• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KELDA
    KELDA --- ---
    reply KELDA|56044847}: dnes rajská bez lepku masovyma kuličkama. 4 koule, 4 sáčky rýže (nějaké co prostě byla k mání v místním obchodě) a každý jednu kouli a každý si ještě přidával omáčku. Skvělé to voněo, skvěle to chutnalo ... Doporučuju

    Foto - vaření v karavanu a jezeno ve spartakiádních podmínkách takže nešlo o žádné hogo Figo čančání jídla :)

    KELDA
    KELDA --- ---
    KELDA: jinak měl jsem:
    Špenát s vepř. kousky - super jen jsem si to musel zředit jako skoro všechna jídla
    Chili corn carne - bomba, opravdu super
    Boloňská - skvělá, asi nejlepší pro rychlou večeři
    Svíčková bez lepku - ta neměla chybu. Určitě i normal bude stejná
    Krůtí čína - to byla taková cz směs zeleniny a masa v omáčce. Bylo to dobré ale spíše bych to nazval ragů

    A paní v prodejně mi doporučila krůtí roku plněná derou. Ale to už jsem měl zaplaceno a řekl jsem že až priste

    Další mne čekají. Udělal jsem tam nákup před cestou na dovolenou asi za 3000 a zkouším jednu za druhou
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KELDA: To je upřímně skvelej tip!
    KELDA
    KELDA --- ---
    Právě jsme celá rodina dojedli svíčkovou (bez lepku) z www.hotovky.cz a musím smeknout nad jejich technologií. Jídlo skvělé, voní, maso super, a vydrží to v sáčku 2 roky. Teď jsme v karavanu na cestách a jako rychle posilnění úplná delikatesa za kterou by se nestideli ani v dobré české restauraci. Mít do foroty nějaké to balení se hodí doma a na cesty nebo i do práce super. Stačí příloha a jíte. ..navíc 4 členná rodina se 2 dětmi - jeden pytlík stacil
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOOMBRINGER: černej rybíz je taky prima do míchaných nápojů. Moje oblíbená kombinace je: černý rybíz, třtinový cukr, trocha šťávy z limetky - vše lehce rozmačkat a přidat rum a mangový džus. Dobrý je to i ve verzi bez rumu. Lze přidat lístky máty.

    A teď se mi v lednici chladí panna cotta s rybízovým rozvarem.

    Jako není to na zpracování více kil, ale na obojí půjde použít rybíz i z mrazáku.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LADY_MYSKA: bubble and squeek


    ZUZKAOU: díky, to si ještě stihnu uvařit vajíčka
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ... poslat mi ten cernej a bilej! hlavne ten cernej zboznuju... :O))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOOMBRINGER: víno? :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    DOOMBRINGER: Udelat z toho falesne brusinky ke svickove. Udelat z toho domaci zmrzlinu, rybizove ovocne knedliky (no asi ne z 10 kilo), nebo cele nerozmackane kulicky promichat trochu s cukrem a dat do mrazaku. (neprimrznou tolik k sobe) a pozdeji je muzes pouzit treba na upeceni bublaniny.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Mám asi 10 kg různobarevného rybízu.
    Nějaký nápad co z toho kromě marmelády a sirupu?
    Díky.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    S2FI: mmm....většinou tak nějak baj voko, podle chuti a zásob:) ale primárně burákový máslo, sojovka, voda 1:1:1, řekněme třeba pět lžic. jednu lžíci octa, cca jednu sesamovýho oleje (na chuť), půl až celá limeta, stroužek česneku, lžičku nastrouhanýho zázvoru, něco drcenejch buráků (pokud nemáš crunchy máslo), trošku medu to případně snese a v případě zájmu něco srirachy
    S2FI
    S2FI --- ---
    KAKIHARA: můžeš pls lehce upřesnit poměry jednotlivých složek v té omáčce z bur. másla? díky
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: ha! a pak ze to italove NIKDY nejedi s vidlickou A LZICI tady je videt ze po lzici take sahnou! :O) potesilo... ja to tak jim nejradeji... vyuka z detstvi se nezapomene...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: do toho ještě prijdej okurku, super svěží jídlo:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: pokud ti to nejde namotat a pokud ti to cáká všude okolo, tak to prostě neděláš dobře.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: těstoviny se vaří al dente proto, že se pak ještě dodělají v omáčce. POkud se ti lámou, místo toho aby se ohýbaly, tak to je nedovařený...

    viz třeba sem, máš tam pak i to namotávání a správnou strutkru omáčky, aby to drželo a necákalo.

    CÓMO HACER PASTA A LA AMATRICIANA (RECETA TRADICIONAL ITALIANA) 🍝 PIZZAMETRO
    https://www.youtube.com/watch?v=vs7d_LrbRNk


    Řídké omáčky chceš vařit k něčemu, do čeho se nasáknou- knedlík, pečivo, pohanka či jiné zrní, nebo třeba i brambor, když se rozmačká. Na těstoviny všeho druhu chceš omáčky které je obalí
    FAT
    FAT --- ---
    ZUZKAOU: Fakt vařím už tak dlouho těstoviny al dente, že alespoň tuším, co to znamená a jak to vypadá. Omáčka měla konzistenci dobrou, krásné držela, navíc v ní byl i strouhaný parmazán, napůl rozpuštěný, takže fakt držela. No, musím se zamyslet, kde soudruzi z NDR...
    😉
    FAT
    FAT --- ---
    ZUZKAOU: Jo, to se řekne "normálně na vidličku"... Mám asi málo široké mezery mezi bodcema a navíc je to, i dobře uvařené, poněkud méně ohebné. Ládoval jsem to do sebe o samotě, tak jsem si různé společenské přešlapy odpustil.
    😄
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: normálně namotat na vidličku a mít dostatečně emulgovanou omáčku, aby držela na těstovině a necákala moc :-D
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ZUZKAOU: ze sobích nudlí dělám salát, na způsob poké. Jen tu omáčku dělám z burákovýho másla (+sojovky, trochu sezamovýho oleje, limetka, rejžovej ocet....) V těchhle teplotách je to skvělý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam