• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILTU: pirožky jsou z těžkéh těsta - vejce + tuk, ty celkem vydrží. Jinak je to otázka zvolné technologie - těsta s dlouhou hydratací a nebo s přídavkem modifikovaných škrobů - kaše, nebo tanzong vydrží dost slušně.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ZUZKAOU: Akorát, že cokoli z kynutého těsta, pokud se nepřidá pokařská chemikálie, je druhý den už nic moc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: Jak byly zminene masove koule - vzpomnel jsem si, ze cinska kuchyne je ma take a chutnaji docela DOST jinak... :O)
    Uz dlouho jsem je nejedl a asi si je brzo udelam!
    Podle mne by se hodily i na tu tvou pratelskou vypomoc...
    Tohle je mym vzpominkam nejblize:
    Čínské masové kuličky, prima-recepty.cz
    https://www.prima-recepty.cz/recept/12246-cinske-masove-kulicky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: nějaké vege letní rolky - rozhdně bez krevet. věci zamotané a upečené v listovém těstě

    Ten tabouleh 24 hodin zvládne, chce to masitější rajčata.

    Pečené pirožky z kynutého těsta taky zvládnou - k těm pak chceš zakysanku jako dip.


    A různé cold cuts prkýnka. Sýry, salámy, ovoc, oříšky.

    The 4 Best Charcuterie Boards of 2024, Tested & Reviewed
    https://www.seriouseats.com/best-charcuterie-boards-8424659
    How to Make a Vegan "Charcuterie" Board - Minimalist Baker Recipes
    https://minimalistbaker.com/how-to-make-a-vegan-charcuterie-board/

    Jinnak dipy tipu hummus, babaghanush a nebo romesco a k tomu pevnnou syrovu zeleninu (mrkev, ředkev, řapíkatý celer, paprika) na nudličku, kterou trošku posolíš.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    nehcci, abyse to muselo jist priborem a nandavat na talir (tabouleh by vzal a k tomu dal ty salatovy lsity, ale rozhodne ne nic s omackou :-))
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    RUTHLESS: napadlo ma este Tajin, to je celkem dobra volba i do teplejsieho pocasia :)
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    RUTHLESS: nejidealnejsie je nejake stew, ci uz pojdes cestou gulase nebo nejaky meatballs a tabouleh (cous cous) se k tomu celekm hodi.... kofty nebo souvlaky na druhy den upecenu bude uz suche a nic moc
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    mate nejakej tip na nejaky jidlo, ktery dneska prirpavim a zitra rano poslu taxikem kamosce a ta ho vecer prinese na oslavu narozenin? Neco, co je lepsi, kdyz je trochu odlezely...

    Chci udelat najeky kofty nebo souvlaki (ty lepsi nejsou, al ebude jim to jedno :-)) a pak me napadl tabouleh, ale nejsem si jistej, ze mu ten den prospeje... Regulerne 24 hodin vlastne.

    Dik!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: orestuj cibuli, česnek a mrkev, natrouhané na drobno a do toho pak přidej mleté maso a neb najemno nasekané žampiony. osol, opepři, udus. Příapdně přidej nějakou nasekanou bylinu.

    Do hotového cibulového základu můžeš přidat třeba lžíci rajčatvého protlaku, nebo třeba římký kmín.

    Lučina či jiný čerstvý mazací sýr + kopr + uzený losos

    na slanině orestovaná cibule a česnek s čersvým špenátem a pak na to nadrobit fetu.

    vrstva pesta, na to mozarela a posolená rajčata - mastné pesto nepustí vodu z rajčat do palačinky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DA_NIELA: houby, kure...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    THINWHITEDUKE: Jo a ještě tohle: https://www.apetitonline.cz/recept/repne-burgery-s-ovesnymi-vlockami

    Dělaj ho děsně dobrej u nás v práci v kantýně, já jsem ho doma na pánvi taky jednou zkoušela a povedl se mi.
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    Díky za tipy, POHODAVOLE a ADELHAIDA jsou zatím žhaví kandidáti. Proberu to s ženou (její oslava) a případně poreferuji o výsledku
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Samozřejmě tam nedáš sádlo, ale volej.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    THINWHITEDUKE: Já dělám tohle: ADELHAIDA jako sekanou, ale když bys to udělal tužší, šlo by to i grilovat. Nebo upéct, nechat vychladnout, a grilovat pak plátky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DA_NIELA: špenát a balkan
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Poradte mi, prosim, slanou napln do palacinek, ktera v palacince chvili vydrzi (idealne cele dopiledne) a nerozblemcne ji.
    KURE
    KURE --- ---
    THINWHITEDUKE: co falafel? Tvar dle libosti. Ale asi bych se s tím trochu bál na rošt. Ale jestli v tom smí být vejce, tím by se to slepilo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THINWHITEDUKE: nemám ověřeno, ale tohle vypadá dobře.

    Doctor Wellness | Holistic Wellness & Health Tips 🌱 | 💥 Prepare yourself for a culinary delight: a delectable Vegan Bean Burger! A great post by @veganer.wandel 📝 Recipe for 3 patties... | Instagram...
    https://www.instagram.com/reel/C6G1LVov6yZ/?igsh=OG9raXJ5ajJocHlx
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    THINWHITEDUKE: to ssi nechceš, ale mel jsem z makra vegansky burgery a byly fajn
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    Portobello mne napadlo, ale houby jako takové se budou podávat v rámci jiného chodu, šlo mi vyloženě o bezmasé náhrady jídel z mletého na gril, asi jsem to blbě vyjádřil.
    Protože co jsem se díval po internetech, tak většina věcí působila příliš suše či že se před prvním obracením prodrolí roštem na uhlí.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    THINWHITEDUKE: dobrý je z portobella a hodí se k němu caesar omáčka. Hlíva má taky docela masovou chuť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam