• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    NELLAS: nn ja davam kopr do sklenic spolecne se strouzkem cesneku. kdyz das jeden hrebicek do toho nalevu, tak to chytne jen takovej lehounkej zavan...ja to mam rad
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DEVIL: A co kopr, kopr tam máš? Ten nikdy nesměl chybět... hřebíček jsme teda nedávali.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: no to musi bejt rizny tim bzeneckym. ten ma 8% ne? ten ja tu nemam. davam klasickej bilej 5%. este bych moh zkusit pouzit malt vinegar kterej je teda ale taky 5%. tenhle recept sis vyladil sam, nebo kde to ma koreny? ja schvalne zkusim zavolat nasim, jestli nemaj cirou nahodou nakej receptar na nalevy.
    kren bych taky dal, kdyby kilo nestalo 19 dolaru...
    kazdopadne diky za insight
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DEVIL: Já se odpichuju od následujícího:

    1 litr Bzeneckýho octa (řetězcový octy už neriskuju), 3 litry vody, 120 g soli. U cukru se odpichuju od 250 g, ale většinou ještě trochu přidám. Bobkový listy, nový koření a pepř dávám taky, hořčičný semínka rovněž.

    A zbytek podle toho, na co mám zrovna chuť. Obecně preferuju, když se část sladkosti natáhne z mrkve místo z cukru, takže mrkvičky dávám relativně dost. Dál miluju v okurkách křen, takže kolečko dvě musí do sklenice jít.

    A tak různě.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: olol ja vcera zrovna taky. bohuzel mi kocka roztrhala stary zapisky receptu a tak sem delal jeden lak: 1 l ocet, 2.75 l voda, 170g sul, 350 g curk, bob listy, novy koreni, pepr, horcicny seminka, 1 hrebicek.
    lak byl teda pri ochutnavani hodne riznej. sem zvedavej. ale ja sem prilejval https://www.kuehne-international.com/vinegar/salata-seasoned-vinegar-dressing abych se priblizil znojemskejm, neni to ale vono.

    jakej lak mas ty? nema nekdo zdani jaky sou pomery laku na 'znojemsky okurky', bez doporucovani mi koupeni si znojemskyho koncentratu, kterej ma vytazek z koreni.

    MIST
    MIST --- ---
    DOCKINEZ: nezavaruji, ale dostavam od polskych kamaradu okurky s nalevem s kari. Pokud chces zkusit, navod si urcite najdes na netu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    U mne jede aktuálně okurková sezóna. Vlastní okurky jsou super. Dělám nejrůznější láky, takže letos se zeleným estragonem, s fenyklem, s chilli atd. A když dneska zbyla trochu láku, svezlo se se zbytkem i pár skleniček řepy - v zimě k řízku jako když najdu.

    Máte vy nějakou oblíbenou signature recepturu na lák na okurky? Pochlubte se :)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: ještě bych to osolla...
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Je to jemné a dobré. Když jsem pokukoval jinde, tak maximálně červenou papriku. Ta konzistence je fakt mazací a zralost kvůli tomu, že nechceš tvaroh.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FAT: no me prave prekvapuje to "nakrajet" a ta uzralost. Ja jsem totiz lehce cekat, ze vezmu kolecka a naskladam je do sklenice a pridam k nim prave treba cesnek, cibulku... poprasit paprikou a tak neco. Ale jestli je to jen spojeni dohromady, tak fajn. Nerad bych to udelal naprosto minimalisticky.

    Chapes, myslel jsem, ze to je spis jak nakladanej hermelin, kde olej vymenis za slehacku. Jen tak hermos do oleje bych taky nedal :-)
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Jo, dělal jsem to kdysi a bylo to skvělé. Jen si nepamatuju poměr. No ale odrazil bych se od dvou balení syrečků na jednu šlehačku. Nakrájet na menší kousky, promíchat se šlehačkou a dát do sklenice a do lednice. Nechat být tak, myslím, týden. Asi jsem to nijak neupravoval chuťově, jen musely být ty syrečky uzrálé. Výsledný tovar se dá skvěle mazat na chleba a je to skvost.
    Fakt
    Ale hledej dál, tohle je jen do diskuze. Dělal jsem to tak před 15-20 lety.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Zeptej se v uto/hermo klubu, Mount s tím určitě svýho času úspěšně experimentovala.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ahoj, nakladal jste nekdo nekdy syrecky/tvaruzky do slehacky? Ja nejak na webu nemuzu najit uspokojivej recpt :-) dik za tipy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je strašně skvělá epizoda.

    Pasta Grannies visits Slovenia!
    https://www.youtube.com/watch?v=n6yg_A7PaKg
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GEISHA: nakrájené podélně na proužky do libovolného stirfry.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: ja je teda pomerne casto, kdyz jich mam dost, opecu na panvi/griluju a hazu do zalatu a je to skvely
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: kimčhi :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: do quiche nebo tohle taky nevypadá zle

    no time, only 1 minute can making easy scallion pancakes / spring onion pancake recipe 葱油饼
    https://www.youtube.com/watch?v=ASdM1LowNfo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA:
    vajicka - snidane
    nekde jsem videla grilovane cibulky jako teplou zeleninovou prilohu
    pripadne vzit ty bile spodky a nejak je zkusit oglazovat ala salotka?
    do asijskych omacek (s korenim ala secuan, paprika, zazvor, chilli, nasekat na jemno, zalit horkym sezamovym olejem, prilit sojovku a pod. omacky) na namaceni nebo do nudli..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUIP: Táta to teď kupoval přes nejakej prisernej zasilkovej obchod z nějakýho katalogu za 500. A je to celokovový. Vypada i funguje skvěle
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUIP: Tutifruti mlejnek, ten je dobrej. Ale asi by mi nepomohl s tou omáčkou a pecek bych se taky bála, špendlíky je maj docela velký. Šlupky a jadýrka lezou ven takovou docela malou dírkou. Navíc, ehm ehm... jaksi se nám při zařizování kuchyně povedlo, že NIKDE nemáme desku tenčí, než 6 cm, takže nikde nepřiděláme ani mlejnek na maso.
    Pokud jste si ještě nikdy nezařizovali kuchyň, myslete na to, lidi:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam