• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    TOOMIX: jsem nikdy nekupoval....
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DROOPI: a z obvyklých řetězců? :)
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    TOOMIX: asi 45 minut, jestli chces neco mimo obvykle retezce tak to asi budes muset nekam popojet....
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LUCIASHECK: to mám z Hradce Králové tak trochu daleko :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TOOMIX: V Sape
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jaké mražené krevety a kde byste kupovali na takové obyčejné domácí vaření na másle a česneku atd.? A idealně ne za 1000Kč/kg :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Tak obecně v MS uz maj vse jen v mrazáku :-/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Jeste par mesicu dozadu meli v MS slaninu taky, ale jen v mrazaku. Ne lednici.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ZUZKAOU: děkuju. Byl jsem několikrát v UK a od té doby se mi cuka oko při "anglické slanině" :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LOVE_DALI: před brexitem - třeba v Marks and Spencer. V Lidlu najdeš plátky neuzené, syrové slaniny na pánev, ale je to spíš americký styl, než anglický. Tedy plátky z boku, s větším podílem tuku, než britská slanina.

    tady rohlík
    Pravá anglická slanina s obsahem masa 85 %
    https://www.rohlik.cz/1321213-prava-anglicka-slanina-s-obsahem-masa-85?categorySlug=300104006-slaniny-a-speky&itemPosition=24&source=%7B%22id%22%3A300104006%2C%22touchpoint%22%3A%22Category%22%2C%22favorite%22%3Afalse%7D

    a TRMS

    Bio vepřová slanina z kotlety na plátky cca 200g - The Real Meat Society
    https://shop.trms.cz/bio-veprova-slanina-z-kotlety-na-platky-cca-200g/
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Nevíte prosím vás, kde se dá v Čechách sehnat práva anglická slanina? Ne "česká" anglická slanina.
    Diky
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Nechat usušit a rozkutrovat na drobno. Přidávám to prakticky do jakéhokoliv jídla...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BRUKEV: Kdyz to dozmixujes jenom se soli a das dosusit na plech, mas chilli sul, kterou se dobre dochucuje na taliri (kdyz uz okolni stravnici nic paliveho nechteji) Ale je to teda suseni.
    QUIP
    QUIP --- ---
    BRUKEV: rozmixovat spolecne s obycejnou paprikou / kapii, klidne s rajcetem, pridat rozmackany cesnek (dle obliby), 2% soli a nejaky starter na mlecne kvaseni, tak jako se kvasi rychlokvasky, nebo zeli. Nechat to asi 2 tydny kvasit v nejake sklenici s kvasnou zatkou (nebo navrch dat pytlik s vodou). Tahle zkvasena omacka pak vydrzi v lednici klidne rok, kdyz do toho clovek nehrabe spinavou lzici. Pridavam v prubehu roku do omacek pri vareni, nebo do salatu atd.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: cayenne do utopenců a haba pokrajet a zavařit se zeleninou. Dostaneš pak jejich chuť, ale dá se to jíst 😃
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BRUKEV: Spal kapii nebo dvě a oloupej. Česnek, cibule, čili, sůl, cukr a ocet. Vše dle chuti. Rozmixuj. Ochutnej a dochuť. Dej do skleničky a zavař.
    Pokud do toho budeš hrabat jen čistou lžící, tak ti v lednici vydrží domácí čili pasta pár měsíců.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: A naložit hermelín/jiný sýry a přidat to k nim? Klidně třeba naplněný viz. níže?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Help.
    Mam dve Cayenne a tri Habanera. Nechci susit, co s tim? Nakrajet a zalit olejem, je posledni moznost.
    Deti ani zena si nic echt paliveho nedaji, neco malo do jidel pouziju, ale takhle pet celych kusu je moc.

    QUIP
    QUIP --- ---
    VSICHNIMAME: Ja je delal zapecene a vlastne bych asi podobnou kombinaci pouzil i na ty nalozene. Zkratka je pak zalil olejem s korenim.
    Na napln jsem pouzil mekky tvaroh s nejakym plisnovym syrem ala niva, gorgonzola atd.
    Muzes zkusit treba romadur, syrecky, zkratka neco, co ti chutna, rozmackat vidlickou s mekkym tvarohem, soli a pripadne nejakym oblibenym korenim, naplnit, naskladat do sklenicky, zalit olejem.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Nedělal jste někdo doma takové ty malé pikantní papričky plněné smetanový sýrem, co se prodávají nějak naložené na váhu, případně ve skle? Jak na to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam