Z cervene repy - nastrouhana cervena repa (muze byt varena i cerstva, jak kdo ma chut), mekky tvaroh, nebo pomazankove maslo (zkratka co ma kdo zrovna v lednici), sul, pepr, citron, nebo treba balzamikovy ocet.
Z cervene cocky - uvarena cervena cocka, osmazena cibulka, na jemno nakrajene olivy (zelene, cerne, kalamata, co ma kdo po ruce - spousta oliv :) Sul a dalsi dochucovadla podle chuti.
Lilkova z upeceneho lilku - na pulku rozkrojeny lilek upeceny v troube, pak vydlabany, rozmackany vidlickou, nebo rozmixovany, cibulka, listky bazalky, nebo neceho jineho zeleneho, sul, pepr, trochu olivoveho oleje, muze byt i trochu oliv, nebo susenych rajcat.
Da se delat takhle samotna, nebo primichat trochu tvarohu, pomazankoveho masla, luciny atd. Chutnaji mi obe varianty.