• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GINGERCAT: Tak 5 let...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ADELHAIDA: jak dlouho už děláš to, že ho dáváš do myčky? Já ho mám totiž už dobrých 25 let, furt vypadá, jako novej a do myčky ho nedávám, protože taková byla instrukce při koupi. Možná to tehdy psali ke všemu, protože to nikdo pořádně nevyzkoušel :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: Ta sodovka :-D pardon.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: tasodovla je predpokladam prujem, ale je to teda hodne zasifrovany:D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Ja jsem parkrat nechal humus z M&S (zamackavam slzu) trochu dyl i v lednici a tasodovla co z toho je je úplně silena. Zkazenej humus je fakt hodně nedobrá věc
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    POHODAVOLE: pokud do toho moc chceš jít, tak ti to rozmlouvat nebudu, taky jsem teď v Portugalsku jedla pásovky, ale hlemýžďů zahradních u nás neustále ubývá, pokud je chceme zachovat i pro další generace, tak bych si je na zahradě spíš hýčkala, než vyjídala.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: ja s tim mam prave zkusenost takovou, ze to zhne nad plynem a tam se to spaluje a jinde to je uplne jina teplota... proste to dela klasicky kolecko jako kastrulek u babicky :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Je to v pohodě na všechny typy sporáků. Nikdy mi nepřišlo, že by to blbě rozvádělo teplo, ale docela dlouho se čeká, než se to správně rozpálí. Když na tom smažím, dávám o stupeň nižší oheň, než u jinejch hrnců/pánví, a čekám aspoň dvě minuty, než začnu vařit. Je to moje jediný nádobí, který má dojezd i na indukci.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADELHAIDA: takové mám hrnce od sfinxu a pak ještě modernější vezi s pochromovaným límcem na hranách, ta je naprd, tam se držela voda a u některých poklic to rezne. Tahle staší jsou cajk.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: na sporák v pohodě, jo? mně vždycky štvalo, jak to nerovnoměrně rozvádí teplo, za mě.

    A k ty tescome... Ja vlastne presne velikost techto hrncu mam, jen ty svine nemaj nerez poklicku, ale sklenenou.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: :) rozumim, no já vlastně nemám odpověď, kterou bych chtěl někomu předložit jako radu.
    Mám divnej pocit z tý smaltovaný, ale to vůbec neznamená že to je blbý nádobí... jen poměr cena/výkon
    A to co postla ADELHAIDA, by mě přišlo chytřejší a ekonomičtější.

    Já mám ty nerez tescomy. je to takový bez duše, ale neprůstřelnej nerez....
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Jako pánev, co jde i do trouby často používám ten kastrol.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Jak jsi říkal, uvnitř modrej, zvenku černej. Ještě se vyrábějí, je to dokonce český, např.: https://www.mall.cz/zapekaci-pekace/belis-bse-smaltovany-ovalny-pekac-sfinx-32x24-cm

    Já mám teda poděděný, strkám to i do myčky a v pohodě. Kdybych o tohle nádobí přišla, koupím si ho znova.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: to je to, na co jsem se ptal. Jestli ta litina, co jsem postoval, mela vubec smysl nebo ne. Je mi sympaticky, ze je to ceska firma na druhou stranu jen tak jim ty prachy dat nechci :-)
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: tescoma home profi kastroly. sendwich dno, zbytek jen nerez vcetne uchytek a puklice.

    a když už litinu, tak třeba https://www.litinove-nadobi.cz/hrnce-a-pekace/litinovy-hrnec-4l-3/
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ZCR: no jak jsem psal, my konzumovali ty hlemýždě zahradní a drželi se exportní míry nad 3cm v průměru a nakonec jsme je vykuchali, takže zbyla jen noha, tam nemá co skřípat (vlastně si říkám, proč jsme to čistili, když jsme je kuchali)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZCR: tak ja znam efekt, ze proste nezerou vubec :-) to bude mozna jak ten pisek.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: tak ja to otocim, nabidl by jsi mi prosim nejakou alterativu, ktera muze jak na sporak tak do trouby prosim? panev je asi jasna, to je v pohode, to bych vzal nejakou nerez, to si dovedu predtavit, ale mas nejakej takovej "pecici hrnec"? ja rad neco takovyho koupim, nemusim mit litinu za trojku, ale as nic takovyho dobryho neznam, neco, co tak dobre vede teplo a da se v tom 6 hodin delat nejaky maso treba :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    JESTEDMAN: písek, to je divný - tu mouku oni normálně sežerou, pak mají místo takových těch klasických černo-zelených hovínek hovínka bílá, a je vyčištěno, hurá do hrnce... u písku nevím, jak by to mělo fungovat, zato si dovedu představit, jak to skřípe mezi zubama :-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ZCR: děda je čistil v písku, důležitý je udržovat vlhkost, jinak pojdou. Vtipný je, jak jsou rychlí, už samotný sběr může být zábava.
    tuna ten PT recept, už jsem to sem někam dával

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam