• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: ja sem minulej rok naspikoval zmrzlym spekem, posypal cesneko majorankovou soli a na korenovy zelenine nechal odstat v lednici. druhej den sem to upek pod poklopem podlity nakym cervenym vinem ala burginon. bylo to dost dobry, ale ja sem z toho vyriz kost teda a spejli to zpevnil do takovyho spalku.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Co byste udělali s kýtou z divočáka (i s kostí)? Budu to připravovat na oslavu, tak by to chtělo něco efektního...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LADY_MYSKA: Já dělám kari s basmati rýží. A klidně bych ke květáku přidala i třeba cizrnu, ať je tam bílkovina, dítě sinto buď vytřídí, nebo oblíbí:-)

    Jinak u nás se děsně osvědčily květákový placičky/špalíčky. Teď nám zbývá často kus rohlíku, nebo jinýho pečiva, tak máme mrté strouhanky.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    DOCKINEZ: né, že s tím květákem dojdete až sem https://www.labuznik.cz/recept/cokoladovy-dort-z-kvetaku/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Já se s tím občas nemažu a nechám se inspirovat u Pixyho:

    Pixynergia » Rychlé květákové karí
    https://pixy.cz/pixynergia/2012/07/17/rychle-kvetakove-kari
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MUTHA: Můj nejoblíbenější!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MUTHA: to vypadá skvěle, díky za tip!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, mam tu kvetak a myslim si na kvetak s curry a kokosovem malemu, bude tohle nejak rozumne fungovat? Co pripadne za prilohu?
    Aneb uz bylo dost mozecku a trojobalu, rada bych vyzkousela i jine varianty
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: běžně je skladuju nasucho v lock&lock krabičce (jako všechno volné v lednici kvůli dítěti, aby nevysypalo), nejsou tak škrobovité, takže nemění barvu ani strukturu.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Prosím vás, když si potřebuju večer oloupat a nakrájet sladký brambory, který ale dám do trouby až ten další večer, taky skladovat ve vodě jako normální brambory nebo prostě jen nasucho v zakryté míse? Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Přesně:-) Moje babičky taky sušily těsto na singrovkách nebo na vále. Akorát se navzájem pomlouvaly, protože jedna je dělala z hladké a druhá z hrubé mouky. Za mě teda z hrubé jsou lepší.
    IKA
    IKA --- ---
    ADELHAIDA: Dcéra až teraz, na štvrté narodeniny, prišla s nejakou konkrétnou predstavou - torta má byť hlavne poschodová, inak jej to bolo jedno.:)
    Syn je mladší, tak uvidíme časom.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: Joo, babička sušila těsto na nudle na utěrkách položených na šicím stroji :D to je vzpomínka. Spíš teda zavadnout, dosušovalo se nějak na plechu.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Ja se teda neptam, ale stejne to rekne (asi dost dano tim, ze ma chvili po tatovi, takze je tema "az ja budu mit narozeniny...." aktualni)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ANNIKA: btw to sypani se da koupit i ve tvaru kyticek:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: zhruba od čtyř se ptám, jak na téma, tak na zpracování.
    a oni si i přijdou, že by chtěli "kytičkovej" nebo "vojenskej", případně teda prolistujou nějakej můj kuchařskej časopis a "maminko tenhle" :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    SARAJ: jj, u nás se to dělávalo taky - nudle na fleky nahrubo nožem, na polívkové byl strojek
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ADELHAIDA: Naše to teď hrozně prožívá, pořád se ptá, kdo kdy bude mít narozeniny a že bude dort a svíčky a dárečky, dělá oslavy plyšákům a zpívá hepy brrrrzdej... Tak půl roku už ji to drží. Loni jí to ještě bylo fuk, dort stejně nejí a ještě sem přišli lidi, a to teda zase prrr. Letos už jsme významně jinde :)

    Synovi je to fuk, resp. stejně jí ty dva druhy. Jednou jsem vlastně dělala krtkův a na tom měl bagříky jako staveniště, někdy jen letilky, jednou měl koleje z gelového zdobení a na tom plastové vláčky... Je spokojenej, když je to něco, co jí, zdobení je bonus.

    Doufám oddálit objednávání monstrozit obalených půlcenťákovým plátem barveného cukru, děti kolem to dost mívají, tak je to asi otázka času... Ale dokud projdou moje výtvory z dobrých surovin a fůrou ovoce, tak jim ráda dopřeju kytičkovitost nebo vláčkovitost, po jaké srdce touží :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: moje dcery (3 a 5) jsou rády i za M&S mandarinkový cheesecake, hlavně že se tomu říká "dort" a jsou na tom svíčky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam