• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Ano. Krájení snad trvá stejně, vyndávám je pěnovačkou, používám rukavice, brambory jsou jen předvařené, takže stále pevné. Takže ano, strávím na tom o pár minut víc, ale to snad za lepší jídlo stojí ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ONDRAT: vážně mi chceš tvrdit, že oloupat brambory, nakrájet je na kostky, uvařit a přesypat do pekáčku je stejně náročné, jako je oloupat, natenko nakrájet, předvařit tak, aby se nepotrhaly, a pak je ručně (horké, takže buď si pálit prsty, nebo počkat, až vychladnou) naskládat do pekáče?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Nesouhlasím přece s tou náročností, casserole si užij.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ONDRAT: sice nevím, proč nesouhlasíš s tím, že chci recept na casserole, ale taky přeju dobrou chuť.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: Julia Child The French Chef- The Potato Show
    Julia Child The French Chef- The Potato Show
    https://www.youtube.com/watch?v=6vyP_U64Pi4
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LIA09: ta dobarvená fotka by mohla docela napovídat :-)
    tak jako tak, v diskusi na BBC bylo dost inspirace, jak recept upravit, aby měl trochu víc toho "umph" :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Děkuju ti za vysvětlení, přestože s tím nesouhlasím, tak ti přeju dobrou chuť ,)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ONDRAT: kdybych chtěla recept na lososa na pánvi s přílohou, tak takový mám. Chci recept na casserole. A ne, krájet na tenko brambory pro šest lidí a pak je skládat do pekáčku fakt není postup, který by splňoval požadavek "jednoduchý a rychlý".
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Fakt? Lososa uděláš zatímco máš v troubě gratin, pak ho můžeš natrhat, chuťově bude mnohem lepší/šťavnatější. Brambory na gratin snad jen povaříš trochu v mlíce a natenko nakrájíš, nevidím v tom moc velkej rozdíl.
    LIA09
    LIA09 --- ---
    TRISSIE: Jen na upřesněnou, Apetit měl (možná pořád má) obsah z časopisů BBC o jídle pod řádnou licencí.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TRISSIE: todle jidlo varim taky uz leta :))
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TRISSIE: Normalni ochucena nejakou hrubsi horcici, ta tam zustava. Nekdy bez horcice, zato do toho zamicham korenici smes "bylinkove maslo", pripadne zloutky a kopr. Ja si tu kyselost v jidlech az tak neuzivam.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: předvařené brambory a smetana něčím ochucená? "výraznější" u ryby asi nezabere, někteří strávníci s ní mají trochu problém (hence casserole, u nějž projde víc), ale tak můžu zůstat u normálního filetu.
    jinak jsem mezitím našla původní recept na BBC, odkud to apetit vykradl: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/salmon-broccoli-potato-bake
    a spoustu nápadů, co s tím, aby to chutnalo lépe.
    a zaujalo tohle: https://www.theimprovingcook.com/2018/09/salmon-and-broccoli-potato-bake.html jako další možnost.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Napadá mě dijonská místo hrubozrnný, plus špetka pepře. Pak kombinace smetany a trochy plísňovýho sýra s muškátovým oříškem.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TRISSIE: Delam neco podobneho, akorat s normalni smetanou a z lososich brisek, jsou vyraznejsi, zkus.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ONDRAT: jednak to už nesplňuje podmínky "rychlé a jednoduché", a druhak ne, nechci lososa v celku, chci lososa na kousky zapečeného se zbytkem.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Já bych teda radši dělal lososa zvlášť na pánvi a tu zeleninu zapekl, tak jak to píše Julie Child, hledej Potatoes au Gratin (Dauphinoise).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Mám recept na lososa zapečeného s bramborami a brokolicí: https://www.apetitonline.cz/recept/losos-zapeceny-s-bramborami-brokolici
    Je to jednoduchý, rychlý, kombinace se mi líbí, dětem to taky chutná, ale chybí tomu takový to "umph", asi že ta zapékací omáčka je prostě nudná a vlastně se k tomu až tak nehodí.
    Nějaké nápady, jak recept upravit, aby to furt splňovalo podmínku (relativně) jednoduchého, rychlého a child-friendly jídla?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: pirohy :-D

    Bramborové pirohy s tvarohovou náplní a slaninou | Recepty na Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/bramborove-pirohy-s-tvarohovou-naplni-a-slaninou
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ravioli plněné bramborama, až mi bude 90, tak chci být taky takhle vitální jako paní Eleonora

    Enjoy Eleonora's cheesy saffron & potato ravioli from Sardinia! | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=PUfCe77xtaM
    MAKII
    MAKII --- ---
    ALEXIS: Sondovala jsem u děcek, doma formy mají, tak donesou. Nakonec to asi bude nejschůdnější varianta, obhlídla jsem školní kuchyňku a vypadá líp, než jsem čekala. Dvě trouby dokonce. Díky za tipy a za rady, co nevyužiju s děckama, obohatí i tak moje vaření, takže to smysl mělo. Díky moc. 😁
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam