• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Cuketa je výborná pod maso. Treba pod kuře.
    Nastrouhat :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZCR: hele těžko říct, ale podle mě by to bez nějakýho pojidla / škrobu nebylo moc dobry. V nějaký tempore nebo těstíčku lepší
    KURE
    KURE --- ---
    ZCR: narvu to do horkovzdušný. až budu mit cuketu. dam vedet.
    ZCR
    ZCR --- ---
    mě by zajímalo, jestli by ten chuchvalec cuketových nudlí zvládl fritování (jestli by se rozmlemcl čili nic)... naštěstí jsem tohoto pokušení zbaven - nemám fritézu a nerad plýtvám olejem
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Dva týdny jsem teď pravidelně (denně až obden až ob-dva-dny) žral cuketu s vajíčkama. Nakrájenou na kostičky hodit na rozpálené máslo, chvilku restovat, pak na to hodit koření a sůl, chvilku dusit (klidně pod pokličkou) ale tak, aby se nerozvařila. Pak do toho hodit rozšlehaný bílek, míchat a až bílek přestane téct, švihnout tam rozkvedlané žloutky, promíchat a míchat do kýžené visuální i materiální podoby.

    Co se koření týče, to jsem trochu obměňoval a kombinoval. Když tam dáte kmín, má to větší nádech "houbové smaženice", když ne, je to víc jak květák s vajíčkem. Dál jsem dával čerstvou bazalku, čerstvou petržel (obojího hodně) a/nebo sušenou majoránku, provensálské byliny, chili, vždy tam byl pepř. Sůl jsem distribuoval do všech hlavních složek. Jednou jsem to i posypal sýrem. A vždycky to bylo skvělé.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    87HIGHFLYER: Ja jsem je zkousela kolikrat a nikdy se mi je nepodarilo poradne dovarit :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: já jsem takhle zjistila, že spiralizér na kráječi zeleniny dovede ze středně velké cukety udělat třímetrovou špagetu :-)

    mám je ráda orestované na oliváči, s houbama (žampionama) a hojně posypat fetou/balkánem. Klidně jako komplet oběd.
    KURE
    KURE --- ---
    87HIGHFLYER: pro mě to je taky letošní novinka, a přiznam se, že je v rámci maximální lenosti, normálně házim na poslední chvilku do pánve k stir-fry.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Vzdycky jsem k tomu byl skeptickej, ale v probihajici zaplave cuket jsem zkusil cuketovy nudle. Dost casto to lidi jedi syrovy, coz mi vzdycky prislo dost hnusny. Kazdopadne pokud chcete eliminovat vetsi mnozstvi cuket, tak je dobry "nudle" pred pouzitim blansirovat, a to velmi kratce a pak hlavne ochutit - sul, pepr a nejakej olej (jako testoviny olivovej, ke stir fry treba sezamovej). Muzeme se toho uzrat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: do repy taky davam do sklenic, tam je to takovy patricny
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já hřebíček miluju u nakládaný řepy. Nálev může bejt klasickej, ale pak do každý sklínky na dno jeden hřebíček a malou špetku fenyklovejch semínek.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DEVIL: Tak pepř, nové koření a hořčičné semínko se taky dává přímo do sklenice, a přesto to tam uvedené máš, tak jsem se radši zeptala :)
    Jen jsem chtěla říct, že u nás doma se hřebíček nikdy nedával, no :D... česnekem si nejsem jistá, ale nejspíš jen cibule, mrkev, možná petržel? Bych se musela poptat, ale pak bych k tomu dostala celou litanii :))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jinak sem teda musel ochutnat, jestli je dobrej nalev a dokud okurky sou furt v sezone a jsou fakt moc dobry a krupavy. takze pozejtri asi udelam revizi sklenic a vicek a udelam dalsi varku
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    NELLAS:jj nektery sklenice sou fakt riot tjn, ale von dochazel na druhou varku lak a tak sem to tam pral, az okurky krupaly...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    NELLAS: nn ja davam kopr do sklenic spolecne se strouzkem cesneku. kdyz das jeden hrebicek do toho nalevu, tak to chytne jen takovej lehounkej zavan...ja to mam rad
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOCKINEZ: Nn, z toho Devilova, ty to máš poměrně hezké, pardon :))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NELLAS: Myslíš z toho mýho? No jo, moc mi to nešlo a hleděl jsem hlavně efektivně využít prostor, estetika šla stranou.

    Ale sere pes, příště už to bude lepší.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOCKINEZ: Já teda v dětství ráda ten zavařený kopr ze sklenice okusovala, když došly okurky (stejně jako jsem pak upíjela i lák) :D
    Mimochodem, teď na to koukám na počítači, z takového "skládání" okurek by se babička opupínkovala.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kopr je důležitej. Jsem škrt a rád suroviny využívám na maximum, tak právě na budoucí využití při nakládání v průběhu roku odkládám do mražáku ty silný stonky, když z nich nejdřív oberu ty jemný části a spotřebuju do vaření. Mám vyzkoušený, že stonky okurky ovoní úplně stejně, a aspoň je nemusím vyhazovat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DEVIL: A co kopr, kopr tam máš? Ten nikdy nesměl chybět... hřebíček jsme teda nedávali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam