FAT:
LYNCH: mamina varivala ryzi skoro stejne, varici voda, do toho ryze, uvarit, slit vodu. Samozrejme vytecne, jen nebylo know gow, ze to jde i jinak.
Manzelka obcas udela ryzi tak, ze zarestuje cibulku, do toho ryze, zamichat, zarestovat, dodat vodu, povarit, nechat vsaknout vodu. Zni to straslive, ale decka to maji rady.
Obecne u nas bojujeme s tim, ze ona ma rada vlhci, jasminovou ryzi, ja.miluju sypkou basmati. A jak uz jsem kdysi psal, kdyz delame tyhle ryze v ryzovaru a delame oba ryzi toho druheho, byť za technologickeho postupu toho druheho, nikdy neni tak dobra, jak kdyz to dela dotycny.
Kazdopadne pokud varim basmati, rozhodne ji predem nekolikrat proplachuju a necham namocenou. Opravdu to behem vareni dela hodne.
A jak jsem byl nadseny z pocatecniho pouzivani ryzovaru, mame ten basic Sencor, tak pujde do kytek a zustaneme u klasickeho hrnce.