• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JESTEDMAN: Jednou jsme dostali kytu z neceho co mela byt ovce, pravda vek neznam. Faktem je ze mrtvolny zapach jsme vetrali z bytu jeste par dni po akci, ze to nikdo nejedl asi zminovat nemusim. Ovce imho jen mlady, resp jehneci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESTEDMAN: pilaf/birjani/tajine/kari. Prostě dlouhé dušení s kořením.

    A nakládej to do něčeho slaného a kyseléh - jogurt, octový lák, víno. Když to naložíš okrájené od kosti, tak na 24 h, pokud chceš z nějakého důvodu zpracvávat celu kýtu i s kostí, tak to opatlej nějakou slanokyselu kaší a zabal do folie a nech v lednici tak 3 dny. Pokud bys to chtěl péct, tak prostě pomalu a dlouho. Jinak je tvůj kámoš papiňák.

    SIMPLE MUTTON PULAO RECIPE | SPICY MUTTON PULAO RECIPE | MUTTON PULAO
    https://www.youtube.com/watch?v=SfWphyKca5c


    EID SPECIAL MUTTON CURRY | MUTTON GRAVY | MUTTON CURRY BY SPICE EATS
    https://www.youtube.com/watch?v=uEl7cLuhWHM


    SIMPLE MUTTON BIRYANI FOR BEGINNERS | MUTTON BIRYANI WITH BIRYANI MASALA | MUTTON BIRYANI RECIPE
    https://www.youtube.com/watch?v=E49fvjd6vtg



    Případně irish stew, jestli chceš méně koření -ale zase s papiňákem a nejdřív to jen udus do měkka s cibulí a vývarem a terpve pak přidej na 15 minut mrkev, pórek a brambory

    How authentic Irish stew is made
    https://www.youtube.com/watch?v=TYwv4ACc4iA
    SARGO
    SARGO --- ---
    Nenapadá vás prosím někoho jídlo, které není sladké, ale hraje v něm hlavní roli (ne jen posypat) mák?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    dostanu něco skopové kýty, problém je, že ovečka je již důchodová (prý i 10 let), tak jsem se uvolil, že to zkusím otestovat. Má někdo nějaký nápad, jak z toho udělat něco poživatelného? Počítám že to naložím na den do mléka a pak budu dlouho dusit nebo péct, ale ten věk mě trochu děsí.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: jo a neboj, nemusis pridavat zadnout ekutinu, ten tycak z toho tu pomazanku udela, ono si to vezme tuk z tech skvarku a bude to prima.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VOMAJDA: Hoď je do nádoby, přidej horcici, cesnek a vem tyčákem. Přidej najemno cibuli (někdo mele s ostatním, já mám rád kousek) a přidej nastrouhaný vajíčko. Případně kyselou okurku. Paprika, sůl, pepř, chilli… podle chuti.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Poradíte někdo nějakej ověřenej super recept na škvarkovou pomazánku? Vyškvařil jsem si doma kančí škvarky, chtěl bych je nějak zpracovat a nevím úplně jak to udělat co nejlépe.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Moc děkuju, byly vynikající. Neměla jsem chilli omáčku, tak jsem použila maďarskou paprikovou pastu a super, jen do toho příště ještě přidám papričku. Ta pasta sama pálí jako čert, ale s tím máslem to nějak zjemnělo:-)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ADELHAIDA: co udělat klasický buffalo wings? Ty jsou do kysela, sladký nejsou. A imho jsou to nejlepší křidýlka ze všech.

    Buffalo Chicken Wing Sauce Recipe
    https://www.allrecipes.com/recipe/219109/buffalo-chicken-wing-sauce/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte prosím recept na zajímavou pálivou marinádu (na kuřecí křídla), která NENÍ sladká? Díky.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ADELHAIDA: vektory olfaktorické katastrofy jsou kapičky tuku, takže je potřeba sanovat takový ten jemný aerosol, co se kolem pánve usadí
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SALAMAN:
    Labužnické vepřové kotlety - Recepty.cz - On-line kuchařka
    https://www.recepty.cz/recept/labuznicke-veprove-kotlety-148669
    MIST
    MIST --- ---
    SMOKY: masovy koule....jedny treba v bbq sauce, druhy v rajcatovy. Moje oblibeny jsou chicken piccata meatballs - nikdy nezbylo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Po tak aromatickým vaření rozložím po kuchyni hořící svíce a zapálím vánočního františka. :-) Lapač smradů ve spreji nefunguje.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SALAMAN: Zapejkaný i smažený syrecky jsou děsně dobrý, ale je nutný si ohlídat uzavření kuchyně a zapnutí digestoře v kombinaci s otevřeným oknem. Ta vůně se bude jinak příbytku držet ještě 14 dní.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOCHANSKA_CH: tohle je velká paráda. Sekaná je taky vděčná, ale Bůh ví proč, hlavně ženský jsou nervózní, že budou umaštěné a zadrobkované víc než z řízků. Takhle na špejli to je paráda i pro děcka.
    U nás teda vedou hlavně karbanátky, čevapi a podobné smažené věci, tam by to mohlo teoreticky fungovat taky.
    Díky za tip, o víkendu navrhnu coby sobotní snack ke štípání dřeva :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TRISSIE: přesně tak. Pokud to jsou 70+ konzervy, tak žádné výzkumy. Mix řízků, kolem toho teda možná nějaký slaný štrudl pro děvčata, nebo nějaké doma pečené solené tyčinky z listového těsta, klidně sypnuté sýrem.
    Šnicl je prostě šnicl, vždycky zabere.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SMOKY: Sekačka na špejli, to by aj kozervy mohly ocenit.
    Sekaná na špejli - Carujeme.cz
    https://carujeme.cz/sekana-na-spejli/
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    tekuty a nabiraci veci bych radsi taky vynechal, na burgery je osazenstvo porad moc konzervativni (70+ ) , kridla se museji okusovat a clovek je pak spinavej, zkousel sem a nebyl to uspech :D

    zatim se mi nejvic libi nejaky slany zavin z listovyho testa
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SMOKY: no a nebo ultimátní mísa řízků. Tou se nedá absolutně nic zkazit, vypadá fancy, můžeš udělat kuřecí a vepřové, daj se udělat dopředu a na každé oslavě, kde byly, jsem je vždycky viděla mizet jako první :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam