• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: Ani když se jednotlivý komponenty zákonitě vari jinak dlouho?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: V PH se mi nikdy nic nerozvařilo.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja se chystam na pomaly var (kureci vyvar) v thermomixu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    děláte jako byste nikd neměli v laboratoři topný hnízdo. crock pot stojí jen třetinu, ale zase v něm nemůžete smažit řízky celou noc
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: tu chybu jsem udělal. Výsledkem není guláš, ale dalo se to zachranit jako gulasova polivka :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Zarestuju gulášový maso, vyndám bokem, cibulí odvařím přípečky a pokračuju v tvorbě gulášovýho základu, vrátím tam maso, promíchám a jdu spat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FRAKIRA: tady jsem se asi ukvapil. Pokud udelate cibulovy zaklad, pak maso a potom uz dusite, tak ok. Ja porad nejak predpokladam, ze se to do toho hrnce vse nasype tepelne neopracovane najednou a to mi ke gulasi opravdu nejde.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    BRUKEV: proc? (ptam se vazne, ja delam gulas jen v pomalem hrnci)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VOY: hlavne uz nerikej, ze je to dobry na gulas. Nebo vlastne nikdo nerikejte, ze v pomalem hrnci delate gulas.
    KURE
    KURE --- ---
    VOY: třeba brambory a zelenina kterou jsem podkladal kuře, aby se nevalelo ve vodě, byly dobrý a ne nasracku.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: ano. Pokud máš troubu které věříš že udrží tu správnou teplotu cca 90, nebo kolik to hřeje ten crockpot, a vhodný kastrol.
    Výhoda je, že to nemůžeš nastavit blbě a můžeš to provozovat kdekoliv, nejen v kuchyni.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RUTHLESS: ja varnou desku na 8 hodin nenastavim (ale mozna je to jen jejim vekem a uz je to normalni, nevim). Trouba by sla, ale nejenze ta spotreba bude asi nekde jinde, ale pokud varim veceri, tak si troubu zablokovat nechci.
    VOY
    VOY --- ---
    Jako ja beru, ze prijdete k hotovemu jidlu. Ale to hotovy jidlo jsou typicky veci co tam clovek vlozi rozvareny na kasi. Tomu ja sem na chut nejak neprisel. Na neco to je asi fajn, typicky na veci typu gulas, ale pokud nechci furt jist nejakou stew tak mi prijde, ze se to rychle ochodi. Ale ryzovar mam. Proste tam flaknu ryzi a vodu a zapomenu na nejak dokud neklikne. A to ze nezabira misto na plotne je jedno z nejvetsich plus, i kdyz jsem si to vlastne neuvedomoval.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Takže proste jak hrnec na eltrickym zdroji tepla, ne? Nebo v troubě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KURE: takhle to chapu ja, priprava jidla bez dohledu kuchare. V 8 zapnu, jedu na chalupu, promrzly dojedu v 16 domu a najdu tam teple jidlo v hrnci.
    Reci o zachovani vitaminu, neodolatelne chuti a podobne blaboly jsou jen na to, aby se to lip prodavalo😁 A co tak ctu recepty, vlastne stejne to uvarim i normalne v hrnci/pekaci.
    Ale jak u kazdeho spotrebice, vse ma cilovku a pokud to nekomu dela radost, no problemo.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RUTHLESS: Nakladu do něj brambory, zeleninu, maso, před odchodem na sobotní zkrácenou službu zapnu a vrátím se k hotovému jídlu.
    Hovězí maso už nedělám jinde, zrovna tak různě guláše, ptáčky, svíčkovou... Hlavně můžu být úplně někde jinde, když se jídlo 4-6 hodin pomalí.
    Jo, a vývary, ty jsou z něj fakt super.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: všechno dušení do měkka.
    Trvá to dlouho, ale je to bezudrzbove.
    Já jsem v tom delal eintopfy a pečený ptactvo, kachny, kuřata.
    Rano jsem to naložil do hrnce, zapnul a po návratu z výletu hotové a teplé jídlo.
    Nebo třeba věci jako rilletes, ty se v tom udělají v pohodě přes noc.
    Slyšel jsem o tom že je to dobrý na povidla, ale nikdy jsem to nezkoušel.
    Výsledek se nijak zásadně neliší od jiných způsobu úpravy, jde o tu logistiku. Buď ti to vyhovuje, nebo ne.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Hele co v tom delate? V tom crockpotu? Ja jsem na tom jak Brukev, naprosto nechapu smysl toho nastroje.

    Varim budto pro 1 az 2 lidi, nemam dite (doma) a nebo varim pro skupiny 6+. K cemu to jako je? (vazne minena otazka). Kamaradka hazi na isntac nejaky fotky, jak do toho narve kure nebo nejaky maso a rano z toho ma trhacku. Tak to je neco, co me fakt nelaka a vlastne to ani nemam rad (trhany maso)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jsem musela konstatovat, že můj milý CrockPot asi začíná končit, na jedné straně připaluje. Pravda, má najety stovky hodin za ta leta. Bez pomalýho varu se neobejdu, bude nahrazen.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    To mě donutilo zhodnotit, co máme doma:
    Rýžovar u mě má podmínku. Službu udělá, ale nějak moc bublá a už párkrát připekl. Ale máme ten lowend Sencor. Manželka z něj umí dobrou jasmínovou rýži. Já svou basmati raději dělám v hrnci. Chuťově mi rýže nepřijde lepší.
    Mikrovlna je fajn s dětma, hodí tam jídlo, přihřáto, nezasviní pánvičku. A jsou z ní dobré vločky s mlékem, ovocem, atd. na snídani.
    Chystáme se na robota.
    Tlakáč je fajn na roštěnky a podobné výmysly. Vývar a guláš v něm dle mě dělají jen podivíni.

    Pomalé hrnce, římské hrnce jsme zatím asi nepochopili, nebo prostě vaříme jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam