• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    SMOKY: masovy koule....jedny treba v bbq sauce, druhy v rajcatovy. Moje oblibeny jsou chicken piccata meatballs - nikdy nezbylo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Po tak aromatickým vaření rozložím po kuchyni hořící svíce a zapálím vánočního františka. :-) Lapač smradů ve spreji nefunguje.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SALAMAN: Zapejkaný i smažený syrecky jsou děsně dobrý, ale je nutný si ohlídat uzavření kuchyně a zapnutí digestoře v kombinaci s otevřeným oknem. Ta vůně se bude jinak příbytku držet ještě 14 dní.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOCHANSKA_CH: tohle je velká paráda. Sekaná je taky vděčná, ale Bůh ví proč, hlavně ženský jsou nervózní, že budou umaštěné a zadrobkované víc než z řízků. Takhle na špejli to je paráda i pro děcka.
    U nás teda vedou hlavně karbanátky, čevapi a podobné smažené věci, tam by to mohlo teoreticky fungovat taky.
    Díky za tip, o víkendu navrhnu coby sobotní snack ke štípání dřeva :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TRISSIE: přesně tak. Pokud to jsou 70+ konzervy, tak žádné výzkumy. Mix řízků, kolem toho teda možná nějaký slaný štrudl pro děvčata, nebo nějaké doma pečené solené tyčinky z listového těsta, klidně sypnuté sýrem.
    Šnicl je prostě šnicl, vždycky zabere.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SMOKY: Sekačka na špejli, to by aj kozervy mohly ocenit.
    Sekaná na špejli - Carujeme.cz
    https://carujeme.cz/sekana-na-spejli/
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    tekuty a nabiraci veci bych radsi taky vynechal, na burgery je osazenstvo porad moc konzervativni (70+ ) , kridla se museji okusovat a clovek je pak spinavej, zkousel sem a nebyl to uspech :D

    zatim se mi nejvic libi nejaky slany zavin z listovyho testa
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SMOKY: no a nebo ultimátní mísa řízků. Tou se nedá absolutně nic zkazit, vypadá fancy, můžeš udělat kuřecí a vepřové, daj se udělat dopředu a na každé oslavě, kde byly, jsem je vždycky viděla mizet jako první :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SMOKY: Kromě už zmíněného (burgery, špízy), případně věcí, ke kterým je potřeba nabírátko (guláš, kari) mě napadá slaný (např. se šunkou) štrůdl.
    Můj favorit v tvé situaci by asi byly špízy.
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    SMOKY: Jednou jsem v podobné situaci dělal tohle a úspěch to mělo veliký. Jen to chce aspoň vidličky nebo hromadu ubrousků
    Aceasta este cea mai delicioasă carne în sos pe care am mâncat-o vreodată! Simplu și foarte suculent
    https://youtu.be/Jx39m0LlK0s?si=9qOQiRflzyC-1Ozi
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: jak jsem jen mohl zapomenout na combo se slaninou..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SALAMAN: ja bych je nejak zapekl. Budto solo v misce ve slanine a treba s sibuli nebo po lilku, paprik, brambor... Jakoze vydlabes uvareny brambory/syrovej lilek a nejakou smesi s tvaruzkama to naplnis.

    Pripadne si dovedu predstavit, ze delam platky brambor na stridacku s tvaruzkama, paprirkou, rajcatama, klaobsou a samo cibuli a proste vrstvim a zaleju napr smetanou (nebo tak ne) a zapecu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SMOKY: pokud by prošla lžíce (jestli "příbor" je opatření proti "nebudeme sedět u stolu"), tak co velký kotel guláše s dobrým chlebem?
    tím si u konzervativních masožravců určitě šplhneš :-)
    (nekonzervativním bych servírovala chili con carne)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SMOKY: burgers. Pripadne kureci skrewers, pokud jsou to konzervy, tak jim rekni, ze jsou to spizy :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SMOKY: zitra budu delat:

    Recept na pravé americké Buffalo wings - Jalapeno, Chilli, Habanero pálivé papričky a feferonky
    https://jalapeno.cz/recept-prave-americke-buffalo-wings/
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nejaky napad na oslavu ? cca 10 lidi - vsichni masozravci - spis konzervativni . Obvykle delam roastbeef, ale nechci ho delat porad. Idealne aby se to dalo servirovat na jeden talir a jednoduse pojidat bez nutnosti priboru .
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TRISSIE: V mrazáku dýl.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jak dlouho vydrží vařené hovězí zalité vývarem, hned po dovaření zchlazené a uchovávané v ledničce?
    zn: ve středu jsem už nutně potřebovala zpracovat kus zadního, ale k finální přeměně na rajskou dojde až v neděli, tak jestli to radši nehodit mezitím na mrazák...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALAMAN: narezat na kousky, okorenit a zalit smetanou ke slehani. Za par dni mas super pomazanku. Doporucuji si to ohlidat :)

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SALAMAN: my to jedli na prasáka s chlebem, máslem a cibulí :-D v olomouci jsem to vídávala na pizze :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam