• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARIPOSA: co slíže? se slaninou nebo se skořicí?
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    ADELHAIDA: a co takový klasický slovenský"privarok": nastrouhat, otočit na cibulce, pořádně podusit a zahustit smetanou (a trochou mouky). Vejce a brambory.
    Spotřebuje se jich dost najednou.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Ze zelných listů mi tu zbyla skoro celá hlávka lehce povařeného zelí, nějaký tip, co ním? Mě napadá jenom zelňačka. Děkuji.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZCR: Mně přijde, že se to rozblemcává spíš jako cuketa, ne jako dýně. Do kari mi to proto úplně nesedí. Spíš z toho udělat nějakou pomazánku na topinky. Ale jak říkám, tý práce...

    Jinak teď jsem ho ze zoufalství použila místo cibule do špenátu (muž koupil shnilou cibuli) a dobrý. Ale to byl kousíček.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: jinak divil bych se, kdyby z patizonu nešlo udělat nějaké kari, jako z dýně... ale nezkoušel jsem
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KASUMI: No já právě nevím, jestli nedělám nějakou chybu. Kdysi dávno, když naši začali pěstovat cukety, sklízeli je co největší a taky je dělali jenom v trojobale. A přitom cuketa má tolik využití a za mlada je dobrá i syrová, ale to člověk zjistil až časem.
    ZCR
    ZCR --- ---
    úplně nejlepší patizony jsou miminka jako za groš kudla, naložené ve sladkokyselém nálevu...
    Pokud ještě jdou nakrájet, tak se ta slupka nejlíp loupe už z nakrájených podkov; smažené v trojobalu jsou imho krapet lepší než cuketa (lepší konzistence a míň sladké, mi přijde); ty staré matadory je fakt nejlepší vydlabat, nadít, zapéct a pak to vyjíst i s upečenou dužninou.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NELLAS: ze starsich se daji vybrat seminka, naplnit a zapect jako jedla nadoba. Po upeceni slupku vyblabes zevnitr.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BONEMINA: To je dobrá vychytávka, ale ne vždy aplikovatelná :))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NELLAS: jist je zamlada, to maji slupku jedlou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: U nás se to taky vždycky upravovalo jako cuketa. Na patizonech mě teda štve, jak těžce se loupou (ale ráda si nechám poradit, jestli na to je nějaký trik).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ADELHAIDA: :)) a ono to ma nejakou chut? Mama je delavala jako rizky… v trojobalu na platky
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Prosím o radu, co s patizony. Pokud možno něco, kde fakt vynikne jejich patizonovatost. Sestra podmiňuje dodání produktů, o který stojím (hokaidó, houby, zvěřina) odběrem této zeleniny. Já to používám vlastně podobně, jako cuketu, ale připadá mi, že výsledek má pak horší senzorický vlastnosti a je s tím větší sra.í. Díky!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ETERNITY: No zhruba jo, ale na nejaky mereni a odvazovani jsem moc linej. Ja vsechny tyhle veci delam zhruba od oka, na panvi pak udelam malej testovaci vzorek, dochutim a pak to proste soupnu do trouby. Je dulezitiy, aby to bylo potreny olejem, muze byt trocha i v tom teste.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    87HIGHFLYER: Jinak to delas podle receptu? Dostala jsem dve velke zlute cukety, tak uvazuju, co s nimi (a na smazeni v oleji jsem prilis vyzrana:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: no já jsem přemýšlela, jestli to vrazit do horkovzdušné fritezy (zázrak), ale naznala jsem že se budu držet receptu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ja tyhle veci obcas pecu v troube - je teda treba to olejem pomazat, ale je to porad lepsi nez smazeni, plus u toho clovek nemusi stat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: tyjo je to moc dobrý, ale pozor, saje to strašně moc tuku. Jako že bramboráky jsou proti tomu dietní placičky :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: hele jendu sklenicku jsem udelal s cibuli a paprikou (fakt dost papriky) a to je ta, co jsem otevrel. A v druhy je drcenej kmin. Proste jsem to rozmichal v ty slehacce a pridal syrecky a cibuli/cesnek myslim taky. Ona i ta cibule vcelku za ty dva tri dny povolila (nejak tak jsem to tam mel dlouho, rekl bych...) a bylo to fajn.

    A teda, na rozpecenej tvrdej chlebaa z trouby to bylo naprosto epicke, jeste jsem jak to rozpejkal na vysokou teplotu (delal jsem v troube peceny repy a hermelin najendou...), tak prvni kousek byla regulerne topinka... slast :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: A experimentoval jsi s kořením, nebo to nechal jen tak? Chystáš se na další pokus? Změníš něco?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam