• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: To už mě taky napadlo :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: problém je bud v technologickém postupu, nebo v surovinách. Každopádně bych si zkusil dát osm piv a smažit ve dvě ráno, to by mohlo pomoci :D
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    DOCKINEZ: dělám goudu, na hodně vysoké vrstvě másla a nevyteče ;) eidam záleží…30 ti asi vyteče více než 40,..mně zas vždycky vytečou olomoucké :(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: mi pomohlo kupovat mrazeny syr uz obaleny v lidlu. Jednou za rok dva si dam tenhle a mam klid
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TRISSIE: Dneska hodně, jindy méně. Všechno jedno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ: tak nic :-(
    ještě nevidím experimenty s výškou vrstvy oleje?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TRISSIE: Nejsem věrný jedné značce. Beru, co je kde zrovna v akci. Třicítku, čtyřicítku, jindy goudu... vše marno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ: zkusit eidam jiné značky / tučnosti nebo goudu?
    jestli třeba problém není konkrétně v téhle značce?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    o jsem se zas nasral. Chtěl jsem udělat obalovanej sýr a ta kurva zase vytekla. Máte nějakej fígl, jak tomu zabránit?

    Vyzkoušeno a nefunkční:

    - mražení po obalení před smažením
    - dvojitý trojobal (no, to funguje částečně, ale furt to vytejká)
    - polohrubá mouka smíchaná se strouhankou (doporučoval šéfkuchař Lokálu zde)
    - experimenty s teplotou - je fuk, zda to dělám zprudka, pomalu nebo na střední oheň, stejně to vyteče

    Jedinej zatím funkční způsob: vysrat se na to a buď místo posranýho eidamu obalit filé nebo hermelín, nebo si na něj zajít do hospody.

    Sere mě to, protože dřív mi smažák jako banální jídlo nedělal žádnej problém ani po 8 pivečkách ve dvě ráno, zato teď to vyteče úplně vždycky.

    Díky za tipy :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    VSICHNIMAME, RUTHLESS: sry, asi terminologické nedopatření - oproti frankfurtské je tam ale fakt navíc 'jenom' to zelí, jinak všechno sedí. Každopádně se povedla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZCR: To mi spis zní jako zelnacka s párkem :-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZCR: frankfurtska se zelím?
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (zbylo mi v pekáči docela dost zelí, využil jsem na frankfurtskou polívku)
    ZCR
    ZCR --- ---
    LADY_MYSKA: ano, ano, něco takového :-) (příjemný recept, zelí měkké a celkem i jemné, k tomu kuřecímu to jde překvapivě dobře)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    RUTHLESS: to teda, ale aspon to vyvazujou obsahem
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MUTHA: mě fascinuje, jak maj italove pokazde uplne nechutny webovky :-) Tendle zelenkavej styl :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    prosim, jeste moje lednice obsahuje kruti prso s kuzi, co s tim? Myslim si asi na nejake pomale peceni a ryzi. Zeli bude dnes s kuretem a brambory.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    mozna sem objevil ameriku, ale kdo jako ja radi zkousite autenticky recepty: https://www.accademiaitalianadellacucina.it/

    zrovna chci vyzkouset klasicky bolonsky ragu, netusil sem, ze v nem nema bejt cesnek ani zadny bylinky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam