• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: trocha tuku do těla občas neni nic špatnýho že
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ja teda indukci nemam, smazim na plynu nebo drevu. A jak na tezke zelezne panvi, tak na lehke "teflonce" si s chuti kvalitne usmazim luxusni bramborak, ktery voni sadlem a jo, je i docela primerene mastny. I kdyz ho dam vykapat na ubrousek. Protoze podle me teda zrovna bramborak je pokrm, u kteryho se mastne prsty předpokládají.
    ILTU
    ILTU --- ---
    CERMI_FOX: A jak dlouho to trvá, než se ten bramborák v HF udělá?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: to už jsem udělal, koupil jsem tu lepší ikea řadu a je to stejný. Na plynu nebýval problém ani s pánvičkou za 200kč. Indukce je v tomhle peklo, bez 2mm+ vrstvy tuku se teplo nerozloží.

    Je mi jasný, že drahý / profi vybavení tímhle problémem netrpí, na druhou stranu i obyčejní profíci, co jsem viděl, většinou jedou na plynu a všude lijou hrnky oleje (proto třeba ty bramboráky v hospodách moc nejím, je to všechno mastný).
    Oproti tomu zlatej bramborák z horkovzdušky s homeopatickým kousíčkem sádla :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: ehm, kup si pánvičku s lepším dnem.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CERMI_FOX: tuku nemusíš moc, stačí trochu a pak osušit na ubrousku. zadny litry oleje se nekonají

    klasickej cernobilej svet
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LYNCH: no právě. Smažený na tuku. To už je jak ten friťák ve výsledku - stejně to bude příliš mastný. A jestli se někomu daří smažit zelňáky či bramboráky bez tuku, tak všechna čest, mě se to nikdy nepovedlo uspokojivě, bez vrstvy tuku ta pánvička hřeje na každém kousku úplně jinak, takže půlka je spálená, druhá půlka syrová. Nebo neustále pootáčet, ale to už mi přijde celkem pracné a stejně tam vždycky budou hotspoty.

    Ale samozřejmě každýmu to chutná jinak :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: podle me to tam je proto, ze to nikdo nekupuje. aha! :-)

    Nicmene v tech hospodach asi jo no, to je nejspis z fritaku, to mne nikdy nenapadlo. Naivne jsem si myslel, ze to ohrivaj nejak jinak :D ale moc nevim ted jak. Fritak je nejjednodussi reseni asi no.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LYNCH: heh a proč se ptáte mně, je to v obchodech, takže asi jo
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CERMI_FOX: překvapivě na pánvičce člověče
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOIRAIN: on to někdo kupuje?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RUTHLESS: hospody nebo stánky. Jak to dělají lidi doma, nevím, k nikomu vařit nechodím.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ONDRAT: v mrazáku v obchodech ano
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MOIRAIN: To se vyskytuje i mimo hospody?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: možná takové ty kupované?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jakoze nekdo dava bramborak do fritaku? coze?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CERMI_FOX: díky za názor
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JAJITA: jsem poněkud optimističtější než ty, neboť ála "fritovaná" jídla připravuju 3, v zásadě tak 10x do roka, přičemž
    - (čerstvě udělané) bramboráky / zelný bramboráky jsou super a lepší jak z friťáku díky absenci litrů oleje
    - (mražené z obchodu) krokety jsou skoro stejné jako z friťáku
    - (mražené z obchodu) smažáčky jsou horší kvůli špatnému opečení z ostatních stran
    Poslední dvě položky dělám jen když se mi nechce nic vařit a potřebuju jednu porci a stejně nemám čas. Fritovaná jídla, krom zelňáků, nejsou žádná pochoutka, ale fast food doma.

    Pokud se dostanu na úroveň "je to v pohodě", tak vzhledem k četnosti použití friťáku je to good enough - ušetřím peníze, něco málo místa a hlavně výčitky svědomí.
    VOY
    VOY --- ---
    Prodáváte to tady dost efektivně :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CERMI_FOX: Obávám se, že v troubě to půjde ztěžka. Mám sofistikovanou troubu a grilované/fritované věci jsou lepší z HF.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MOIRAIN: teoreticky ano, prakticky jsem při současných cenách elektřiny spočetl, že bych měl návratnost přes 10let a tak spíš chcu sehnat jen nějakou jemnou mřížku, kterou bych postavil do normální trouby, aby jednak věci nepropadly normální mřížkou, jednak aby věci byly hezky ofritované z obou stran.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam