• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mám asi kilovej flank steak ve vakuovým obalu. Nikdy jsem s tímhle kusem masa nepracovala (a do steaků obecně se moc nepouštím) a netuším, jak bude vypadat po rozbalení. Recepty a návody jsem našla jen na klasický steaky, tzn. asi 200 g kousky. Prosím o radu, co s tím. Naporcovat? Jak? Nebo to jde udělat na způsob roasbeefu? Dík!
    MIST
    MIST --- ---
    ANDREJKA: zakysaná smetana, vejce. hořčice, kyselé okurky - z toho vajecnou pomazanku
    listové těsto, pecorino/parmazán - rozvalet testo, posypat syrem a upect syrove tycinky
    normální smetana - uslehat a prihodit k tomu ovoce a nebo ji dat sousedce
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    jak syrečkovou, tak falešnou humrovou dělám s rvarohem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Smíchat smetany s vajíčkama, opepřit a osolit, namazat na rozválený listový těsto, na tondat třeba cuketu (nebo cokoliv) na plátky a posypat pecorinem. Péct na 180 dozlatova. Okurky bych na to nedávala, ale třeba by to bylo dobrý.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    RUTHLESS: my ji chceme právě úplně vypnout. ale tu hořčici jsem psala spíš jako možnou ingredienci :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANDREJKA: Jen pro moje osobní info, na jak dlouho jedes? Hořčice, pecorino, okurky… to mám klidně měsíc/e v lednici :-)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    nějaký nápad, jak zkombinovat listové těsto, pecorino/parmazán, pak je tam normální smetana, zakysaná smetana, vejce. hořčice, kyselé okurky :) spotřeba ledničky před odjezdem.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    GEISHA: Všechny jsou tu zmíněné, ale chybí ještě syrečková :) Kupuju jen tenhle, s jinými nemám zkušenost: https://www.madeta.cz/produkty/jihocesky-syrecek-0-1-90_g
    Základ je lučina (většinou light), do toho nadrobno nasekaný syreček, podle nálady jarní cibulka, drcený kmín, paprika, sůl, pepř, kapka oliváče. Děsně dobrá, dost bílkovin a málo tuku jako bonus ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Pro mě je taky remuláda něco, v čem to hlavní "plave". Tedy naprosto typicky rajčatová omáčka kolem sardinek nebo takova ta majonezova/horcicova kolem sledu :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: no remuláda je prostě studená omáčka s něčím, variantu na naší tatarku hodně používají němci - majolka, hořčice, bylinky, okurky, cibulka a do toho případně něco dalšího.

    S rybama se to kamarádí, patří to třeba do bismarck sendviče - tedy houska, remuláda, cibule a nakládaný sleď.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BEREGOND:
    Obraného celého kapra /dá se pro jistotu kvůli kostičkám umlít, ale nemelu/, 2 tvarohy, červená cibule, limetka, bazalka, petržel nebo oblíbené bylinky. To je asi základ a pak klidně přidat něco z lednice. Včera jsem přidala do části pomazánky i zbytek jater kvůli přání kamaráda a bylo to taky fajn.
    Je do toho dobrá i kapie apod. Někdy do pomazánky nakrájím i sýr, okurku nebo cuketu. Je z toho něco jako salát a plním tím půlky tenkostěnných paprik.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Jo ták! A ona do toho i něco nakládá (znám akorát rybičky v remuládě:-))?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: hlavne za me je to teda lepsi varianta nez brsalat nebo pomazankovy maslo. To je fakt prijemnje protip pro me.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: ten falesnej humr znam teda vyhradne ze syrovyho celeru a mrkve.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: ano - to je remuláda. Volná asociace a je to skvělé a ano, celer je syrový a to je základí kouzlo té pomazánky :-D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: No nevím, chybí mrkev a přebejvá hořčice, navíc celer je asi syrovej. Za mě to zní dobře, ale je to něco úplně jinýho:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: ha - tím pádem remuláda podle Julie Child.

    Nastrouhat celer, zalít citronovou šťávy a posolit popepřit. Nechat tak hodinu marinovat, pak přidat majonézu a hořčici a nechat v lednici rozležet přes noc, posléze podle potřeby dosolit.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Jojo, taky se mi sbíhaj sliny:- D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: díky, říkala jsem si, že to musí mít nějaký název :-)
    skoro jsem na to dostala chuť, pamatuju si, že jsem tuhle pomazánku vždycky užírala i bez chleba :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: To je asi falešnej humrovej salát - lehce uvařenej celer a mrkev, citronová šťáva, sůl, pepř a majonéza. Volitelně filé popř. surimi tyčinky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam