• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Je pernik na strouhani k necemu dobry? Tedy krome nastrouhani na knedle?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    LYNCH: Pro dva lidi cajk. Já to používám skoro denně. Za mě super udělátko.
    KURE
    KURE --- ---
    ADELHAIDA: to znam z květáku. o zelí jsem neslyšel, to je dobrej tip.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mně taky moc chutnaj i "steaky" ze zelí, nejlíp mladýho. Prostě se zelí nakrájí na asi centimetrový plátky, okoření a opeče z obou stran do zlatova. I na grilu to jde. Nejlepší je na to samozřejmě část s košťálem, líp to drží. Ale ten uspokojivej pocit pro masožrouta pro mě plyne hlavě z takovejch těch obilninovo-zeleninovejch směsek.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    sorry za zveřejnění mé zkušenosti:D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KURE: ten me teda nebavi, žere to jak kráva, nic se do to nej nevejde a trvá to dlouho
    ZCR
    ZCR --- ---
    KURE: může být, ale u mě v kuchyni se zastavil čas, jsem zvyklý vařit s minimem nádobí a bez růzých elektrifikovaných pomůcek (kromě vařiče, ehm)... holt stíny kolejní minulosti :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Cuketa je super s korenim na grilu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KURE: my ho hodně zvazujeme ale jsme hodně limitovani mistem v kuchyni. :/
    KURE
    KURE --- ---
    ZCR: jj, obalenej květák je super.

    na trojobal je dobrá vychytávka ten horkovzdušnej friťák. Neválíš to v tom oleji, to by mohlo pomoct. (plus teda odpadá celý to olejový hospodářství což je největší oser na tom, něco dobře osmažit)
    ZCR
    ZCR --- ---
    DROOPI: zkoušel jsem opakovaně, ale nejede mi to, ani trochu - ale já mám teda celer rád syrovej, nejlíp v kombinaci se sýrem (klidně eidam).
    Ze zeleniny v trojobalu mám asi vůbec nejradši květák - nepočítám-li houby (myslím z lesa, ne žampiony). Ale poslední dobou už mi ten trojobal nedělá dobře na žaludek (nebo žlučník nebo slinivku nebo kdovíjaký jiný pajšl) a stejně se mi s tím nechce patlat, takže smažím jen výjimečně, spíš vůbec.

    KURE: no, ta cuketa musí být tak akorát zralá, a navíc jsou na to lepší takové ty tužší sorty. A nesmí se to přesmažit. Když se to povede, scénář horká břečka se nekoná a je to skvělý.
    KURE
    KURE --- ---
    DROOPI: cuketa je skvělá tam, kde to rozblemcání neva :) do buchet, omáček, směsí, buchet
    ale zkoušet z ní usmažit nějaký plátky je peklo.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    KURE: cuketa je pri kazde tepelne uprave rozblemcaba to me taky nebavi...
    KURE
    KURE --- ---
    ZCR: cuketa v trojobalu je hrůza z dob mého dospívání.
    Cuketa zvíci selete se nakrájela na plát(k)y, středse semínky se vydlabal. Vzniklé obruče se obalily jako řízek a osmažily.
    A při pokusu to jíst člověk kousnul do strouhanky a pak tam byla vařící mokrá hmota téměř bez chuti. Brrrrrr.

    DROOPI: mě chutná celer osmahlej na másle i bez trojobalu. V trojobalu taky.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    ZCR: a co celer v trojobalu? :-) to mi chutna i kdyz davam prednost masu
    ZCR
    ZCR --- ---
    JAEN: (cuketa i patizon v trojobalu prosím ano - akorát u patizonu je prostě lepší nenechat to zajít do stádia "mlýnské kolo"... já většinu produkce sežeru, když jsou patizonky tak do velikosti slepičího vejce, nebo menší - ty jsou naprosto skvělé ve sladkokyselém nálevu)
    JAEN
    JAEN --- ---
    ADELHAIDA: Naprosto nepochopitelne dobre jsou smazene “rizky” z patizonu. Nejtezsi je nakrajet tu tvrdou vec na silnejsi platky. Pak jen omacet v testicku a osmazit jako rizky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA:
    tohle: https://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-cuketa
    má blbě fotku, je to cuketovo-sýrový nákyp, děsně dobrá věc, chutná i zapřísáhlým odpůrcům cukety, a pro přesvědčené masojedy (nebo na zužitkování zbytků z ledničky) lze obohatit nějakou uzeninou

    tohle: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/the-best-cauliflower-broccoli-cheese/#r3UlpIqxmzBX1LkQ.97
    už jsem úplně zapomněla, že jsem dělávala, a bylo to taky dobré

    a brokolicové placičky: https://www.toprecepty.cz/recept/1084-brokolicove-placicky/
    klasika všech klasik :-) velmi podobný recept mám i na květákové.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Není. To by se mohlo asi stát, kdyby se čočka ještě rozmixovala, jak radí v některých receptech. Podle mě i ty vločky a zelenina přispějou k tomu, že to nesesedne. Když se to krájí ještě horký, tak se to trochu rozsýpá, případně žblemcá, ale studený to má dost podobnou strukturu, jako masová sekaná.
    DOCKINEZ: Jojo, když to vyjde trochu víc tuhý, tak by se z toho dělat daly. myslím, že by v případě tohohle receptu pomohlo přidání strouhanky.

    Kdybyste měli svoje recepty na takovýhle "sekaný" a "karbanátky", tak bych je moc ráda znala. Snažíme se v rodině teď jíst míň masa a zjistila jsem, že pro nás nejuspokojivější cesta jsou takovýhle placičky a nákypy.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADELHAIDA: Něco takovýho dělávám jako karboše.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam