• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: taky mam rada, ale vlastne vubec nedelam.. dobre.. asi si ji udelam :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já miluju smaženej obalovanej celer. Nakrájet na plátky (já rád silnější, cca 1 cm), chvíli povařit ve sladkokyselým láku s kořením, ať má celer trochu chuť, pak šup s tím do trojobalu a tradááá na pánev.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad cuketa. Smazena je skvela i v trojobalu, jen jebtreba ji ochutit, nebo k ni dat nejaky fajn dip a mit vychytane, jak tvrda ma byt, jak tlusta a jak rychle osmazit. S bramborem je to bozi, musime doma udelat co nejdriv, diky za pripomenuti.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Dekuji za vsechny tipy, mam nadeji, ze nebudu muset delat do podzimu knedliky:)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ETERNITY: nakrajis na platky a kazdej namazes tlustou vrstvou tech nejcernejsich povidel
    FAT
    FAT --- ---
    ETERNITY: Kapr na černo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: na krupicovou kaši.

    a nebo... kdybych byla správně motivovaná, najdu ten správný sešit s vánočními recepty, protože jsem si jistá, že jeden rok jsem ho namáčela do chlastu a dělala z něj nepečený cukroví :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ETERNITY: ohlodávat, ožužlávat.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ETERNITY: zahuštění rajský
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Je pernik na strouhani k necemu dobry? Tedy krome nastrouhani na knedle?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    LYNCH: Pro dva lidi cajk. Já to používám skoro denně. Za mě super udělátko.
    KURE
    KURE --- ---
    ADELHAIDA: to znam z květáku. o zelí jsem neslyšel, to je dobrej tip.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mně taky moc chutnaj i "steaky" ze zelí, nejlíp mladýho. Prostě se zelí nakrájí na asi centimetrový plátky, okoření a opeče z obou stran do zlatova. I na grilu to jde. Nejlepší je na to samozřejmě část s košťálem, líp to drží. Ale ten uspokojivej pocit pro masožrouta pro mě plyne hlavě z takovejch těch obilninovo-zeleninovejch směsek.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    sorry za zveřejnění mé zkušenosti:D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KURE: ten me teda nebavi, žere to jak kráva, nic se do to nej nevejde a trvá to dlouho
    ZCR
    ZCR --- ---
    KURE: může být, ale u mě v kuchyni se zastavil čas, jsem zvyklý vařit s minimem nádobí a bez růzých elektrifikovaných pomůcek (kromě vařiče, ehm)... holt stíny kolejní minulosti :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Cuketa je super s korenim na grilu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KURE: my ho hodně zvazujeme ale jsme hodně limitovani mistem v kuchyni. :/
    KURE
    KURE --- ---
    ZCR: jj, obalenej květák je super.

    na trojobal je dobrá vychytávka ten horkovzdušnej friťák. Neválíš to v tom oleji, to by mohlo pomoct. (plus teda odpadá celý to olejový hospodářství což je největší oser na tom, něco dobře osmažit)
    ZCR
    ZCR --- ---
    DROOPI: zkoušel jsem opakovaně, ale nejede mi to, ani trochu - ale já mám teda celer rád syrovej, nejlíp v kombinaci se sýrem (klidně eidam).
    Ze zeleniny v trojobalu mám asi vůbec nejradši květák - nepočítám-li houby (myslím z lesa, ne žampiony). Ale poslední dobou už mi ten trojobal nedělá dobře na žaludek (nebo žlučník nebo slinivku nebo kdovíjaký jiný pajšl) a stejně se mi s tím nechce patlat, takže smažím jen výjimečně, spíš vůbec.

    KURE: no, ta cuketa musí být tak akorát zralá, a navíc jsou na to lepší takové ty tužší sorty. A nesmí se to přesmažit. Když se to povede, scénář horká břečka se nekoná a je to skvělý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam