GEISHA:
rybičky - čerstvý sýr, podle množství trochu taveňáku (hezky to slepí a neodděluje se z toho voda a u mne je to jediné využití taveňáku), konzerva rybiček, cibule najemno, citronová šťáva, dosolit dle chuti
tuňáková dtto
luxusní masová (luxusní, protože přední už není za pár šupů, bývalo to docela levný jídlo), uvařit nějaký kus předního, matka dělávala z pupku, uvařené maso namlít na strojku, k tomu pomazánkové máslo, hořčice, cibule, osolit dle chuti
česnekovosýrová strouhaný tvrdý sýr, česneku co kdo snese, majonéza, dají se přidat strouhané vlašské ořechy
strýc dělával hermelínovou s pomerančem, to bylo něco jako zralý hemelín(y), majonéza či čerstvý sýr či jejich směs a vykrájený čestvý pomeranč