej konkrétní recept?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: kuřecí srdíčka jsou skvělá zadělávaná v krémové omáčce s rýží!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: tak oprava: jsou to kuřecí srdce...(důkaz toho, že maso opravdu není moje parketa)
    ZCR
    ZCR --- ---
    PROMETHEA: jsou trošku tužší, takže je lepší je vařit nebo dusit - já je normálně s ostatním pajšlem dávám do kuřecí polívky, ale klidně z nich půjde udělat i nějaký pseudoguláš nebo nějaké soté k rýži.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nějaký ultimátní tip na kuřecí žaludky? koupila jsem je akčně pro kočku, která je nežere, a teď musí v mrazáku uvolnit místo. jako dlouholetá vegetariánka nemám vůbec zkušenosti s vnitřnostmi (a taky to není můj preferovaný druh masa). ale zase strašně nerada vyhazuju jídlo, a tak...znáte to.
    bez zkušenosti neodhadnu, jestli recepty, co mi vyhazuje google za něco stojí...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mě na tom štvou ty obaly. Složení je relativně OK.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOODYCAT: hele, já ti rozumím, ale rozumím i Adelhaidě. Naše děti zas měly jeden čas závislost na Brumících a jakkoli nejsem biomatka a trocha cukru ani nějaký ty aditiva pro mě nejsou zlo, tak u toho balenýho trvanlivýho pečiva mě to už docela děsí, čím vším to musí bejt narvaný.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Já na to mám od tý doby takovou chuť... :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jak tak na to koukam, tak bych asi radsi koupila Strudliky za ty 4,90.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Tak to jsem se zas něco přiučila:-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: štrúdl je (možná překvapivě) naprosto správně, to jen můj slovník v telefonu má štrůdl s kroužkem a byla jsem to líná opravovat.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Jojo. Jsou to malý pivní štrůdlíky (ta věc od Kubíka se fakt jmenuje ŠtrÚdlík, neprepsala jsem se:-)).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: pivní jako na pivní štrůdl?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mimochodem, kdybyste měl někdo recept na něco, co připomíná Štrúdlíka od Kubíka, budu vděčná.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Ve snaze presvědčit děti, že existuje i něco lepšího, než Štrúdlíky od Kubíka, jsem dost experimentovala. Úspěch má:

    1. Klasický pivní těsto, vyválet, nařezat rádýlkem čtyřúhelníky, vložit měsíčky jablek, poskořicovat, příp. pocukrovat, péct. Díky jablkům v kuse z toho při pečení nic neteče. Zkoušela jsem i hrušku a pomeranč s čokoládou.
    2. Buchty, ale neskládat je na pekáč, alébrž je jako vdolečky poskládat na plech. Člověk se vyhne tomu, že se trhaj a jak maj kůrku, neokoraj tak rychle, takže je moje děti byly ochotny požít i třetí den.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BONEMINA: Mam 61 - 62. Vypadaji teda skoro cerne, ale jsou dobre a do buchet pouzitelne:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam