ADELHAIDA: Jíme. Jako fazolky, nakrájené na tenké plátky kamkoliv, kde chceš něco krupaveho a cesnekoveho - do číny, grilované zeleniny, prilohove zeleniny na pánev a tak. Plus je můžeš je ke konci vaření přihodit ke krémové bramborové polévce a mít něco jako polévku z medvediho česneku...
Cche to ale sbírat mladé, a když se to propasne, tak jen kousky blíz květu. Poznáš to při lámání (jestli je to vodovate, lupne to a je ulomeno, tak ok, jestli už to má tuhá vlákna a moc se tomu nechce, tak už ne) i u krájení. Jestli by si ta vlákna při delším vaření dala říct, to nevím, moc k tomu není důvod, protože zase znicis skoro veškerou chuť.
Občas to mají i v hogo fogo restauracich, něco na vyhoncich mladého česneku - a u nás se přebytky hází do komposteru :-D