• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    Chtěl jsem se zeptat, děláte někdo majonézu z vareneho žloutku? Je v tom nějaký zádrhel?
    Můj internetový průzkum naznačuje že to jde, ale bohužel většina odkazů je o "majoneze" z jogurtu/mléka a celého vejce na tvrdo. A těch pár výjimek mi nepřijde moc seriózní.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ILTU: ní je to odkaz přímo na recept brčálka... Když kliknu jsem rovnou tam, jen musíš počkat
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ILTU: nemám. kamarád má. má to být jen nějaký víkend bonus. ramen pro 3 neni problem, ale ve větším musim a chci na to vajčko jinak
    sushi ve větším dělat nechci, navíc to tady všude vypadá jak krabička z Billy/Lidlu a lepší bych neudělal. tak přemýšlim o něčem jiném. prostě aby to bylo víc položkové, než jen ramen
    jinak čteš správně, že nejsem kuchař a pro víc lidí jsem nikdy nevařil. leč vývar se dá dělat ve velkým, nudle jsou za 90 vteřin...
    ILTU
    ILTU --- ---
    KOPRETKA: Co z toho?
    ILTU
    ILTU --- ---
    VOY: Já tomu podle toho, na co se ptá, nějak nemohla uvěřit...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Právě jsem byla sbírat šťovík a jdu zkusit toto, tak to třeba někoho inspiruje.) https://www.ceskatelevize.cz/porady/12059685760-co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli/221562220460018/cast/913854/
    VOY
    VOY --- ---
    ILTU: To se zdat byt z te zpravy ponekud evidentni, ne? ;-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    CHORCHE: Ty máš bistro?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    čau lidi, potřeboval bych poradit, prosím :)

    děláte někdo čajová vejce? jako do ramenu na doma to mám už zmáklý (6minut, fresh), ale do jednoho menu na bistro bych si je rád předpřipravil
    tady je jeden link, ale přijde mi to docela komplikovaný, nákladný, na 6 vajec (radši budu tunit miso vývar)
    za každý tip budu rád, prostě bych si předpřipravil cca 50 vajec do těch velkých sklenic, nejlíp už rovnou oloupané, aby to pak odsejpalo

    Čajová vejce | Zásadně zdravě – Jana Králiková
    https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/cajova-vejce/

    no a pak se snažím udělat právě nějaké meníčko (nejsnažší položkou je aktuálně koupit Asahi v Makru :D)

    tady se mi líbilo trošku jiné Sushi - 1 větší kousek do ruky a čau (příchutě optimálně Salmo+Wasabi, Teriyaki Chicken a Umeboshi+Kimchi)
    má to i FB, ale nevypadá to, že by vozili z SK. ocením tip na něco podobného, pokud tušíte (a ne, se Sushi se patlat nechci)

    Onigiri
    https://onigiri.sk/

    a na závěr, líbí se mi i Mochi/zmrzka - tady to vypadá spíš na frančizu, ale zkusím je oslovit. jde spíš o nějaké sezónní akce na víkend, takže do jisté míry musí být i rozumná cena. a abych si to nekomplikoval málo, tak jsem z Klatov. tzn. potřebuju to sem nějak dostat a musí to být i nějak rozumné poměr cena/výkon

    Zmrzlinové mochi MOTIKO
    https://www.motiko-official.cz/

    jestli je to částečně OT, tak se omlouvám, ale spíš doufám, že je to tu samý masterchef a dáte mi další tip ;)
    klidně i na shop v Plzni, případně v Praze (aktuálně testuju různé ramen nudle)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: když jedu do jeseníku, beru v Ennea , protože majitelka má řecké kořeny a olej jí vozí někdo ze vzdálených příbuzných. Když zrovna dojde, tak koukám v supermarketech po nějakých co mají nějakou značku původu, nejčastěji jdu po řeckých z kalamata oliv.


    A Červenkovi mají fakt dobrej

    Extra panenský olivový olej | Lozano Červenka
    https://www.lozanocervenka.cz/extra-panensky-olivovy-olej/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: Díky, taky se na něj mrknu.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: mně chutná z lidlu tenhle (teda, mám ten v bílé lahvi), ale dost cintá a špunt se blbě vytahuje

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Díky za tipy na ten oliv. olej. Nejsem z Prahy, tak mrknu do Alberta a Billy.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: na vaření taky značku neřeším, pod masem rozdíl v chuti nepoznám. Jen fakt ideálně žádné mezistátní blendy.
    Do salátů máme už dva roky výborný domácí olej z Černé Hory, toho je do vaření škoda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRAKIRA: Rozpect v topinkovaci/na suché pánvi.
    JAEN
    JAEN --- ---
    JAJITA: Kdybys byla z Prahy, tak v reckem obchode na Jana Masaryka maji staceny, a to dva druhy, na teplou a na studenou kuchyni. Oba jsou skvele a cenove srovnatelne s beznymi v obchodech. Pokud tedy uz nezdrazili, olivac ma jit nahoru.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já v Makru kupoval takovej ten 5litrovej barel ARO extra virgin oleje, když byl v akci. Při naší spotřebě se to vyplatilo jako prase, ale ještě mám bokem menší flašku něčeho lepšího/dražšího na saláty.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    FRAKIRA: U nas, co se nesni, tak jde do mrazaku (nebo do chlebovky). A na refresh pak na chvili do topinkovace. Je to samozrejme sussi, ale krupe to.

    Recept se obavam todle nezachrani.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    hele co ten v makru? ten "cepovany"? zkousel jste to nekdo? ja nejezdim do makra takrka vubec, ale vim, ze to tam je.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FRAKIRA: Obávám se, že nejde. Jediné, co pomůže, je před servírováním hodit znovu do vaflovače.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam