úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
LYNCH
---
---
12:19:55 4.6.2024
THINWHITEDUKE
: to ssi nechceš, ale mel jsem z makra vegansky burgery a byly fajn
THINWHITEDUKE
---
---
12:11:40 4.6.2024
3 odpovědi
Portobello mne napadlo, ale houby jako takové se budou podávat v rámci jiného chodu, šlo mi vyloženě o bezmasé náhrady jídel z mletého na gril, asi jsem to blbě vyjádřil.
Protože co jsem se díval po internetech, tak většina věcí působila příliš suše či že se před prvním obracením prodrolí roštem na uhlí.
POHODAVOLE
---
---
11:57:01 4.6.2024
THINWHITEDUKE
: dobrý je z portobella a hodí se k němu caesar omáčka. Hlíva má taky docela masovou chuť.
THINWHITEDUKE
---
---
11:54:30 4.6.2024
2 odpovědi
Nemáte někdo osvědčený recept na bezmasý burger, koftu atd. na gril? Ideálně něco z luštěnin, hub, řepy a podobných věcí, ne z masových náhražek.
TRISSIE
---
---
11:29:48 4.6.2024
+5
GENEVIEVE
: přirozený low-carb :-)
GENEVIEVE
---
---
11:08:08 4.6.2024
1 odpověď
+1
DOCKINEZ
: to dělá naše batole. Ozere lučinu z pečiva a sní rajče. Pečivo nechá. :D
GENEVIEVE
---
---
11:07:29 4.6.2024
+1
ADELHAIDA
: aspoň vím co bude k večeři!
ATUARFIK
---
---
10:12:55 4.6.2024
+2
ADELHAIDA
: Případně lze naplnit rajčata (a vydlabané smíchat s tvarohem a pažitkou jako další pomazánkový druh), ale to je piplačka.
DOCKINEZ
---
---
9:46:45 4.6.2024
1 odpověď
+5
KURE
: Lučina je dobrá sama o sobě, jsem schopnej si ji dát na talířek, k ní vrznout čerstvý ředkvičky a jen tak pozřít jako zdravou svačinu.
KURE
---
---
9:45:19 4.6.2024
1 odpověď
+4
DOCKINEZ
: jsem taky team tvaroh.
Lucinu mám rád, ale přijde mi že je "škoda " ji dávat do pomazánky kde ji zamaskuji další ingredience.
ADELHAIDA
---
---
9:34:15 4.6.2024
+2
DOCKINEZ
: Jojo, někdy dělám jednohubky, kdy místo chlebíčku mám plátek salátovky.
KASUMI
---
---
9:30:25 4.6.2024
+7
Tak díky za tip na snídani, už to jim 😀
DOCKINEZ
---
---
9:29:41 4.6.2024
1 odpověď
+4
ADELHAIDA
: Jo, to zní jako pomazánka přesně pro mě. Beztak pečivo skoro nejím, takže pomazánku jím lžičkou jako vajíčkovej salát jen tak bez ničeho a hutnější konzistence je nutnost.
ADELHAIDA
---
---
9:26:47 4.6.2024
3 odpovědi
+4
DOCKINEZ
: Já dělám z tvarohu (vaničkovýho) a ředím maximálně lákem z okurek. Narozdíl od
RUTHLESS
mám ráda, když pomázánka sama stojí.
Vanička tvarohu, 4-6 vajec, sůl, pepř, šnytlík, maličko nadrobno kyselý okurky. Je to pak takový proteinový.
RUTHLESS
---
---
9:26:31 4.6.2024
KASUMI
: já tam valstně chci trochu ty !cibuloviny" a pazitka je idealni.
DOCKINEZ
---
---
9:05:06 4.6.2024
2 odpovědi
+1
S tvarohem někdo zkoušel? Říkám si, že trochu naředit tvaroh třeba kefírem nebo kyškou musí bejt úplně v pohodě základ.
KASUMI
---
---
9:03:09 4.6.2024
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: Nebo pazitka 🤷♀️
Ja tak uprimne davam, co mam
Nejim v podstate mlecny, tze nekdy mam lucinu a nekdy jogurt pro dite, tak si tam trosku cvnrknu toho, co mam
RUTHLESS
---
---
8:48:57 4.6.2024
2 odpovědi
+4
KASUMI
: Petrželka? Za mě pažitka!
Ale hlavní je, jestli vejce krájený na kusy nebo strouhaný
Mne třeba moc nejede vajickova od Antonína. Ale libeřský ji maj suprózní. A jsem teda spis tým jogurt než Lučina. Mám ji radši tekutější. Musí se sotva udržet na chlebu :-)
A vřele doporucuju nějaký microgreens nahoru.
FRAKIRA
---
---
7:23:02 4.6.2024
TRISSIE
: ehm, az tak dolu jsem se nedostala, sorry.. a dik!
TRISSIE
---
---
7:16:04 4.6.2024
1 odpověď
FRAKIRA
: americke polotovary, ale kdyz na to kliknes, je tam recept na domaci verzi :-)
FRAKIRA
---
---
6:39:43 4.6.2024
1 odpověď
TRISSIE
: pls, co je "the cream of soup mixture and dry onion soup seasoning"?
TRISSIE
---
---
6:11:01 4.6.2024
1 odpověď
KEMENTARI
: záleží, jestli budete u jídla sedět nebo spíš užírat - na to "užírání" bych volila buď to trhané maso, nebo chili con carne (bez chili); na společné jídlo mám ráda třeba:
- vepřovou v mléce
- vepřovou na česneku a cibuli (podle knížky Loudavé vaření, můžu nafotit)
- a hrozně dobrý je tohle:
https://tastesbetterfromscratch.com/slow-cooker-pot-roast/
- zkoušela jsem s vepřovým i hovězím.
VOMAJDA
---
---
23:52:54 3.6.2024
+2
KEMENTARI
: Co udělat v tom pomalym hrnci nějaké trhané maso a pak z něj třeba poskládat sendviče? My máme doma nejradši krkovici, ale určitě to půjde i z jiného druhu…
MRTVYKOTE
---
---
23:33:07 3.6.2024
KEMENTARI
: na pomazánku jako základ používam ricottu, hořčici a trochu vody z kyselých okurek.
KASUMI
---
---
22:39:00 3.6.2024
1 odpověď
+5
KEMENTARI
: Vajickova, mnam
Ja asi klasika
Vajicka
Lucina
Majo
Dijon
Sul, pepr
Mozna jarni cibulka, kdyz mam chut
Petrzelka
Asi si rano budu muset udelat 😀
KEMENTARI
---
---
22:25:23 3.6.2024
4 odpovědi
O víkendu mě čeká větší rodinná akce, na kterou si potřebuju nachystat dostatek jídla. Teď jsem ve fázi ideologické přípravy. :) Poraďte mi prosím:
1.) jak a hlavně z čeho děláte ultimátní vajíčkovou pomazánku.
2.) jakou variaci masa z pomalýho hrnce zvolit? nejradši dělám líčka na víně (+- boeuf bourgignon), ale tentokrát bych se chtěla vínu vyhnout. strávníci nejsou nijak zvlášť odvázaní a jsou mezi nimi děti. vždycky k masu do pomalýho hrnce naperu mix kořenový zeleniny, cibuli, někdy česnek, a ve finále to rozmixuju na hladkou omáčku. možná mi uniká nějakej dobrej twist?
KASUMI
---
---
23:06:42 2.6.2024
+3
tak uz :)
[Horkovzdusna friteza]
ZUZKAOU
---
---
13:21:31 1.6.2024
FERRYH
: to asi taky půjde.
FERRYH
---
---
13:19:59 1.6.2024
1 odpověď
ZUZKAOU
: ...me zas blesklo hlavou - krupice? at to ma takovou hrubsi texturu? mozna jen trosku...
ZUZKAOU
---
---
10:55:36 1.6.2024
1 odpověď
+2
KASUMI
: chceš, ale opravdu je potřeba se podělit, protože to je cukr, vejce, olej a pak další cukr a vejce a tuk z vaječňáku. Ale jak je to sladké a mastné, tak se tam úplně v pohodě dá narvat celozrnná mouka, aby tam bylo alepsoň trošku vlákniny.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam