• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    Poraďte prosím nějaký jednoduchý recept na tvarohovou buchtu/ koláč.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Hlasuji pro okurkovou <3

    Okurková omáčka nejen pro okurkovou sezónu
    https://www.kucharkaprodceru.cz/okurkova-omacka-recept/
    SAL
    SAL --- ---
    DOCKINEZ: vyřešili jsme horkovzdušnou fritézou a olejovým sprejem. Není jako z oleje, ale aspoň z něj nekape a nesmrdí celý byt. Dřívější varianta byla normální friťák, v tom to narozdíl od pánve taky nevyteklo.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ted tedy jeste vymyslet nejakou omacku, kam je narvu
    Dekuji
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: ano, jsou neotevrene
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Neotevřený? Ty budou úplně v pohodě.

    Ale provařením v omáčce nebo polévce nic nezkazíš.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    v lednici jsem nasla dve smetany na slehani a spotreba je uvedena na 2.4, pouzit a nebo se s nimi radeji rozloucit?
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: já se evolučně adaptoval a to vyteklé mírně připálené mám z celého smažáku nejradši
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: To už mě taky napadlo :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: problém je bud v technologickém postupu, nebo v surovinách. Každopádně bych si zkusil dát osm piv a smažit ve dvě ráno, to by mohlo pomoci :D
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    DOCKINEZ: dělám goudu, na hodně vysoké vrstvě másla a nevyteče ;) eidam záleží…30 ti asi vyteče více než 40,..mně zas vždycky vytečou olomoucké :(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: mi pomohlo kupovat mrazeny syr uz obaleny v lidlu. Jednou za rok dva si dam tenhle a mam klid
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TRISSIE: Dneska hodně, jindy méně. Všechno jedno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ: tak nic :-(
    ještě nevidím experimenty s výškou vrstvy oleje?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TRISSIE: Nejsem věrný jedné značce. Beru, co je kde zrovna v akci. Třicítku, čtyřicítku, jindy goudu... vše marno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ: zkusit eidam jiné značky / tučnosti nebo goudu?
    jestli třeba problém není konkrétně v téhle značce?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    o jsem se zas nasral. Chtěl jsem udělat obalovanej sýr a ta kurva zase vytekla. Máte nějakej fígl, jak tomu zabránit?

    Vyzkoušeno a nefunkční:

    - mražení po obalení před smažením
    - dvojitý trojobal (no, to funguje částečně, ale furt to vytejká)
    - polohrubá mouka smíchaná se strouhankou (doporučoval šéfkuchař Lokálu zde)
    - experimenty s teplotou - je fuk, zda to dělám zprudka, pomalu nebo na střední oheň, stejně to vyteče

    Jedinej zatím funkční způsob: vysrat se na to a buď místo posranýho eidamu obalit filé nebo hermelín, nebo si na něj zajít do hospody.

    Sere mě to, protože dřív mi smažák jako banální jídlo nedělal žádnej problém ani po 8 pivečkách ve dvě ráno, zato teď to vyteče úplně vždycky.

    Díky za tipy :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    VSICHNIMAME, RUTHLESS: sry, asi terminologické nedopatření - oproti frankfurtské je tam ale fakt navíc 'jenom' to zelí, jinak všechno sedí. Každopádně se povedla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZCR: To mi spis zní jako zelnacka s párkem :-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZCR: frankfurtska se zelím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam