• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Děkuju za rady a slova dodávající odvahu. Tak já to zkusím, ale běda vám, jestli se mi to nepovede:-D
    KURE
    KURE --- ---
    ADELHAIDA: neboj :) tim filírováním zjistíš jak jsi to trefila. Když to bude málo, tak ty plátky prostě ještě na moment hodíš znova na pánev. Když to bude moc, tak holt to bude well done. ale s nějakým tim dobrym dipem to bude pořád dobrota.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: neboj, to nedopadne spatne. Flank zrovna, jak je po cele delce stejne tustej, je fakt snadnej a bude to ok. Rikam, tri minuty z kazdy a budes mit medika
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Bojim bojim:-) Díky. Mně právě steaky moc nejdou, vůbec mi to podle návodů nevychází na požadovanej stupeň propečenosti (těžkou litinovou pánev mám a používám). Jenže jak to moc nedělám, tak taky necvičím, že jo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tlusty myslis na tloustku? to nebude :-) to bude mic tak 5 cm max, toho se vubec neboj. A ze to bude prostorove vyrazne? Tak to klidne rozpul a budes mit dva mensi, ic se nedeje, je to asi jako kdyby jsi z panenky delala jednotlivy kusy jako medailonky. nebo kratsi valecky. Takze uplne bezestrachu a pokazit to nejde. Klidne to jen sul, pepr, olej a prd na panev. Je to tak tenky, ze to podle me ani nemusis dodelavat v troube. Proste jen podle tloustky 3 minutky z kazdy strany a a nafilirovat pri podavani (nakrajet na prouzky).

    Z flanku jsou bozi sendvice napriklad. Nebo to jen dej na pecenou zeleninu a vedle nejakej bylinkovej/jogurtovej dip.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Co když to bude děsně tlustý? Nebo se mi to nevejde na pánev? Můžu to nějak rozřezat? Fakt o tom nic nevím, ale je to pěknej kus masa, nechci to zkazit:-(
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: na roladu a motani na roastbeef se vyprdni, to nema cenu. Ber to jako kilovej steak, sous vide je jedna varianta, ale kdyz to das normlane na grilu/panvi tak se ti to taky povede. Neboj se toho, nepodelas to. Chce to si verit a trochu byt opatrna s casem. Ale bude to uplne v pohode.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KASUMI: Já právě takhle velkej flanksteak naživo ještě neviděla. Asi bude placatej. A tos motala jako roládu? Nebo jen tvarovala bez rolování pomocí provázku víc jako klasickej roastbeef?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ADELHAIDA: podle toho, jak vypada, bud na steak, nebo klidne na roastbeef, ale to si myslim, ze bys musela zamotat, pac bude hodne placatej, ne?

    ja jsem imho flank roastbeef delala tka, ze jsem to osolilal, opeprila, potrela horcici, zamotala, opekla na panvi a pak dodelala v troube

    ale z flanku pujde v pohode minutka
    S2FI
    S2FI --- ---
    ADELHAIDA: řeším právě to samé a vidím to na sous vide steak něco jako tohle
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mám asi kilovej flank steak ve vakuovým obalu. Nikdy jsem s tímhle kusem masa nepracovala (a do steaků obecně se moc nepouštím) a netuším, jak bude vypadat po rozbalení. Recepty a návody jsem našla jen na klasický steaky, tzn. asi 200 g kousky. Prosím o radu, co s tím. Naporcovat? Jak? Nebo to jde udělat na způsob roasbeefu? Dík!
    MIST
    MIST --- ---
    ANDREJKA: zakysaná smetana, vejce. hořčice, kyselé okurky - z toho vajecnou pomazanku
    listové těsto, pecorino/parmazán - rozvalet testo, posypat syrem a upect syrove tycinky
    normální smetana - uslehat a prihodit k tomu ovoce a nebo ji dat sousedce
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    jak syrečkovou, tak falešnou humrovou dělám s rvarohem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Smíchat smetany s vajíčkama, opepřit a osolit, namazat na rozválený listový těsto, na tondat třeba cuketu (nebo cokoliv) na plátky a posypat pecorinem. Péct na 180 dozlatova. Okurky bych na to nedávala, ale třeba by to bylo dobrý.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    RUTHLESS: my ji chceme právě úplně vypnout. ale tu hořčici jsem psala spíš jako možnou ingredienci :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANDREJKA: Jen pro moje osobní info, na jak dlouho jedes? Hořčice, pecorino, okurky… to mám klidně měsíc/e v lednici :-)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    nějaký nápad, jak zkombinovat listové těsto, pecorino/parmazán, pak je tam normální smetana, zakysaná smetana, vejce. hořčice, kyselé okurky :) spotřeba ledničky před odjezdem.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    GEISHA: Všechny jsou tu zmíněné, ale chybí ještě syrečková :) Kupuju jen tenhle, s jinými nemám zkušenost: https://www.madeta.cz/produkty/jihocesky-syrecek-0-1-90_g
    Základ je lučina (většinou light), do toho nadrobno nasekaný syreček, podle nálady jarní cibulka, drcený kmín, paprika, sůl, pepř, kapka oliváče. Děsně dobrá, dost bílkovin a málo tuku jako bonus ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Pro mě je taky remuláda něco, v čem to hlavní "plave". Tedy naprosto typicky rajčatová omáčka kolem sardinek nebo takova ta majonezova/horcicova kolem sledu :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: no remuláda je prostě studená omáčka s něčím, variantu na naší tatarku hodně používají němci - majolka, hořčice, bylinky, okurky, cibulka a do toho případně něco dalšího.

    S rybama se to kamarádí, patří to třeba do bismarck sendviče - tedy houska, remuláda, cibule a nakládaný sleď.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam