• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: no já jsem přemýšlela, jestli to vrazit do horkovzdušné fritezy (zázrak), ale naznala jsem že se budu držet receptu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ja tyhle veci obcas pecu v troube - je teda treba to olejem pomazat, ale je to porad lepsi nez smazeni, plus u toho clovek nemusi stat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: tyjo je to moc dobrý, ale pozor, saje to strašně moc tuku. Jako že bramboráky jsou proti tomu dietní placičky :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: hele jendu sklenicku jsem udelal s cibuli a paprikou (fakt dost papriky) a to je ta, co jsem otevrel. A v druhy je drcenej kmin. Proste jsem to rozmichal v ty slehacce a pridal syrecky a cibuli/cesnek myslim taky. Ona i ta cibule vcelku za ty dva tri dny povolila (nejak tak jsem to tam mel dlouho, rekl bych...) a bylo to fajn.

    A teda, na rozpecenej tvrdej chlebaa z trouby to bylo naprosto epicke, jeste jsem jak to rozpejkal na vysokou teplotu (delal jsem v troube peceny repy a hermelin najendou...), tak prvni kousek byla regulerne topinka... slast :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: A experimentoval jsi s kořením, nebo to nechal jen tak? Chystáš se na další pokus? Změníš něco?
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Jsem rád, že chutná. Mně to taky dost chutnalo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FAT: jako prekvapilo me, ze ta slehacka je uplne husta, repsktive, ze je to proste takova kejda... ale dobry to bylo moc. i po par dnech, na prvni zkousku. Ted otevru druhou sklenici vecer... A je to fakt dobry.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUTHLESS: Nee, musíš to trochu vyýdímat před pečením. Pak se to trochu smrskne a je to dobrý. :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LOVE_DALI: z toho musi bejt silena kase, ne?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rozmixovanou cuketou lze i zahušťovat, jak je chuťově neutrální.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Cuketa je výborná pod maso. Treba pod kuře.
    Nastrouhat :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZCR: hele těžko říct, ale podle mě by to bez nějakýho pojidla / škrobu nebylo moc dobry. V nějaký tempore nebo těstíčku lepší
    KURE
    KURE --- ---
    ZCR: narvu to do horkovzdušný. až budu mit cuketu. dam vedet.
    ZCR
    ZCR --- ---
    mě by zajímalo, jestli by ten chuchvalec cuketových nudlí zvládl fritování (jestli by se rozmlemcl čili nic)... naštěstí jsem tohoto pokušení zbaven - nemám fritézu a nerad plýtvám olejem
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Dva týdny jsem teď pravidelně (denně až obden až ob-dva-dny) žral cuketu s vajíčkama. Nakrájenou na kostičky hodit na rozpálené máslo, chvilku restovat, pak na to hodit koření a sůl, chvilku dusit (klidně pod pokličkou) ale tak, aby se nerozvařila. Pak do toho hodit rozšlehaný bílek, míchat a až bílek přestane téct, švihnout tam rozkvedlané žloutky, promíchat a míchat do kýžené visuální i materiální podoby.

    Co se koření týče, to jsem trochu obměňoval a kombinoval. Když tam dáte kmín, má to větší nádech "houbové smaženice", když ne, je to víc jak květák s vajíčkem. Dál jsem dával čerstvou bazalku, čerstvou petržel (obojího hodně) a/nebo sušenou majoránku, provensálské byliny, chili, vždy tam byl pepř. Sůl jsem distribuoval do všech hlavních složek. Jednou jsem to i posypal sýrem. A vždycky to bylo skvělé.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    87HIGHFLYER: Ja jsem je zkousela kolikrat a nikdy se mi je nepodarilo poradne dovarit :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: já jsem takhle zjistila, že spiralizér na kráječi zeleniny dovede ze středně velké cukety udělat třímetrovou špagetu :-)

    mám je ráda orestované na oliváči, s houbama (žampionama) a hojně posypat fetou/balkánem. Klidně jako komplet oběd.
    KURE
    KURE --- ---
    87HIGHFLYER: pro mě to je taky letošní novinka, a přiznam se, že je v rámci maximální lenosti, normálně házim na poslední chvilku do pánve k stir-fry.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Vzdycky jsem k tomu byl skeptickej, ale v probihajici zaplave cuket jsem zkusil cuketovy nudle. Dost casto to lidi jedi syrovy, coz mi vzdycky prislo dost hnusny. Kazdopadne pokud chcete eliminovat vetsi mnozstvi cuket, tak je dobry "nudle" pred pouzitim blansirovat, a to velmi kratce a pak hlavne ochutit - sul, pepr a nejakej olej (jako testoviny olivovej, ke stir fry treba sezamovej). Muzeme se toho uzrat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam