• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: DOCKINEZ: ten celer varite jak moc? Koreni davate jake?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: Potvrzuji, celerový řízky jsou strop.

    Já teda do osolenou vodu ještě trochu přikyselím a nakořením, výsledek je super.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    LADY_MYSKA: skoda, ze se brambory nemrazi.. ja nakonec prestala kostickovat brambory na salat, protoze jsem je vzdycky uvarila moc a misto kosticek jsem si znicila brambory a kostickovac zasvinila prakticky bramborovou kasi ;-(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: tak nevim, divam se do navodu a radeji o celeru mlci. Maji kategorii turin, brambory a spol... a to tedy kostickovat doporucuji. V navodu se pise, pokud bych chtela kostickovat uvarene suroviny, mam je nechat pres noc v mraznicce a az nasledne kostickovat
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRAKIRA: rupne to v místě uchycení vnějšího severojižního nože, protože tam je toho plastu nejmíň. Určitě ne hned, ale při dostatečně dlouhým používání jo.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    TRISSIE: je to v plastu, ale ja bych se toho asi nebala...

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: já ti ho vůbec nerozmlouvám, myslím si, že kostičkovač je nejlepší vynález po krájeným chlebu, ale prostě bych zkontrolovala, jak je uchycená řezná mřížka a jestli celej ten díl není kovovej, tak bych neriskovala, protože i to málo, co si pamatuju z dynamiky ze školy, mi říká, že je to při kostičkování velmi tvrdé zeleniny namáhané velmi ošklivě.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: Aha, ja si myslim na kostickovac ke kenwoodu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: ten z LIDLu, ale celer je prostě mrcha tvrdá, tak bych s ním neriskovala radši u ničeho, co není čistě svařenej / odlitej kov, ale kov chycenej v plastu. Vařenej v pohodě (och, bramborový saláte nakrájený na úhledné stejnoměrné kostičky za pět minut!), syrovej celer a petržel radši ne.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: prosim te, jaky jsi mela?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: ale na celer v kostičkovači pozor, tím jsem si svůj kostičkovat odrasovala :-(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vsem moc dekuji, uz jsem si objednala kruti stehna a zitra se jde na vec.
    Jeste jsem si vzpomnela, ze jsem chtela k robotu kostickovat, tak se jdu podivat, jestli je skladem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no on takovej bramborovo-cellerový gratin je taky věc moc dobrá :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TOOMIX: v ty kaši se to imho docela schová, i pro lidi co celer úplně nemusí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: ale TOOMIX mě navedl na to, že krůtí stehna pečená na kořenové zelenině. kterou pak rozmixuješ s trochou smetany a servíruješ s obraným masem a rýží, jsou záležitost naprosto geniální.
    pokud nechceš klasickou svíčkovou chuť, tak z bylinek jen tymián, samozřejmě přiměřeně soli a pepře, táhnout tak 3 hodiny v zavřeném pekáči na 160C v troubě.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LADY_MYSKA: celerová omáčka - jako na svíčkovou, ale jen celer, nebo ho zamíchat do bramborové kaše
    ZCR
    ZCR --- ---
    LADY_MYSKA: nakrájet a zamrazit pro případ akutní potřeby svíčkové...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: Řízek. Lehce uvařit platky ve slane vodě a trojobal. Skvělá věc
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: asi to tak dopadne, ja s hranolky, pomazankou nemam problem, ale jedla bych to doma sama 🤔
    ILTU
    ILTU --- ---
    LADY_MYSKA: Celerová pomazánka - nastrouhat jemně celer a mrkev, přidat majonézu a bílý jogurt, dochutit solí, pepřem, citronem.
    Miluju to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam