• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: tak tohle je nepritel. Z nejakeho duvodu tohle jist odmitam od mladi. A to nemam problem si dat v Neapoli smazenou zeleninu v testicku nebo u asiatu tempuru.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak prosím na karamelizovaný fenykl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kosmatice - teď ještě nejsou ani v praze úplně olezlé mšicemi.

    Těsto:

    1 díl škrobu
    4 díly hladké mouky
    1 vejce na 200 g mouky se škrobem
    sůl,
    trocha prášku do pečiva
    Studená minerálka - tolik aby to bylo celkem husté těstíčko, o fous husstější než na palačinky.
    Kdo chce extra křupavé okraje, tak část studené minerálky nahradí buď trochou vodky a nebo studeným pivem.

    Rychle smažit ve vysoké vrstvě oleje.

    K tomu vařený brambor a tatarku nebo jogurtový dip.

    Jinak se dají dělat i na sladko a kromě bezinkových květů takhle můžete osmažit i javorové květy a polejt je javorovým sirupem. Sladké těsto znamená žádné pivo a výrazně méně soli.

    Vejce nwní podmínkou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Říkal někdo fenykl? :-)
    Dnes byl k obědu. Karamelizovaný k hovězímu srdečnímu steaku a syrový v salátu s ředkvičkama. Úžasná zelenina.

    ZCR
    ZCR --- ---
    hm, řapíkatý mi nikdy moc k srdci nepřirostl - používám, ale ne moc, třeba jako zeleninu do vývaru ho nepoužívám vůbec (když už, tak jenom ty zelené lístečky, ty zase jo, ale samotný řapík ne)... btw jak to má panstvo s fenyklem? Ten mi sedí víc.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: řapíkatý celer miluju, to je stálice mojí ledničky. Používám do vývaru, nasekaný listí do dipů a do knedlíků, rád ho mám i do šakšuky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: celer bulvovy ma rada manzelka. Z vyvaru napriklad ho sni jako prvni.
    Ja naopak mam rad vuni rapikateho celeru, miluju ho napriklad na testovinach v ramci nejake omacky, ale uvitam dalsi tipy, kde se da jist.
    To, ze ho nekdo ji syrovy namaceny do ruznych dipu, me bohuzel chutove moc neoslovilo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: taky mam rada, ale vlastne vubec nedelam.. dobre.. asi si ji udelam :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já miluju smaženej obalovanej celer. Nakrájet na plátky (já rád silnější, cca 1 cm), chvíli povařit ve sladkokyselým láku s kořením, ať má celer trochu chuť, pak šup s tím do trojobalu a tradááá na pánev.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad cuketa. Smazena je skvela i v trojobalu, jen jebtreba ji ochutit, nebo k ni dat nejaky fajn dip a mit vychytane, jak tvrda ma byt, jak tlusta a jak rychle osmazit. S bramborem je to bozi, musime doma udelat co nejdriv, diky za pripomenuti.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Dekuji za vsechny tipy, mam nadeji, ze nebudu muset delat do podzimu knedliky:)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ETERNITY: nakrajis na platky a kazdej namazes tlustou vrstvou tech nejcernejsich povidel
    FAT
    FAT --- ---
    ETERNITY: Kapr na černo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: na krupicovou kaši.

    a nebo... kdybych byla správně motivovaná, najdu ten správný sešit s vánočními recepty, protože jsem si jistá, že jeden rok jsem ho namáčela do chlastu a dělala z něj nepečený cukroví :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ETERNITY: ohlodávat, ožužlávat.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ETERNITY: zahuštění rajský
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Je pernik na strouhani k necemu dobry? Tedy krome nastrouhani na knedle?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    LYNCH: Pro dva lidi cajk. Já to používám skoro denně. Za mě super udělátko.
    KURE
    KURE --- ---
    ADELHAIDA: to znam z květáku. o zelí jsem neslyšel, to je dobrej tip.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mně taky moc chutnaj i "steaky" ze zelí, nejlíp mladýho. Prostě se zelí nakrájí na asi centimetrový plátky, okoření a opeče z obou stran do zlatova. I na grilu to jde. Nejlepší je na to samozřejmě část s košťálem, líp to drží. Ale ten uspokojivej pocit pro masožrouta pro mě plyne hlavě z takovejch těch obilninovo-zeleninovejch směsek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam