• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DAWIDOS: Ja horuju za dortikovo.cz
    Chutove skvele
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Nemáte někdo v Praze zkušenost s narozeninovými dorty na zakázku? Nehledám nic extra speciálního, ale podle googlu se neumím orientovat, je toho hromada a raději bych něco ne tak profláklého, jako je Erhart.
    MIST
    MIST --- ---
    PETATA: pozole
    PETATA
    PETATA --- ---
    Co s hromadou nepovedeného rillettes?

    Zkoušela jsem poprvé v pomalém hrnci rillettes (vepřovku) a očividně jsem tam dala hodně tekutiny, takže je to dost řídké a taky dost mastné

    Už jsem udělala obyč české rizoto, asi padne něco do červené omáčky, ale co dál? Nějaké nápady?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Přesně tak
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jsk se delaj takovy ty rizky obalovany v cornflacich? Normální trojobal a cornflakes podrtit treba v pytliku palickou na maso?

    Zn: na chalupe prisla chut na rizek v chlebu na vylet a došla strouhanka :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: blumy? Zkvaš z česnekem a bylinkma po kavkazsku

    Nakládané švestky – Gavalı Turşusu | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/nakladane-svestky-gavali-tursusu

    Případně udělej shrub s perníkovám kořením 1 díl blum 1 díl octa 1 díl cukru + koření. Nechat týden macerovat, zcedit a používat jako sirup.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    QUIP: A nebo zkvasit a vypálit, že jo :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    DOCKINEZ: Pokud mas moc ovoce, delej marmelady. Na to ho padne vic nez na knedliky :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Díky všem, knedlíčky byly super. Volně jsem vyšel z kublanky, přičemž nemaje mouku polohrubého typu, poradil jsem si po svém (a na prasáka smíchal hrubou a hladkou 1:1).

    Výsledek byl chutný, jen teda jako metoda zpracování ovoce dost neefektivní - měl jsem blumy, do knedlíku se vešla vždy čtvrtka, takže ve výsledku jsem měl knedlíky a z kupy ovoce příliš neubylo :) Ale to není chyba receptu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: uplne v klidu jde tvaroh zamenit s riccotou. Jen je potreba si zvyknout, jak je co vlhke, tuhe, atd. Je to stejne jak s ruznymi druhy tvarohu. K jednomu dam mouky vic, k jinymu mene.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: ano. Jen budeš budeš muset podle citu odhadnout kolik krupice/hrubé mouky. Dala bych spíš méně a nechala to odpočinou.

    Určitě půjdou knedlíčky, které pak zaliješ žahourem.

    A kublanka tu má i klasické. Dává polohrubou a kypřící prášek. Ti mívají spolehlivé recepty

    Kublanka vaří doma - Jahodové knedlíky z ricotty
    http://www.kublanka.cz/index/jahodove_knedliky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Myslíte, že půjdou knedle i z ricotty? Tuhle jsem ji koupil a nějak nevím, co s ní.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    QWITI: nikdy v životě jsem to neodměřovala, matka měla napsáno 8 pl lžic krupičky
    QWITI
    QWITI --- ---
    MOIRAIN: jen doplnim že ta krupička je zhruba pulka váhy tvarohu (at je aspon rámcová představa)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: kostka měkkého tvarohu, ne z vaničky, 1 vejce, dětská krupička, tolik, že se těsto přestane lepit a trhat, špetka soli
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: Ach, díky!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAJITA: tyhle vypadaj moc dobře

    [ACIDQA @ Rádi jíme...]
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Mohla bych požádat o ultimátní recept na jahodové knedlíky? Ráda bych byla za úžasnou :D
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam