Dva týdny jsem teď pravidelně (denně až obden až ob-dva-dny) žral cuketu s vajíčkama. Nakrájenou na kostičky hodit na rozpálené máslo, chvilku restovat, pak na to hodit koření a sůl, chvilku dusit (klidně pod pokličkou) ale tak, aby se nerozvařila. Pak do toho hodit rozšlehaný bílek, míchat a až bílek přestane téct, švihnout tam rozkvedlané žloutky, promíchat a míchat do kýžené visuální i materiální podoby.
Co se koření týče, to jsem trochu obměňoval a kombinoval. Když tam dáte kmín, má to větší nádech "houbové smaženice", když ne, je to víc jak květák s vajíčkem. Dál jsem dával čerstvou bazalku, čerstvou petržel (obojího hodně) a/nebo sušenou majoránku, provensálské byliny, chili, vždy tam byl pepř. Sůl jsem distribuoval do všech hlavních složek. Jednou jsem to i posypal sýrem. A vždycky to bylo skvělé.