• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: klidně jen tak na olivovém oleji do zlatova (ne moc), bez trojobalu...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Klobouk nakrájet na tenko, na másle opéct do křupava a řádně osolit, nejleší houbové čipsy. :-)
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Ty větší bych rozhodně nakrájel a usušil. A s těmi zbývajícími bych naložil viz předřečníci...
    :-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ADELHAIDA: jestli jsou i malý, naložila bych je do octa a koření, a snědla příští víkend ke grilovanýmu masu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: řízky. polévky všeho druhu - přidat do vývaru, krém, bramboračka, kulajda/kudlánky. Capraccio, orestovat na olivovém oleji s cibulkou, podlít vínem a pak přidat petrželku pepř a sůl a na crostini. Těstoviny s hřábky. Houbovou omáčku.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ADELHAIDA: bile hribky jsou slusne (velice!) v jakekoliv smetanove omacce (a s trochou cesneku je to fakt mnamka!)...
    ale nejsou spatne ani jako rizky - u tech fakt velikych je dobre pred zabalenim do trojobalu (ci testicka) nejprve obrat ten spodni molitan a nechat jen to bile "masicko" - rourky(molitan) se po tepelne uprave neprijemne rozblemcavaji ...

    a jeste jedna finta k bilejm hribkum - nemaji prilis vyraznou chut, ale kupodivu susenim (prirodnim, ale ne v susicce!!) se chut a vune dost zvyrazni, takze je dobre si namlejt ze susenych bilych hribu korenici houbovy prasek a ten pak davat do pokrmu z hribu (a nejen z nich) - prirozene se tak chut a vune zvyrazni...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Co vaříte, když mate hodně bílejch hřibů? Napadá mě akorát rizoto, ale vím, že v Itálii tyhle hřiby používaj do víc jídel...
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    LORAIN: Rozhodne Sváček asi za šest pětek deset deka. U Krize me nekolikrat zklamali jednak tim ze byl dost prorostlej a jednak ho měli předkrájenej, takže voschlej. U sváčka bych se teda na trech kilech domluvil predem, ale za mě top.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LORAIN: Svacek taky ma, nebo reznictvi na rohu Perlovky a Uhelnaku. Nebo Masology na Butovicich.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: lahudky zlaty kriz - na webu maji sto gramu za 85 kc
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LORAIN: myslim ze prodavali v lahutkach u krize, ale 3 kg by bylo stopro na objednani.....je to kousek od mustku a delaj tam poctivy chlebicky apod.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Dá se někde v Praze koupit dobrý krájený roastbeef za dobrou cenu? Potřebuji asi 3 kg a zatím vím jen o Wine food, kde mi to přijde přepálený.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    PALEONTOLOG: já samozřejmě taky :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MEANKITTY11: no a teď mám chuť na pho :D
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    RUTHLESS: PALEONTOLOG: to je určitě o zvyku. já je tam mám ráda, nejsou moc pálivý.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RUTHLESS: mozna je to o zvyku, nekdo si do pho narve sojovku a nekdo rybi omacku
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PALEONTOLOG: nejen ze to vidam casteji (vsude teda), ale jalapeno mi tam teda navic vubec nesedi :-) To bych si snad ani nedal a radsi to palil nejakou omackou.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MEANKITTY11: v cesku vidam spis birds eye variety. drobny, stihly kratky cerveny papricky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Velmi pěkný návod na domácí ravioli - jak válet těsto, jak to krájet atd.

    How to Make RAVIOLI | Beginner, Intermediate & Advanced Recipes
    https://www.youtube.com/watch?v=NXzJ1snkbWE
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MEANKITTY11: :D bleah! Cistej vyvar muzes pouzit do ovocnych smoothie. Je to pak vic nabuseny zivinama a prekvapive to je dobry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam