• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KULA
    KULA --- ---
    ZUZKAOU: přidej bobkový list, nové koření, hovězího vývar a ždibec cukru na sražení acidity. Takže dělám "rajskou" už bilion let.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Ne. Chci z domácích udělat plechovkovy :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Ty chces delat omacku z plechovkovych rajcat? Z toho ja nerad varim, je to kysely a stoji to dost prace z toho neco vytahnout. V prvni rade bych pracoval s rajcatama v celku, ktery rukama rozmelnis (sekany rajcata jsou jeste kyselejsi). No a bud bych vsadil na na cukr/sul/bobkovy list/ oregano nebo to nalejt na sofritto (cibule/rapikaty celer/mrkev) a dostatecne dlouho probublavat. Kazdymu teda ale doporucuju koupit si v DMku pasirovany rajcata za 30,- ve skle, ktery fungujou skoro stejne dobre jako cerstvy a mas to bez prace.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    RUTHLESS: opecu v hlubsim plechu v troube na pecicm papire, lehce nariznute do krizku. Tekutina vytece na plech, da se slit a nemusi se to hodiny varit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Ano, hazanku jsem od tebe viděl. Ptám se na to, jak udělat ty rajčata v konzervě, případně sugo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: nic, kouzlo té omáčky podle Hazanové je v tom že jsou tam jen rajčata, sůl, trocha vvyvařené cibule a spousta másla.

    Best Tomato Sauce Recipe from Marcella Hazan - Easy Red Pasta Sauce
    https://food52.com/recipes/13722-marcella-hazan-s-tomato-sauce-with-onion-butter
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Takže dáváte i vnitrky? Ja si říkal, ze bych je oloupal a zbavil ten vnitřků…

    Cesnek? Bazalka…? Něco k tomu?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Ne, nemixuj, protoze to bude od rozmixovanych zrnicek kysely.
    ZCR
    ZCR --- ---
    (jenom takový life hack - nařízlá rajčata k oloupání si vždycky spařím přímo v té vodě, co v ní pak vařím těstoviny)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: tak to pak propasíruj, nebo rozmixuj. Ale slupk = vláknina!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUZKAOU: Dík. Já to z plechovek dělám už léta, do čerstvých se mi nikdy nechtělo (hlavně kvůli těm slupkám), ale zkusím to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: dělám to i se šlupkou a nechala jsem to vařit docela dlouho, aby se odvařilo docela velké množství tekutiny, na co nejmenším plamenu a došla jsem si mezi tím na nákup.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Já si zpracovávám jen neochucený polotovar. Na pánvi stříknuté olivovým olejem rozvařím neloupané čtvrtky rajčat a docela dlouho redukuju aby hmota byla hustá. Slupky nevadí, dají se posléze pasírovat nebo rozmixovat, záleží do čeho rajčata potřebuju. Výsledný produkt je teda sladší než italská rajčata v pixle.
    Horkou hmotu leju do sklenic vypláchlých vřelou vodou. Schladím rychle ve studené vodě, vrazím do lednice, víka se přichytnou, lze skladovat aj ve sklepě.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jakej mate tip na recept na sugo nebo ještě lip na “loupany rajčata v plechovce”? Jedu na chatu a je tam toho prej mraky
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZUZKAOU: Jak dlouho se to dělá z čerstvých? Děláš to i se slupkou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Awww, udělala jsem omáčku podle Hazanové z čerstvých rajčat a je to tak boží! Jen s těstoviama a parmazánem.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    FAT: hrušky, ořechy, gorgonzola
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FAT: Taky sardinky s rajčaty.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    FAT: pršut, rajče, rucola ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam