• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DIVER: z dezertů je super banán - ve šlupce ho spálíš do černa, nařízneš a zatlačíš štráfek čokošky, necháš roztavit a hotovo
    žere se to lžičkou
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DIVER: lilek ma na grilu podle me smysl jen pokud se celej hodi do ohne a udela z nej baba ganoush nebo mutabal
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DIVER: Zelenina je levna. Dobry jsou grilovany nalozeny cukety / brambory na platky, plneny papriky rajcatama a syrem, hliva, plneny zampiony, spizy..
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    DIVER: kup ještě nějakou krkovici/pečeni vychází v akci cca 100,- Kč kg a den předem nakrájet a nalozit, na grill ideál..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: peceny brambory s ochucenou zakysanou smetanou! Tema jsem bodovala v dobach, kdy jsem rada zvala lidi a pritom nemela prachy :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DIVER: vysoký hamburgery))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Můžeš udělat místo jater srdce. Buď hovězí jako steak, nebo drůbeží srdíčka na jehle. A když budeš mít zelí na coleslawa, můžeš udělat zelný "steaky", viz třeba https://fresh.iprima.cz/recepty/grilovane-zeli-s-krenem
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KURE: cely kute se vyplati treba do rodiny na ruzne obědy. ( na materske jsem z jednoho kurete zvladla treba čtyři) na gril se asi vyplati pro vice lidi ta kridla.

DIVER: marinovany bucek taky neni špatný nebo žebra. A nejlepsi camembert je z kaufu, tam se da v akci koupit za par ká. Zase nepočítej ze všichni si dají všechno a třeba někdo taky něco donese. Ja se taky snažím nejezdit nikam z prázdnou :)
    KURE
    KURE --- ---
    DIVER: nějaký karbanatky/cevabcici/šiškebab? Misto křídel naporcovat 2 kurata. kridla, stehna napul, prsa na platky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    dělám v sobotu oslavu narozenin, přijde asi 15+ lidí, nemám prachy a řeším to výměnou cena/práce. maso můžu, ale taky vůbec nemusím mít, takže jsem v takový pasti

bude nějaká grilovačka, ale abych to zestručnil:

- coleslaw
    - palačinky (sladký/slaný - pomazánka budapešť)
    - muffiny*
    - pudinky (= *všechno radši den předem a do ruky)
    - tuňákový salát s těstovinami
    - rajčatový po turecku s okurkou, paprikou, cibulí a bylinkama, olivacem, sumahem a citronem
    - domácí paštika
    - meloun
    - kuřecí křídla
    - grilovaná cuketa, lilek a žampiony na jehle

napadá vás ještě nějaká levná chutná blbost? třeba játra na grilu mi zamítli, i když mi to chutná :)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    Pls, OT, ale prijde mi, ze nejlepsi je ptat se tady: praskla mi nadoba do pomaleho hrnce (jo, jsem krava, ohrivala jsem ji na varne desce bez mrizky). Existuje nejaka moznost, jak to spravit, nebo mi nezbyva nez koupit novou? (nadoba zatim drzi pohromade, videt to neni.. je to citit hmatem kdyz o tom clovek vi (a vim o tom diky tomu, ze to neslo preslechnout))
    (predpokladam, ze b, je spravne, ale nadeje umira posledni, tak se ptam)
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    A vcera rychla klasika - Drunken Noodles (u komplu mam dobrou lampicku ;)

BOTA01
    BOTA01 --- ---
    RUTHLESS: Ja delam tohle pro tyto prilezitosti. Jen opecenou verzi - z kazde strany opect na oleji a pak podlit vodou pod poklici. Druhy den uplne v pohode.

Chinese Steamed Beef Bun - YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=lH8rEacYQJE&pp=ygUVVGFzdHIgbGlmZSBmcmllZCAgYnVu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILTU: pirožky jsou z těžkéh těsta - vejce + tuk, ty celkem vydrží. Jinak je to otázka zvolné technologie - těsta s dlouhou hydratací a nebo s přídavkem modifikovaných škrobů - kaše, nebo tanzong vydrží dost slušně.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ZUZKAOU: Akorát, že cokoli z kynutého těsta, pokud se nepřidá pokařská chemikálie, je druhý den už nic moc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: Jak byly zminene masove koule - vzpomnel jsem si, ze cinska kuchyne je ma take a chutnaji docela DOST jinak... :O)
    Uz dlouho jsem je nejedl a asi si je brzo udelam!
    Podle mne by se hodily i na tu tvou pratelskou vypomoc...
    Tohle je mym vzpominkam nejblize:
    Čínské masové kuličky, prima-recepty.cz
    https://www.prima-recepty.cz/recept/12246-cinske-masove-kulicky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: nějaké vege letní rolky - rozhdně bez krevet. věci zamotané a upečené v listovém těstě

Ten tabouleh 24 hodin zvládne, chce to masitější rajčata.

Pečené pirožky z kynutého těsta taky zvládnou - k těm pak chceš zakysanku jako dip.

A různé cold cuts prkýnka. Sýry, salámy, ovoc, oříšky.

The 4 Best Charcuterie Boards of 2024, Tested & Reviewed
    https://www.seriouseats.com/best-charcuterie-boards-8424659
    How to Make a Vegan "Charcuterie" Board - Minimalist Baker Recipes
    https://minimalistbaker.com/how-to-make-a-vegan-charcuterie-board/

Jinnak dipy tipu hummus, babaghanush a nebo romesco a k tomu pevnnou syrovu zeleninu (mrkev, ředkev, řapíkatý celer, paprika) na nudličku, kterou trošku posolíš.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    nehcci, abyse to muselo jist priborem a nandavat na talir (tabouleh by vzal a k tomu dal ty salatovy lsity, ale rozhodne ne nic s omackou :-))
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    RUTHLESS: napadlo ma este Tajin, to je celkem dobra volba i do teplejsieho pocasia :)
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    RUTHLESS: nejidealnejsie je nejake stew, ci uz pojdes cestou gulase nebo nejaky meatballs a tabouleh (cous cous) se k tomu celekm hodi.... kofty nebo souvlaky na druhy den upecenu bude uz suche a nic moc
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    mate nejakej tip na nejaky jidlo, ktery dneska prirpavim a zitra rano poslu taxikem kamosce a ta ho vecer prinese na oslavu narozenin? Neco, co je lepsi, kdyz je trochu odlezely...

Chci udelat najeky kofty nebo souvlaki (ty lepsi nejsou, al ebude jim to jedno :-)) a pak me napadl tabouleh, ale nejsem si jistej, ze mu ten den prospeje... Regulerne 24 hodin vlastne.

Dik!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: orestuj cibuli, česnek a mrkev, natrouhané na drobno a do toho pak přidej mleté maso a neb najemno nasekané žampiony. osol, opepři, udus. Příapdně přidej nějakou nasekanou bylinu.

Do hotového cibulového základu můžeš přidat třeba lžíci rajčatvého protlaku, nebo třeba římký kmín.

Lučina či jiný čerstvý mazací sýr + kopr + uzený losos

na slanině orestovaná cibule a česnek s čersvým špenátem a pak na to nadrobit fetu.

vrstva pesta, na to mozarela a posolená rajčata - mastné pesto nepustí vodu z rajčat do palačinky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DA_NIELA: houby, kure...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    THINWHITEDUKE: Jo a ještě tohle: https://www.apetitonline.cz/recept/repne-burgery-s-ovesnymi-vlockami

Dělaj ho děsně dobrej u nás v práci v kantýně, já jsem ho doma na pánvi taky jednou zkoušela a povedl se mi.
    THINWHITEDUKE
    THINWHITEDUKE --- ---
    Díky za tipy, POHODAVOLE a ADELHAIDA jsou zatím žhaví kandidáti. Proberu to s ženou (její oslava) a případně poreferuji o výsledku
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ADELHAIDA: Samozřejmě tam nedáš sádlo, ale volej.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    THINWHITEDUKE: Já dělám tohle: ADELHAIDA jako sekanou, ale když bys to udělal tužší, šlo by to i grilovat. Nebo upéct, nechat vychladnout, a grilovat pak plátky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DA_NIELA: špenát a balkan
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Poradte mi, prosim, slanou napln do palacinek, ktera v palacince chvili vydrzi (idealne cele dopiledne) a nerozblemcne ji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam