• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MUTHA: to vypadá skvěle, díky za tip!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, mam tu kvetak a myslim si na kvetak s curry a kokosovem malemu, bude tohle nejak rozumne fungovat? Co pripadne za prilohu?
    Aneb uz bylo dost mozecku a trojobalu, rada bych vyzkousela i jine varianty
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: běžně je skladuju nasucho v lock&lock krabičce (jako všechno volné v lednici kvůli dítěti, aby nevysypalo), nejsou tak škrobovité, takže nemění barvu ani strukturu.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Prosím vás, když si potřebuju večer oloupat a nakrájet sladký brambory, který ale dám do trouby až ten další večer, taky skladovat ve vodě jako normální brambory nebo prostě jen nasucho v zakryté míse? Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Přesně:-) Moje babičky taky sušily těsto na singrovkách nebo na vále. Akorát se navzájem pomlouvaly, protože jedna je dělala z hladké a druhá z hrubé mouky. Za mě teda z hrubé jsou lepší.
    IKA
    IKA --- ---
    ADELHAIDA: Dcéra až teraz, na štvrté narodeniny, prišla s nejakou konkrétnou predstavou - torta má byť hlavne poschodová, inak jej to bolo jedno.:)
    Syn je mladší, tak uvidíme časom.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: Joo, babička sušila těsto na nudle na utěrkách položených na šicím stroji :D to je vzpomínka. Spíš teda zavadnout, dosušovalo se nějak na plechu.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Ja se teda neptam, ale stejne to rekne (asi dost dano tim, ze ma chvili po tatovi, takze je tema "az ja budu mit narozeniny...." aktualni)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ANNIKA: btw to sypani se da koupit i ve tvaru kyticek:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: zhruba od čtyř se ptám, jak na téma, tak na zpracování.
    a oni si i přijdou, že by chtěli "kytičkovej" nebo "vojenskej", případně teda prolistujou nějakej můj kuchařskej časopis a "maminko tenhle" :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    SARAJ: jj, u nás se to dělávalo taky - nudle na fleky nahrubo nožem, na polívkové byl strojek
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ADELHAIDA: Naše to teď hrozně prožívá, pořád se ptá, kdo kdy bude mít narozeniny a že bude dort a svíčky a dárečky, dělá oslavy plyšákům a zpívá hepy brrrrzdej... Tak půl roku už ji to drží. Loni jí to ještě bylo fuk, dort stejně nejí a ještě sem přišli lidi, a to teda zase prrr. Letos už jsme významně jinde :)

    Synovi je to fuk, resp. stejně jí ty dva druhy. Jednou jsem vlastně dělala krtkův a na tom měl bagříky jako staveniště, někdy jen letilky, jednou měl koleje z gelového zdobení a na tom plastové vláčky... Je spokojenej, když je to něco, co jí, zdobení je bonus.

    Doufám oddálit objednávání monstrozit obalených půlcenťákovým plátem barveného cukru, děti kolem to dost mívají, tak je to asi otázka času... Ale dokud projdou moje výtvory z dobrých surovin a fůrou ovoce, tak jim ráda dopřeju kytičkovitost nebo vláčkovitost, po jaké srdce touží :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: moje dcery (3 a 5) jsou rády i za M&S mandarinkový cheesecake, hlavně že se tomu říká "dort" a jsou na tom svíčky
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    To se ptáte, co chtěj děti za dort, nebo přijdou s požadavkem samy, když se dozvědí, že budou mít narozeniny (mluvím teď o těch malejch)? Já teda zatím vždycky s úspěchem upeču dle vlastní aktuální inspirace... s ohledem na hlavní záliby (auta a stroje všeho druhu) bych ráda dorty na přání odsunula pokud možno co nejdál do budoucnosti:-)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak jo, bude cheesecake obarveny malinami a ozdobený ovocem a kytkami. Dneska jsem dělala test run na cupcakes, kterymi to případně doplním...

    No, jak jsem předpokládala, cukrarka ze mě nebude. Ale všechno je jen základní suroviny a ovoce, krém s malinami vyšel pěkně a je to dobrý. A když se na to nasype posypka a dají čerstvé maliny, tak se technika zdobení ztratí! Doufám. :-D

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BRUKEV: mamka to dela, nudle do polivky udela hromadne a pak viz Toomix - obri flaska, kam se hrabne dle potreby:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: babička dělala nudle do polívky a fleky, nechávala je pak sušit několik dní na plechu v místnosti a pak je skladovala v 5l sklenici s víčkem. Z ní si pak vždycky odsypala, když bylo potřeba ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADELHAIDA: ja právě měl nějaký nostalgicky den a vzpomněl si, jak babička vždy během léta udělala těsto, přeschla ho, nakrájela nudle do vývaru, ty pak nechala usušit venku a zbylé,.které se nevarily, nechala třeba na druhý den uschované.
    Tak zvažuju, že si klidně něco nasusim a nechám v komoře.
    Nemám teď pravidelný zdroj domácích vajec, tak právě když už nějaká získám, že bych z nich těch testovin spáchal víc a uskladnil.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Mně na domácí výrobu připadá (ekonomicky) lepší kvalitní hladká plus vejce. Při výrobě ze semoliny vlastně vejce nepotřebuješ. Sušený skladuju akorát tenký do polívky ve skleněný dóze s gumovým těsněním. Jedná se o odřezky vzniklé při výrobě těstovin na přímou spotřebu. Popravdě sušit třeba domácí lasagne mi připadá zvláštní, kouzlo je pro mě v čerstvosti, ale nevidím důvod, proč by to nešlo.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRUKEV: To nevim, cerstvy nesusim, ale kdyz uz, tak mrazim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam