• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BRUKEV: Kdyz to dozmixujes jenom se soli a das dosusit na plech, mas chilli sul, kterou se dobre dochucuje na taliri (kdyz uz okolni stravnici nic paliveho nechteji) Ale je to teda suseni.
    QUIP
    QUIP --- ---
    BRUKEV: rozmixovat spolecne s obycejnou paprikou / kapii, klidne s rajcetem, pridat rozmackany cesnek (dle obliby), 2% soli a nejaky starter na mlecne kvaseni, tak jako se kvasi rychlokvasky, nebo zeli. Nechat to asi 2 tydny kvasit v nejake sklenici s kvasnou zatkou (nebo navrch dat pytlik s vodou). Tahle zkvasena omacka pak vydrzi v lednici klidne rok, kdyz do toho clovek nehrabe spinavou lzici. Pridavam v prubehu roku do omacek pri vareni, nebo do salatu atd.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: cayenne do utopenců a haba pokrajet a zavařit se zeleninou. Dostaneš pak jejich chuť, ale dá se to jíst 😃
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BRUKEV: Spal kapii nebo dvě a oloupej. Česnek, cibule, čili, sůl, cukr a ocet. Vše dle chuti. Rozmixuj. Ochutnej a dochuť. Dej do skleničky a zavař.
    Pokud do toho budeš hrabat jen čistou lžící, tak ti v lednici vydrží domácí čili pasta pár měsíců.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: A naložit hermelín/jiný sýry a přidat to k nim? Klidně třeba naplněný viz. níže?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Help.
    Mam dve Cayenne a tri Habanera. Nechci susit, co s tim? Nakrajet a zalit olejem, je posledni moznost.
    Deti ani zena si nic echt paliveho nedaji, neco malo do jidel pouziju, ale takhle pet celych kusu je moc.

    QUIP
    QUIP --- ---
    VSICHNIMAME: Ja je delal zapecene a vlastne bych asi podobnou kombinaci pouzil i na ty nalozene. Zkratka je pak zalil olejem s korenim.
    Na napln jsem pouzil mekky tvaroh s nejakym plisnovym syrem ala niva, gorgonzola atd.
    Muzes zkusit treba romadur, syrecky, zkratka neco, co ti chutna, rozmackat vidlickou s mekkym tvarohem, soli a pripadne nejakym oblibenym korenim, naplnit, naskladat do sklenicky, zalit olejem.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Nedělal jste někdo doma takové ty malé pikantní papričky plněné smetanový sýrem, co se prodávají nějak naložené na váhu, případně ve skle? Jak na to?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    jak sem tu poptával milk buns... tak tomáš je hroznej šnek (abych neřikal lempl) - ale nějak se to rýsuje, snad otevře teď nějak v srpnu... a smashburgery zatím stejně nebudou. corndogy a zmrzka. snad

    pár fotek z prvního článku na deníku (je tam PW...)

    Růžová lávka na Tylově nábřeží budí zvědavost, lidi překvapí, co tam vznikne - Klatovský deník
    https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/ruzova-lavka-na-tylove-nabrezi-budi-zvedavost-lidi-prekvapi-co-tam-vznikne-20230.html

    tady druhý článeček, ten už je odemčenej - jako když sem to čet, tak sem málem sletěl ze židle... je to z července - tomáš finišuje a odlít na 10 dní do UK. následně se na to těší senioři a už to přejmenovali na růžovku - ono je to zas rychle přejde, páč tady pořád halucinují, jak se jim stýská po bramborácích atp. - corndog netuší ani co je :D ale tak aspoň se něco děje a Doodles navrch

    Lávka růžovka už se vykresluje a blíží se její otevření, zaujala i seniory - Klatovský deník
    https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/lavka-ruzovka-uz-se-vykresluje-a-blizi-se-jeji-otevreni-zaujala-i-seniory-202307.html

    fb:

    LÁVKA | Klatovy
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100092508294040

    příště snad dodám nějaké foto a final produkt
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ETERNITY: taky sem měl tenhle týden. z vepřové kotlety, cibule, smetana... do pekáče, na to na plátky brambor. easy peasy - koření hl. na maso kdo co má rád ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Objevil jsem novej zpusob jak delat "hummus" - Msabaha
    Don't Make Hummus at Home, Make This Instead
    https://www.youtube.com/watch?v=cSFtOifG0zo&t=2s&ab_channel=MyNameIsAndong

    Typek tu jeste dela takovej ostrej cibulovej dip - to je fakt neuveritelne dobry

    Rad delam bowls - super ne vyklizeni lednice kdyz mate od vseho trochu a musite to zpracovat. Do toho se prave hodi nejaky hummus, tak dneska vyzkousen ten zpusob nahore - a je to neuveritenle dobry. Se zbytkama to dopadlo takhle:

    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BRUKEV: zapecene maso s bramborama, cibuli a smetanou, dneska je kure na paprice a na nejaky jednotlivy den, at si ten raketovy pohon uz uzije kazdy doma, bude chilli con carne
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ETERNITY: co se podavalo?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: VŠECHNO je top úplně. Ty cukety…
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: no právě, všichni jen rajčata, rajčata, ale ta varianta s paprikama atd. mňamdopíči
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: To je neskutečný…
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ETERNITY: kotleta/krkovice a pečené brambory
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: chili con carne? to je taky velmi nenáročný na čas, kdy se ve finále servíruje.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ETERNITY: Co třeba beef de bourguignon?

    Jako jo, asi je k tomu nejlepší brambor nebo karlovarský knedlík… ale jídlo je to po práci skvělý. Nebo vlastně kaše by byla taky skvělá!

    Obecně něco s kaši by mohlo být supr :-) a jen nejakej salát zeleninovej
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ETERNITY: co udělat cmundu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam