• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Tak to zase sorry carbonara jsou proste žloutek, pecorino, pepř a guanciale. Nazdar.

    Cesnek je jak cuketa nebo smetana.

    Ale ať si to kazdej dela jak chce, jen to nazývá například carbonara s cuketou. Nebo smetanou. Nebo česnekem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: mno, s cesnekem je tech receptu hafec a me tam sedi, i kdyz spek s peprem jsem tam nikdy nedal. nejsem purista a vege nazvy jidel jinak s masem povazuju za zlocin.. bejt purista :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Tobe nejspis ne, ale logice italskyho vareni jo, klidne si to var jak ti nejvic chutna. Princip carbonara neni v tom, jestli das guanciale pancettu(neuzenou) nebo cuketu, stejne jako je skoro jedno jestli to udelas s penne nebo lingiune (ikdyz se to ne uplne hodi) nebo jestli davas cely vejce nebo jen zloutky. Ale asi se shodnem ze treba takovej hrasek, cesnek nebo smazena cibulka tam proste nepatri.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    PALEONTOLOG: vsak si to delej jak chces bohaaaaaa
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LYNCH: i do indie se ma smazit koreni v oleji, ale to neznamena, ze to tak budu delat taky, protoze se mi to hnusi, dtto smazenej cesnek.

    ONDRAT: v teto logice cokoliv mimo guanciale (s peprem) taky nedava smysl, deal with it
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Original je original, recept umoznuje ruzne interpretace, ale cesnek je proste uplne mimo, chutove to nedava zadny smysl.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    PALEONTOLOG: njn. kazdej to dělá jinak. jestli chceš autentický vietnamsky recepty tak mu věř, ví co dělá
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: no tak tos teda teď celý podělal, protože originál římskej recept bez guanciale :-O to nemůžeš prostě myslet vážně..

    RUTHLESS: hele pokud purismus, tak na 100% a vege varienta vážně nemůže někdo považovat za původní recept, pokud se ohrazuje proti česneku. jo kdyby se tak manicky neohrazoval, to bych mu vege variantu uznal
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PALEONTOLOG: Tak puristi… to je jak říkat kotlete svíčková. Což o to, maso to je… :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Jsem ochotnej akceptovat i vegetarianskou verzi, ale cesnek fakt ne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: tyhlety puristi, bez guanciale ale taky ne, česnek-nečesnek
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Var si to jak chces, ale nerikej tomu carbonara.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRAT: ale hovno :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PALEONTOLOG: Do carbonnara hlavne zadnej cesnek nepatri
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LYNCH: Ten je dobrej! vsechno spravne a funkcni
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KASUMI: podle mě spařenej - krátce vařenej voní líp než smaženej, takže to nedělám. z carbonara se taky osmaženej česnek vyhazuje, prostě se mi to příčí, takže ho dávám do tekutýho základu se škrobem
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PALEONTOLOG: Naprosto bezne smazim cesnek pred masem
    U steaku ho tam davam treba az v prubehu/po, ale u takovych stirfry vzdy pred
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LYNCH: Videa nesnasim, ale diky, koukla jsem
    Nemam cerny ocet, jinak vse.. tak uvidime
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KASUMI: když spařím zeleninu, tak si vodu schovám a cca 1dcl použiju na přípravu základu, do kterýho dám věci jako česnek, zázvor, (oblíbený věci), ale i sůl a cukr, sojovku, rybí nebo jakou omáčku, chilli, víno a hlavně ten škrob (1pol.lž). osmažím maso na sezamovým oleji, prásknu tam zeleninu a hned to zaleju tím základem. škrob chytne chuť ostatních ingrediencí ještě před tím, než je z něj maz..

    LYNCH: tyjo takhle smažit česnek ještě před masem, no nevím o_O
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Škrob :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam hroznou chut na klasicky cesky kungpao z ciny
    Jak dosahnu toho krehkyho kurete a toho sosiku?
    Nalozit maso do solnyho roztoku
    Pouzit skrob na omacku
    Ale co v ni vlastne vsechno je? Nemate nekdo pls ozkouseny recept?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam