• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TUILE: Boršč.
    TUILE
    TUILE --- ---
    mam kilo cerveny repy

    a k dispozici jenom sporak (tedy vareni/smazeni).
    nejakej tip, co s ni? nejaky repovy placicky?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Sice jsem tam nikdy nebyl, ale mam chut zkusit nejakou karibskou kuchyni. Nemate nekdo tip na nejaky jamajsky curry? Idealne od nejaky autenticky pani. Neni podminka jamajka. Jen pokud mozna bez plantainu, to by se mi ted blbe shanelo.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CMLKA: Nastrouhat do salátu nebo do zeleninové polévky nebo naložit.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Nevite, co s bilou repou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENEVIEVE: golabki :-D, přidat to stir fry, neurekom polévek, udusit a přidat do halušek, zabalit do listového těsta, udělat zelňáky, udělat okonomiyaki.

    Upéc jako stejky a nebo osminky.

    Zelí je kámoš i jidlo

    Perfect Roasted Cabbage Recipe - Cookie and Kate
    https://cookieandkate.com/perfect-roasted-cabbage-recipe/


    Vynikající francouzská zelňačka: Uvaříte ji lehce z běžných… | iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zelnacka-zelna-polevka-la-soupe-aux-choux-film-kniha-francouzska-kuchyne-20200201.html
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENEVIEVE:
    Do bigosu s tím!
    Nebo ty těstoviny se zelí a vyškvařenou slaninou...
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Fliačky s kapustou mají Slováci. A je to skvělé jídlo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENEVIEVE: nejaka cina? misto nudli zeli? neco na me vyskakovalo na ig, ale nemuzu to ted najit

    nebo nudle se zelim - to se dela u nas doma
    domaci nudle (pripadne kupovany) a zeli na nudlicky poradne na cibulce zkaramelizovat a promichat s nudlema
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GENEVIEVE:
    - Zelná polévka, stejný postup, jako když vaříš kapustovou.
    - Zelí nakrájené cca na velikost fleků, na másle a kmíně orestovat jen do změknutí a podávat jako přílohu
    - Boršč
    IKA
    IKA --- ---
    (Ja som sa toho strašne bála, a dlho som to odkladala, ale je to fakt triviálne. Potrebuješ akurát váhu, tie zavarovačky, soľ a zeleninu.:)
    IKA
    IKA --- ---
    GENEVIEVE: Tiež nemám žiadne špeciálne nádoby, len poháre z kúpených uhoriek, medu, atď., a funguje to. Tu je skvelý návod:

    Můj první ferment | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/muj-prvni-ferment
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    IKA: na to spíš nemám nádoby. Jakože mám tu akorát klasický zavařovačky.
    IKA
    IKA --- ---
    GENEVIEVE: Fermentovať? Je to ľahšie, než sa zdá.:)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Já jdu taky s dotazem.

    Mám hlávku zelí a nevím co s ní. Rohlík poslal jednu navíc. Coleslaw budu dělat na grilování, tak ten ne prosím, kvůli tomu jsem to kupovala :-D. Zelnáky zvažuju, ale budu teď dělat cukeťáky, tak nevím no :-D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    zbylo mi vareny hovezi zebro z vyvaru... za totace jsme to jedli s chlebem a krenem, ale nemam ani chleba, ani kren :)
    tak jsem udelala klasicke italske risotto a vedle toho jsem na cibulce opekla slaninu, mrkev na kosticky, rapikaty celer na kosticky, cesnek, pridala cesrtvy tymian a susene koreni (ma mix chilli, cesnek, petrzel), varene hovezi na male kousky nakrajene, opekla, opeprila, podlila vyvarem a nechala trochu provarit - vzniklo z toho takove huste sote.. to jsem pak v kopecku dala na risotto a trochu polila i stavou ze sote.. za me uchazejici zpracovani studenyho varenyho hoveziho.. skoda, ze morek jsem zpracovala vcera, do toho risotta by se hodil
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Jo! a to jedobrý nápad! Hned jak dorostou další, tak zavařím topinkovou pomazánku! Na tu jsem letos zapomněla...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Musaka je dobrá. A pokud už mají tuhou šlupku, tak nakrájet na řízky a pak teprve okrájet. Dělám to tak s přerostlými cuketami...darovanými. Nikdy jsem nepochopila, pro lidi machrujou s obrovskýma cuketama. Blbě se to loupe, vydladeš střed a máš z toho prakticky stejné množství jako z "jedlé" cuketky.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Tak jó. Sestra právě přislíbila sedm dalších patizonů. Myslím, že není čas na hrdinství a zavařím ďábelskou topinkovou pomazánku.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Děkuju. Jojo, jako přílohu ho dělávám, ale cuketa vyhrává. Já hledám recept, kvůli kterýmu stojí za to pěstovat patizon. Ale on možná neexistuje:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam