• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: ten falesnej humr znam teda vyhradne ze syrovyho celeru a mrkve.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: ha - tím pádem remuláda podle Julie Child.

    Nastrouhat celer, zalít citronovou šťávy a posolit popepřit. Nechat tak hodinu marinovat, pak přidat majonézu a hořčici a nechat v lednici rozležet přes noc, posléze podle potřeby dosolit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: díky, říkala jsem si, že to musí mít nějaký název :-)
    skoro jsem na to dostala chuť, pamatuju si, že jsem tuhle pomazánku vždycky užírala i bez chleba :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: To je asi falešnej humrovej salát - lehce uvařenej celer a mrkev, citronová šťáva, sůl, pepř a majonéza. Volitelně filé popř. surimi tyčinky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    u nás doma se "pod chlebíčky" dělávala pomazánka z vařené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) a vařené ryby, rozmixovaná dohladka. Ještě v tom určitě bylo něco (máslo? citronová šťáva?), ale už jsem ji nedělala přes dvacet let...
    QWITI
    QWITI --- ---
    jo a stará dobrá bulharka s hovězím masem !
    případně její vege verze
    Mrkvová pomazánka ala bulharka od Anna Tacinová. A Thermomix ® recept z kategorie Pomazánky z www.svetreceptu.cz, Thermomix ® skupina.
    https://www.svetreceptu.cz/pomazanky-recepty/mrkvova-pomazanka-ala-bulharka/weh947ci-e2db7-784132-cfcd2-yivwqagy
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    A ve FM v podchode v jakemsi zdravem obchudku, kam se vetsina z vas vzivote nedostane, maji naprosto ultimatne mega dobrou pomazanku, kde identifikuju cocku, asi lilek a asi olivac. Kdyby nekomu tyhle komponenty neco rikaly a vedel, co to je, dejte vedet, tohle bych si delala furt.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    AIJA: To me zajima, byl by recept?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jinak jsem si kdysi koupila pidi kucharku na pomazanky, tak kdybyste nekdo touzil po nejakem receptu, muzu vyfotit

    AIJA
    AIJA --- ---
    Právě jsem doklohnila pomazánku z uzených kaprů. Je to piplačka, ale je skvělá.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dala bych si vajickovou pomazanku..
    DARKSWORD
    DARKSWORD --- ---
    CERMI_FOX: Ne :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SWIST: to dortissimo má kamenou prodejnu celkem i u tramvaje :-) jezdím tam pro propriety na pečení
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    GEISHA: našim návštěvám chutná jako pomazankový základ ricotta a já mám ráda když je budapešťská s ajvarem
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Diky vsem za otevreni pomazankove diskuze, dnesni vecere byla jasna - a jeste jsem zamestnala petiletaka na motani housek, takhle pri izolaci docela zabava....

    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BONEMINA: jsem tu jediny prase, co obcas do kvasnicovy prida opecenou uzeninu na kosticky (spekacek nebo mekky salam), jak to delala matka? :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    LUSINDA: ZUZKAOU: GINGERCAT: Jo, eshopy jsem si našel.. Jen moje idea byla, že cestou z práce nalítku do nějakého obchodu koupím to, a zkusím udělat testovací dávku na sobotu.. Místo toho musím stejně ad hoc řešit jiné věci, takže to padá. Ale zdravá výživa a macro je dobrý tip. Díky.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    GEISHA: a v poslední době mám v oblibě rozmačkaný avokádo, nakrájenou cibuli a rajčata a zakapnuté citrónem, sůl
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SWIST: ve zdravých výživach
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SWIST: v Makru (tam mají určitě) pak ještě dortisimo https://www.dortisimo.cz/agar-agar-700-e406-50-g-
    SWIST
    SWIST --- ---
    Moc nevím kde jinde se zeptat, tak to zkusím tady..
    Chci zkusit udělat alkoholové želé koule, problém ale je že budou muset vydržet relativně dlouho v teple - hádám že klidně 40°C+, tak se bojím aby nezačaly téct... Co jsem dostal tip, tak kouknout se třeba po Agarové želatině... Uvítám i tip kde to v Praze sehnat.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GEISHA:

    česnekovou
    kolega mě naučil ještě jednu - ajvar + strouhaný balkán

    další kolegyně mě naučila tuto :-) (recept z Polska)

    POMAZÁNKA

    1,5 kg červené papriky
    1 ks feferony (i nakládané)
    0,5 cibule nebo 1 malá
    1 veliká mrkev
    1 veliký brambor
    0,25 l oleje
    0,1 l octa
    70 g cukru
    6 stroužků česneku
    strouhaný křen
    1 lžíce hořčice
    0,5 lžíce soli

    Vše rozemlít. 30 min. dusit za stálého míchání.
    Vychladlou pomazánku dát do sklenic a sterilizovat 30 min. na 80 ºC.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam