úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
ADELHAIDA
---
---
9:26:47 4.6.2024
3 odpovědi
+4
DOCKINEZ
: Já dělám z tvarohu (vaničkovýho) a ředím maximálně lákem z okurek. Narozdíl od
RUTHLESS
mám ráda, když pomázánka sama stojí.
Vanička tvarohu, 4-6 vajec, sůl, pepř, šnytlík, maličko nadrobno kyselý okurky. Je to pak takový proteinový.
KASUMI
---
---
9:03:09 4.6.2024
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: Nebo pazitka 🤷♀️
Ja tak uprimne davam, co mam
Nejim v podstate mlecny, tze nekdy mam lucinu a nekdy jogurt pro dite, tak si tam trosku cvnrknu toho, co mam
RUTHLESS
---
---
8:48:57 4.6.2024
2 odpovědi
+4
KASUMI
: Petrželka? Za mě pažitka!
Ale hlavní je, jestli vejce krájený na kusy nebo strouhaný
Mne třeba moc nejede vajickova od Antonína. Ale libeřský ji maj suprózní. A jsem teda spis tým jogurt než Lučina. Mám ji radši tekutější. Musí se sotva udržet na chlebu :-)
A vřele doporucuju nějaký microgreens nahoru.
FRAKIRA
---
---
7:23:02 4.6.2024
TRISSIE
: ehm, az tak dolu jsem se nedostala, sorry.. a dik!
TRISSIE
---
---
7:16:04 4.6.2024
1 odpověď
FRAKIRA
: americke polotovary, ale kdyz na to kliknes, je tam recept na domaci verzi :-)
FRAKIRA
---
---
6:39:43 4.6.2024
1 odpověď
TRISSIE
: pls, co je "the cream of soup mixture and dry onion soup seasoning"?
TRISSIE
---
---
6:11:01 4.6.2024
1 odpověď
KEMENTARI
: záleží, jestli budete u jídla sedět nebo spíš užírat - na to "užírání" bych volila buď to trhané maso, nebo chili con carne (bez chili); na společné jídlo mám ráda třeba:
- vepřovou v mléce
- vepřovou na česneku a cibuli (podle knížky Loudavé vaření, můžu nafotit)
- a hrozně dobrý je tohle:
https://tastesbetterfromscratch.com/slow-cooker-pot-roast/
- zkoušela jsem s vepřovým i hovězím.
VOMAJDA
---
---
23:52:54 3.6.2024
+2
KEMENTARI
: Co udělat v tom pomalym hrnci nějaké trhané maso a pak z něj třeba poskládat sendviče? My máme doma nejradši krkovici, ale určitě to půjde i z jiného druhu…
MRTVYKOTE
---
---
23:33:07 3.6.2024
KEMENTARI
: na pomazánku jako základ používam ricottu, hořčici a trochu vody z kyselých okurek.
KASUMI
---
---
22:39:00 3.6.2024
1 odpověď
+5
KEMENTARI
: Vajickova, mnam
Ja asi klasika
Vajicka
Lucina
Majo
Dijon
Sul, pepr
Mozna jarni cibulka, kdyz mam chut
Petrzelka
Asi si rano budu muset udelat 😀
KEMENTARI
---
---
22:25:23 3.6.2024
4 odpovědi
O víkendu mě čeká větší rodinná akce, na kterou si potřebuju nachystat dostatek jídla. Teď jsem ve fázi ideologické přípravy. :) Poraďte mi prosím:
1.) jak a hlavně z čeho děláte ultimátní vajíčkovou pomazánku.
2.) jakou variaci masa z pomalýho hrnce zvolit? nejradši dělám líčka na víně (+- boeuf bourgignon), ale tentokrát bych se chtěla vínu vyhnout. strávníci nejsou nijak zvlášť odvázaní a jsou mezi nimi děti. vždycky k masu do pomalýho hrnce naperu mix kořenový zeleniny, cibuli, někdy česnek, a ve finále to rozmixuju na hladkou omáčku. možná mi uniká nějakej dobrej twist?
KASUMI
---
---
23:06:42 2.6.2024
+3
tak uz :)
[Horkovzdusna friteza]
ZUZKAOU
---
---
13:21:31 1.6.2024
FERRYH
: to asi taky půjde.
FERRYH
---
---
13:19:59 1.6.2024
1 odpověď
ZUZKAOU
: ...me zas blesklo hlavou - krupice? at to ma takovou hrubsi texturu? mozna jen trosku...
ZUZKAOU
---
---
10:55:36 1.6.2024
1 odpověď
+2
KASUMI
: chceš, ale opravdu je potřeba se podělit, protože to je cukr, vejce, olej a pak další cukr a vejce a tuk z vaječňáku. Ale jak je to sladké a mastné, tak se tam úplně v pohodě dá narvat celozrnná mouka, aby tam bylo alepsoň trošku vlákniny.
KASUMI
---
---
10:53:07 1.6.2024
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: babovka s vajecnakem?! to chci
ZUZKAOU
---
---
10:31:53 1.6.2024
+2
BTW - dneska je mezinárodní den pěstouství a slaví se bábovkami :-D
ZUZKAOU
---
---
10:30:33 1.6.2024
1 odpověď
+2
Základ bábovky co není suchá je dostatek tuku. Jinak preferuju buď z vaječného koňaku a nebo oříškovou
Ořechová bábovka | Apetit Online
https://www.apetitonline.cz/recept/orechova-babovka
(tady dělá kouzlo ten jogurt)
Bábovka s vaječným likérem
https://recepty.cuketka.cz/babovka-s-vajecnym-likerem/
a ta fakt není dietní.
PETATA
---
---
10:20:07 1.6.2024
+2
FRAKIRA
: moje tato
https://vikendovepeceni.cz/2019/01/babovka-s-mascarpone/
Bábovka s jablky a vlašskými ořechy | Prima Fresh
https://fresh.iprima.cz/babovka-s-jablky-a-vlasskymi-orechy
A vygoogli si prezidentskou bábovku, o té tady často čtu
BONEMINA
---
---
9:17:03 1.6.2024
+7
LYNCH
: rychle :) když jsou oplatky horké, dají se tvarovat. Nejen do kornoutů, můžeš je stocit do rourky nebo třeba udělat oplatkové tacos (pres vařešku a lehce ohnout). Jo a oplatky s kakaem nebo skořicí jsou taky skvělý vynález.
On je vlastně dnes den dětí! Hm. Chtěla jsem jim udělat karamelový popkorn, ale asi jsem sama sebe namotivovala na oplatky :)
KASUMI
---
---
8:11:36 1.6.2024
+2
NELLAS
: Pro takovy lidi ji nedelam 🤷♀️😀
ANYSA
---
---
5:52:47 1.6.2024
+3
LYNCH
: Taky mě to zajímalo :) v odkazu jsou obrázky ze kterých je to zřejmé - zatepla natočit na ten přiložený jehlan a než se upeče další tak tenhle vychladne.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam