• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Original je original, recept umoznuje ruzne interpretace, ale cesnek je proste uplne mimo, chutove to nedava zadny smysl.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    PALEONTOLOG: njn. kazdej to dělá jinak. jestli chceš autentický vietnamsky recepty tak mu věř, ví co dělá
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: no tak tos teda teď celý podělal, protože originál římskej recept bez guanciale :-O to nemůžeš prostě myslet vážně..

    RUTHLESS: hele pokud purismus, tak na 100% a vege varienta vážně nemůže někdo považovat za původní recept, pokud se ohrazuje proti česneku. jo kdyby se tak manicky neohrazoval, to bych mu vege variantu uznal
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PALEONTOLOG: Tak puristi… to je jak říkat kotlete svíčková. Což o to, maso to je… :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Jsem ochotnej akceptovat i vegetarianskou verzi, ale cesnek fakt ne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: tyhlety puristi, bez guanciale ale taky ne, česnek-nečesnek
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Var si to jak chces, ale nerikej tomu carbonara.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: ale hovno :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Do carbonnara hlavne zadnej cesnek nepatri
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LYNCH: Ten je dobrej! vsechno spravne a funkcni
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KASUMI: podle mě spařenej - krátce vařenej voní líp než smaženej, takže to nedělám. z carbonara se taky osmaženej česnek vyhazuje, prostě se mi to příčí, takže ho dávám do tekutýho základu se škrobem
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PALEONTOLOG: Naprosto bezne smazim cesnek pred masem
    U steaku ho tam davam treba az v prubehu/po, ale u takovych stirfry vzdy pred
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LYNCH: Videa nesnasim, ale diky, koukla jsem
    Nemam cerny ocet, jinak vse.. tak uvidime
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KASUMI: když spařím zeleninu, tak si vodu schovám a cca 1dcl použiju na přípravu základu, do kterýho dám věci jako česnek, zázvor, (oblíbený věci), ale i sůl a cukr, sojovku, rybí nebo jakou omáčku, chilli, víno a hlavně ten škrob (1pol.lž). osmažím maso na sezamovým oleji, prásknu tam zeleninu a hned to zaleju tím základem. škrob chytne chuť ostatních ingrediencí ještě před tím, než je z něj maz..

    LYNCH: tyjo takhle smažit česnek ještě před masem, no nevím o_O
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Škrob :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam hroznou chut na klasicky cesky kungpao z ciny
    Jak dosahnu toho krehkyho kurete a toho sosiku?
    Nalozit maso do solnyho roztoku
    Pouzit skrob na omacku
    Ale co v ni vlastne vsechno je? Nemate nekdo pls ozkouseny recept?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Bude se to pak ještě smažit, takže vařím jen lehce, asi jako když vaříš růžičky květáku před obalováním. Nechceš z toho mít srajdu, která drží pohromadě jen trojobalem.

    Koření používám asi jako na kořenovou zeleninu do bramborovýho salátu - nový koření, bobkáč, pepř. Plus můžeš trochu muškátovýho květu, pokud máš rád (já jo).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: DOCKINEZ: ten celer varite jak moc? Koreni davate jake?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam