• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Teď si jdu pro radu já. Jaký mi prosím doporučíte dobrý olivový olej, tady u nás prodáváný? Než pojedu do Itálie a kolegyně do Řecka.
    Díky za tipy.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LYNCH: To je gólman :-D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    TOOMIX: joo rak o tý jsem slyšel haha
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LYNCH: pak ještě dvounulka na pizzu :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LYNCH: Je to jak ve fotbale. Taky si někdo mysli, ze je jen obránce, záložník, útočník. A ty víš, ze je centr, wingback, hroťák… :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    já sice nepeču, ale doteď jsem žil v tom že je jen hladká, polohrubá a hrubá mouka :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Mně to začalo bejt divný, když vychrlili těch X druhů. Dokud měli jen spešl na kynuté, tak mi přišlo, že se to dá vysvětlit přirozeně kvalitou obilí. A když začli prodávat extra pytlíky na všechno, spíš jsem předpokládala, že je to furt ta samá mouka, akorát v jiným obalu, asi jako když se prostředek na mytí nádobí obarví různejma barvičkama a napíše se na to, ze modrej extra odmašťuje a zelenej zanechává extra lesk.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VSICHNIMAME: A tak ony enzymy nejsou chemka. Prodávají se pro pekaře i zvlášť. Tohle mám z dřívější deklarace od dodavatele.
    Jinak mě trochu překvapuje, že nikomu není divný počet druhů té mouky, každá na jiné použití.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ANABEL_LEE: haha. To konecne dava smysl. Cetl jsem o mouce pouze v anglictine a nikdy sem moji interpretaci nezpochybnoval.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    JAJITA: šlo by tady k tomu něco veřejné napsat? Docela mě "obohacovani" základní potraviny o nějakou chemku překvapuje...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: A nemá se to teda hlásit na Českou potravinářskou inspekci? Copak to nevadí? Nebo tam zrovna Jajita pracuje a nijak se to neřeší? To zní už trochu jak konspirační teorie.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: prtotože to zkoumá v laborce :-D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: A jak víš, že je to tam přidaný? Vlastnosti mouky přece můžou bejt ovlivněný šlechtěním obilí, mletím, atd. Připadá mi, že dávat do mouky nějaký nepřiznaný enzymy je v zemi EU dost o držku.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADELHAIDA: Mě se neptej.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: No znamená to že je to zbytek nějakých kvalitativně horších muk, kterým se kvalita dohání chemickými preparáty.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Jakto, že to na složení nemusí uvádět?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RUTHLESS: U mě asi profesní deformace. Kupuj, co uznáš za vhodné.

    ADELHAIDA: Spotřebitel nijak, proto mi to vadí.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Ve složení žádné enzymy nepíšou, jak se to pozná?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: porad to nechapu. Pokud delaji mouku, do ktere pridavaji nejaky enzymy, ktere napomahaji tomu onu druhu peceni, tak co je an tom spatneho? jestli to opravdu pomaha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam