• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BUNDA: to si nedokazu predstavit vubec, kolik tech rajcat tam davas? Predpokladam, ze mene, nez do klasickeho leca
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: když dělám tohle kuře. Ramsay tam dá tak 4ks sušených rajčat, já jich dávám cca 15, mám je moc rád :)

    Stuffed Roast Chicken with Chorizo | Gordon Ramsay
    https://youtu.be/SrpR1qH3NN4
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ADELHAIDA: mně chutná krůtí steak s kozím sýrem a sušenými rajčaty.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ADELHAIDA: Dávám do restované/dodušené zeleniny (všechno možné, od mrkve, fazolek, kapustiček, cukety.. dle sezóny), do ragú - drůbeží se spoustou zeleniny, do salátů jen tak, do rychlého kuskusu, do chleba i s pestem, těstovin, do rizota, luštěnin... A do těch míchaných vajec jsou taky skvělá :).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADELHAIDA: míchaná vejce se sušenými rajčaty.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ADELHAIDA: zapeceny bagel, nebo jine vhodne pecivo, s pestem, susenymi rajcaty a mozzarellou (kdysi sem si to davala v bohemia bagelu)
    GALE
    GALE --- ---
    ADELHAIDA: Bageta s čerstvým sýrem a sušenými rajčaty,
    čočkový salát (vařená čočka, sušená rajčata, feta, červená cibule, zelené bylinky, vinný ocet), ale stejně jich nejvíc sním jen tak.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: gnocchi, cesnek, sušený rajčata, dělat to na tom oleji z rajcat, něco zelenýho, posypat syrem
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ADELHAIDA: těstoviny s pestem a navrch opečené na nudličky krutí/kuřecí maso se sušenými rajčaty :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jaký je ještě vaše oblíbený jídlo se sušenýma rajčatama? Omylem jsem objednala půlkilový sklenice místo 200g. Ony samozřejmě vydržej, ale já je dávám akorát do pomazánek a to ubývá pomalu, tak mě zajímá experimentování:-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    RUTHLESS: mně k tomu slanina vůbec nejede, mám to ráda samotný bez masa.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KAIAFOX: mimochodem sušená rajčata SPOLU se slaninou jsou super ingredience :) použil jsem naposled párkrát do grilovaných hermelínů (na které doporučuju krom všeobecně známých věcí taky nadrtit vlašské ořechy)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    RUTHLESS: Co sušená rajčata? Dávám je do restovaných fazolek (a všude možně jinde) a slanina mi tam fakt nechybí (já teda obecně nejsem fanda mastňáků).
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: vzkledem k tomu že v tom je smetana vejce i sejra, klidně bych tu slaninu vynechal. Jedlý to bude dost i bez ní.
    Pokud by šlo o zachování uzený příchutě, tak bych tam vrazil uzenou papriku. A pro zvýraznění "masový" příchutě přidat k tý cibuli i orestovanej česnek.
    ZCR
    ZCR --- ---
    RUTHLESS: jak píše ZUZKAOU, ta slanina tam není důležitá (když jsem to dělal poprvé, bylo jí tam jen trošičku, protože jsem spotřebovával zbytek), hlavní je kombinace brambor s těmi jemně nakyslými fazolkami - a experimentování se meze nekladou - teď jsem tam třeba zkusmo najuliennoval trošku mrkve, spíš aby to pěkně vypadalo, ale klidně by jí tam mohlo být víc. Taky by se k tomu asi hodil česnek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: dej tam vejce navíc. Jestli chceš uzenou chuť, tak uzená sůl, uzená paprika a nebo uzen tempeh, či tofu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZCR: Dovedes si představit něco místo ty slaniny? Zas mě ceka půst a tak hledam alternativy a ty fazole takhle mě lákají. Máme jich z chaty mnoho
    ZCR
    ZCR --- ---
    dám to ještě sem, třeba se někdo inspiruje:

    Do plechu/zapékací mísy vrstva plátků zemiaků, na to plátky slaniny, na to narovnat fazolové lusky (sterilované na kyselo), vrstvení opakovat s ad lib. vrstvou cibule, solit a kořenit dle chuti (např. trocha tymiánu a chilli vloček), pak zalít rozkvedlnými vajci s trochou smetany a najemnou strouhaným sýrem, zapéct, dopéct ještě se sýrem navrch.
    Dělal jsem teď podruhé, a ta nakyslá chuť fazolek jde v tom zapečeném k bramborám a vejcem krásně. Chutné a vydatné.
    ZCR
    ZCR --- ---
    BRUKEV: krapet upéct a z upečených vývar
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Co s jehnecima kostma?
    Rozboural jsem jehne, zbylo dost kosti. Google nabizi ruzne varianty vyvaru, zde poptavam konkretni osvedceny recept.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam