ELIZHANNAH: to mám z toho že jsem byla líní jít hledat do kuchařky, ale našla jsem nějaký přibližný recept na netu, kde paní nemá prdpoeč v surovinách a má ho v postupu. Ale zjevně to fuguje i bez něj - jen to bude hutnnější, což ale neva, ono je to celkem hutné, měkké a vláčné i tak.
500 g tvarohu z papíru - tužší než ve vaničce
60 g másla (když vezmeš tučný tvaroh, netřeba přidávat máslo, ale s máslem je všechno lepší)
150 g mooučkového cukru
3 vejce
30 g hrubé krupice
5 g vanilkového cukru
5 g prášku do pečiva
100 g hrozinek namočených v rumu
Rozehřát toubu na 180°C, vymazat formu.
Utřít máslo s cukrem a žloutky, smíchat s tvarohem. Smíchat krupici, prdpopeč a vanilkový cukr, přmíchat do tvarohvé směsi spolu s hrozinkami. Ušlehat tuhý sníh, opatrně zamíchat do těsta a přendat do formy. Babička připsala poznámku přikrýt raději alobalem, ale když to člověk trošku připeče, tak z tho má baskický koláč.
Jak na největší sladký hit současnosti – Basque burnt cheesecake | Apetit Onlinehttps://www.apetitonline.cz/recept/basque-burnt-cheesecake