• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ETERNITY: No zhruba jo, ale na nejaky mereni a odvazovani jsem moc linej. Ja vsechny tyhle veci delam zhruba od oka, na panvi pak udelam malej testovaci vzorek, dochutim a pak to proste soupnu do trouby. Je dulezitiy, aby to bylo potreny olejem, muze byt trocha i v tom teste.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    87HIGHFLYER: Jinak to delas podle receptu? Dostala jsem dve velke zlute cukety, tak uvazuju, co s nimi (a na smazeni v oleji jsem prilis vyzrana:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: no já jsem přemýšlela, jestli to vrazit do horkovzdušné fritezy (zázrak), ale naznala jsem že se budu držet receptu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ja tyhle veci obcas pecu v troube - je teda treba to olejem pomazat, ale je to porad lepsi nez smazeni, plus u toho clovek nemusi stat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: tyjo je to moc dobrý, ale pozor, saje to strašně moc tuku. Jako že bramboráky jsou proti tomu dietní placičky :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: hele jendu sklenicku jsem udelal s cibuli a paprikou (fakt dost papriky) a to je ta, co jsem otevrel. A v druhy je drcenej kmin. Proste jsem to rozmichal v ty slehacce a pridal syrecky a cibuli/cesnek myslim taky. Ona i ta cibule vcelku za ty dva tri dny povolila (nejak tak jsem to tam mel dlouho, rekl bych...) a bylo to fajn.

    A teda, na rozpecenej tvrdej chlebaa z trouby to bylo naprosto epicke, jeste jsem jak to rozpejkal na vysokou teplotu (delal jsem v troube peceny repy a hermelin najendou...), tak prvni kousek byla regulerne topinka... slast :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: A experimentoval jsi s kořením, nebo to nechal jen tak? Chystáš se na další pokus? Změníš něco?
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Jsem rád, že chutná. Mně to taky dost chutnalo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FAT: jako prekvapilo me, ze ta slehacka je uplne husta, repsktive, ze je to proste takova kejda... ale dobry to bylo moc. i po par dnech, na prvni zkousku. Ted otevru druhou sklenici vecer... A je to fakt dobry.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHLESS: Nee, musíš to trochu vyýdímat před pečením. Pak se to trochu smrskne a je to dobrý. :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LOVE_DALI: z toho musi bejt silena kase, ne?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rozmixovanou cuketou lze i zahušťovat, jak je chuťově neutrální.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Cuketa je výborná pod maso. Treba pod kuře.
    Nastrouhat :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZCR: hele těžko říct, ale podle mě by to bez nějakýho pojidla / škrobu nebylo moc dobry. V nějaký tempore nebo těstíčku lepší
    KURE
    KURE --- ---
    ZCR: narvu to do horkovzdušný. až budu mit cuketu. dam vedet.
    ZCR
    ZCR --- ---
    mě by zajímalo, jestli by ten chuchvalec cuketových nudlí zvládl fritování (jestli by se rozmlemcl čili nic)... naštěstí jsem tohoto pokušení zbaven - nemám fritézu a nerad plýtvám olejem
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Dva týdny jsem teď pravidelně (denně až obden až ob-dva-dny) žral cuketu s vajíčkama. Nakrájenou na kostičky hodit na rozpálené máslo, chvilku restovat, pak na to hodit koření a sůl, chvilku dusit (klidně pod pokličkou) ale tak, aby se nerozvařila. Pak do toho hodit rozšlehaný bílek, míchat a až bílek přestane téct, švihnout tam rozkvedlané žloutky, promíchat a míchat do kýžené visuální i materiální podoby.

    Co se koření týče, to jsem trochu obměňoval a kombinoval. Když tam dáte kmín, má to větší nádech "houbové smaženice", když ne, je to víc jak květák s vajíčkem. Dál jsem dával čerstvou bazalku, čerstvou petržel (obojího hodně) a/nebo sušenou majoránku, provensálské byliny, chili, vždy tam byl pepř. Sůl jsem distribuoval do všech hlavních složek. Jednou jsem to i posypal sýrem. A vždycky to bylo skvělé.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    87HIGHFLYER: Ja jsem je zkousela kolikrat a nikdy se mi je nepodarilo poradne dovarit :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: já jsem takhle zjistila, že spiralizér na kráječi zeleniny dovede ze středně velké cukety udělat třímetrovou špagetu :-)

    mám je ráda orestované na oliváči, s houbama (žampionama) a hojně posypat fetou/balkánem. Klidně jako komplet oběd.
    KURE
    KURE --- ---
    87HIGHFLYER: pro mě to je taky letošní novinka, a přiznam se, že je v rámci maximální lenosti, normálně házim na poslední chvilku do pánve k stir-fry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam