• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: A ten spenat je jaka vrstva? Mezi testem a houbama?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Nedavam tam ty palacinky, přijde mi to úplně zbytečný. Ale dávám i vrstvu spenatu. Houby fakt hodně dlouho pec, musí být suché. A hodně rozsekane.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZCR: tak to bez debaty :-)
    výhodou mého receptu je, že je úplně jedno, jakou konzistenci výpek má - všechno se vsákne :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    TRISSIE: u kachního to bude asi dost špatně tuhnout, ale jinak je ta vrstva sádla a pod ní ztuhlého výpeku skvělá na chleba - pěkně posolit a s okurčičkou!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: na těchhle výpecích opékám maso / zeleninu do rizota / bulguru / kuskusu. Výrazně to zlepší chuť celého jídla :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Chci delat na silvestra wellington
    Nikdy jsem to predtim nedelala
    Nejaky tip and tricks?

    Duxell chci z hribku
    Horni vrstva bude z buckove kuzicky - https://www.instagram.com/reel/C1IISYrPX4m/?igsh=ZWQ3ODFjY2VlOQ%3D%3D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ...sem nesolil sem chtel rict
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: ja sem tu tmavou stavu vlil dycky do zhnedeny cibule. nakonec sem s tim jakoby odpalil ten cibulovej napek na panvi, poredukoval trochu a pak sem z toho mel dobrou 'falesno kachni' pomazanku. tu cibuli sem nesol, pze ta stava bejva dobre slana
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja si to davam na chleba
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ale ona je to spis stavicka než tuk :-/
    MIST
    MIST --- ---
    FAT: ne, my na tom jen opeceme knedliky do krupava.
    FAT
    FAT --- ---
    MIST: Myslíš na knedlíky s vajíčkem?
    :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: zalít s ním základ na šoulet a upéct
    MIST
    MIST --- ---
    RUTHLESS: opect na tom knedliky
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    RUTHLESS: Tak sebrat to sádlo a namazat na chleba :)
    Mňam :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosím vás, co se dá dělat s výpekem z kachny? Máme ho poměrně dost a nějak mě nenapadá co s nim. Ideálně zpracovat. Ne podlévat jako sósík.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    My ted btw meli výbornou z Kantyny, akorat byla dost tlustá, tak se hur propejkala...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: To zní skvěle. To udelam. Upéct ji v troubě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no jasne, pect to na mrizce nad pekacem s bramborama. to je daleko efektnejsi nez pak brecet nad vypecenym sadlem pri klasickym hnedeni v panvi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a když se upeče v troubě, tak to vypečený sádlo z ní je boží s bramborama - vždycky musím udělat brambor víc, protože zbytek si někdo nasype do pekáčku a rozmačká to tam, aby ani kapka nepřišla nazmar :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    z (ne)vinnejch klobas bude dycky chcat hodne tuku, protoze je to druh kutrem emulzifikovany klobasy. to ze z toho chcije hodne tuku je znamka toho, ze tam neni prehrsel ty zemle, ktera vsakuje stavy. pokud je klobasa 'dietni', bez sadla na panvi, pak je to znamka toho, ze zerete dobre ochucenou zemli ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam