• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VOMAJDA: netusim:D
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LYNCH: nejsem z Prahy, takže se tam moc nevyznám. Až tam pojedu a dostanu chuť na hrášek, kde je prosím tě v Praze nejlepší pole, kde by šel ukrást?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    87HIGHFLYER: polní pych :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    87HIGHFLYER: krást mě učila babička na vesnici, tady to jinak neděláme no
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LYNCH: tak formalne je to kradez, plus polni plodiny jsou dle ruznyho urceni ruzne chemicky osetreny coz muze byt problem. Navic trochu neprakticka rada :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: co je na tom špatnýho que?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DAWIDOS: dvůr Kobylisy, hned proti metru, dnes jsem koupila a je dobrý
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    DAWIDOS: Minulý týden jsem kupovala moc dobré lusky v hale č. 22 v Holešovické tržnici. Na Náplavce určitě taky budou. Případně zítra na Farmařských trzích na Kulaťáku v Dejvicích.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DAWIDOS: na poli
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Prosim, da se jeste v Praze sehnat fakt dobrej, sladkej a stavnatej hrasek? Objednal jsem na Rohliku a je to bida. Mozna zitrejsi Naplavka?
    PETATA
    PETATA --- ---
    ADELHAIDA: kulajda
    Nebo jen prohodit na masle se soli, česnekem a na závěr petrželka
    Nebo houbový quiche
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: klidně jen tak na olivovém oleji do zlatova (ne moc), bez trojobalu...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Klobouk nakrájet na tenko, na másle opéct do křupava a řádně osolit, nejleší houbové čipsy. :-)
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Ty větší bych rozhodně nakrájel a usušil. A s těmi zbývajícími bych naložil viz předřečníci...
    :-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ADELHAIDA: jestli jsou i malý, naložila bych je do octa a koření, a snědla příští víkend ke grilovanýmu masu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: řízky. polévky všeho druhu - přidat do vývaru, krém, bramboračka, kulajda/kudlánky. Capraccio, orestovat na olivovém oleji s cibulkou, podlít vínem a pak přidat petrželku pepř a sůl a na crostini. Těstoviny s hřábky. Houbovou omáčku.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ADELHAIDA: bile hribky jsou slusne (velice!) v jakekoliv smetanove omacce (a s trochou cesneku je to fakt mnamka!)...
    ale nejsou spatne ani jako rizky - u tech fakt velikych je dobre pred zabalenim do trojobalu (ci testicka) nejprve obrat ten spodni molitan a nechat jen to bile "masicko" - rourky(molitan) se po tepelne uprave neprijemne rozblemcavaji ...

    a jeste jedna finta k bilejm hribkum - nemaji prilis vyraznou chut, ale kupodivu susenim (prirodnim, ale ne v susicce!!) se chut a vune dost zvyrazni, takze je dobre si namlejt ze susenych bilych hribu korenici houbovy prasek a ten pak davat do pokrmu z hribu (a nejen z nich) - prirozene se tak chut a vune zvyrazni...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Co vaříte, když mate hodně bílejch hřibů? Napadá mě akorát rizoto, ale vím, že v Itálii tyhle hřiby používaj do víc jídel...
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    LORAIN: Rozhodne Sváček asi za šest pětek deset deka. U Krize me nekolikrat zklamali jednak tim ze byl dost prorostlej a jednak ho měli předkrájenej, takže voschlej. U sváčka bych se teda na trech kilech domluvil predem, ale za mě top.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LORAIN: Svacek taky ma, nebo reznictvi na rohu Perlovky a Uhelnaku. Nebo Masology na Butovicich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam