GALE: a ještě jsem si vzpomněla, že jsme kdysi dělávali bramborový salát z grilu - strašně dobré, ale poněkud oser na přípravu, tak už ho nedělám.
suroviny:
1kg nových brambor
3 cibule
6 lžic olivového oleje
1.5-3 lžíce balzamika
Brambory očistit, podle velikosti nakrájet buď na půlky nebo silnější plátky, v osolené vodě vařit cca 10 minut.
mezitím cibuli na cca 1cm plátky ogrilovat z obou stran (já to dělala na tácku), taky cca 10 minut dohromady. V míse smíchat 3 lžíce olivového oleje s balzamikem, přidat grilovanou cibuli, promíchat, až se cibule rozdělí na prstýnky.
brambory potřít zbytkem oleje a grilovat po obou stranách (půlky jen z jedné strany). Smíchat s ochucenou cibulí, podle chuti dosolit a dopepřit.
Výborné zastudena i zatepla jako příloha ke grilovanému masu.